Η διαδικασία εξπρές για την κράτηση του 38χρονου-Ορατό το ενδεχόμενο για deal

Σε μια διαδικασία εξπρές, που δεν διήρκησε περισσότερο από πέντε λεπτά το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ανανέωσε για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα κράτησης του 38χρονου που ομολόγησε την εμπλοκή του στο μαφιόζικο χτύπημα που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου σε καφετέρια στην Αγία Νάπα.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο 38χρονος εκπροσωπείτο από δικηγόρο, σε αντίθεση με την πρώτη φορά που οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, η οποία πριν την έναρξη της διαδικασίας, ανέγνωσε τον όρκο του ανακριτή και ενημέρωσε το Δικαστήριο, πως δεν φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση της κράτησης του πελάτης της.
 
Ως εκ τούτου, ο όρκος και τα στοιχεία τα οποία θα επικαλείτο ο ανακριτής για να ζητήσει την ανανέωση της κράτησης του 38χρονου, θεωρήθηκαν αναγνωσθείσα.
Εύλογα συμπεραίνει, κάποιος ότι οι δύο πλευρές ενδεχομένως μετά την ομολογία του 38χρονου να «ψήνουν» deal αφού με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο ύποπτος θεωρείται ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην όλη υπόθεση. Ένα deal που μπορεί να προνοεί είτε ο 38χρονος να μετατραπεί σε μάρτυρα κατηγορίας, είτε να αντιμετωπίσει αδικήματα που επισύρουν μικρότερες ποινές φυλάκισης.
 
Μάλιστα, είναι το πρόσωπο που ενέπλεξε τον ισοβίτη  Δημήτρη Μαμαλικόπουλο στην υπόθεση και τον έδειξε ως καθοδηγητή του, πληροφοριοδότη του και το πρόσωπο που τον προμήθευσε με τα όπλα.
 
Λόγω του ότι ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές, οι ανακριτές λαμβάνουν καταθέσεις από κατάδικους, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο.
 
Παράλληλα, έχει ληφθεί αριθμός καταθέσεων και από άλλα πρόσωπα, ενώ έχουν διενεργηθεί έρευνες σε διάφορους χώρους, μεταξύ των οποίων και ο χώρος όπου εντοπίστηκε το δεύτερο έμφορτο πιστόλι, που υπέδειξε ο 38χρονος, ότι έκρυβε κοντά στην καφετέρια που διαπράχθηκε το έγκλημα.
 
Επιπρόσθετα, έχουν ληφθεί 30 κάμερες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, οι οποίες τυγχάνουν επεξεργασίας, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 20. Στο μικροσκόπιο των ανακριτών, βρίσκονται και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του 38χρονου, ώστε να διαφανεί με ποιους είχε επαφές, καθώς και να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί του, ότι επικοινωνούσε με τον Μαμαλικόπουλο, όχι μόνο μέσω τηλεφώνου, αλλά και μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής, όπου του απέστελλε φωτογραφίες και στοιχεία.
 
Την ίδια ώρα, από ανάκριση  αναμένεται να περάσει ξανά ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, τα κίνητρα του οποίου εάν θεωρήσουμε δεδομένη την εμπλοκή του, προκαλούν ερωτήματα στους ανακριτές.
 

Σημειώνεται ότι ο Μαμαλικόπουλος, καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά ισόβια για την υπόθεση του πενταπλού φονικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών