Ενώπιον Δικαστηρίου ξανά ο καθ΄ ομολογίαν επίδοξος εκτελεστής του επιχειρηματία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, οδηγείται ο 38χρονος πρώτος ύποπτος που συνελήφθη για το μαφιόζικο χτύπημα σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:H πυροδότηση της «βόμβας», η ομερτά του «Μαμ» και τα... μηνύματα στην εξουσία
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να ζητήσουν την κράτηση του για άλλες οκτώ ημέρες, καθώς δεν έχουν ολοκληρώσει το ανακριτικό έργο και τις εξετάσεις, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν και τις έρευνες και στα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα, ώστε να διασταυρώσουν τα όσα ισχυρίστηκε, αναφορικά με την εμπλοκή του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου.
 
Ο 38χρονος, ο οποίος δεν άργησε να ομολόγησε πως είναι το πρόσωπο που γάζωσε με 25 σφαίρες την καφετέρια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων, έδειξε τον «Μαμ» ως το πρόσωπο που τον καθοδηγούσε, που του έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις του επιχειρηματία που ήταν ο στόχος, καθώς και ως τον προμηθευτή του οπλισμού, μέσω τρίτου προσώπου.
 
Παράλληλα, ο 38χρονος ισχυρίστηκε πως παρακολουθούσε τον επιχειρηματία για ένα μήνα, ενώ ο ισοβίτης του είχε αποστείλει φωτογραφίες του στόχου και τον ενημέρωνε για τις κινήσεις του. Γεγονός που οδηγεί τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι, εάν εμπλέκεται ο Μαμαλικόπουλος, τότε είχε συνεργούς, αφού δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τις κινήσεις του στόχου ενώ είναι φυλακισμένος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ομερτά που έσπασε, οι επαφές μέσω εφαρμογής και η μαρτυρία που εμπλέκει «Μαμ»
 
Ο 38χρονος, ανέφερε στην κατάθεση του, πως με τον ισοβίτη είχε επικοινωνία τόσο από το τηλέφωνο όσο και από εφαρμογή, ενώ επιβεβαίωσε τα όσα εντόπισαν οι ανακριτές μέσα από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Δηλαδή, ότι στις 14 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ένα βράδυ σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου διανυκτέρευσε για ακόμα ένα βράδυ σε άλλο ξενοδοχείο, επίσης στην Αγία Νάπα, από το οποίο αναχώρησε το πρωί της επόμενης ημέρας της διάπραξης του εγκλήματος.
 
Από τον έλεγχο των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης του δεύτερου ξενοδοχείου διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος αναχωρεί από το ξενοδοχείο στις 11 και 43 της 15ης Φεβρουαρίου και επιστρέφει στης 2 και 12 της 16ης. Σημειώνεται ότι η απόπειρα δολοφονίας διαπράχθηκε στις δύο τα ξημερώματα. Ακόμα διαπιστώθηκε πως ο ύποπτος επισκέφθηκε την Αγία Νάπα και στις 12 Φεβρουαρίου, ενώ στις 13 ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε το χτύπημα κατά του επιχειρηματία, ο οποίος και πάλι βρισκόταν στην καφετέρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το διήμερο σε ξενοδοχεία, η πρώτη απόπειρα και το βίντεο 12 λεπτά μετά το γάζωμα
 
Σε ότι αφορά το διάταγμα κράτησης του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, εκπνέει το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναμένεται να ανακριθεί εντός ημερών.
Πάντως, όπως είχαμε αναφέρει, μέλη της ανακριτικής ομάδας, μετέβησαν εκ νέου την περασμένη Δευτέρα στο κελί του «Μαμ», τον οποίον ωστόσο δεν υπέβαλαν σε ανάκριση αλλά ακολουθώντας άλλη στρατηγική, θέλησαν να προβληματίσουν τον ισοβίτη, δίνοντας του χρόνο για να σκεφτεί, για να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες, ώστε να τους πει εάν είναι πρόθυμος να συνεργαστεί ή όχι.
 
Ο Μαμαλικόπουλος, δεν χαρακτηρίζεται εύκολος αντίπαλος, λαμβάνοντας υπόψη και πως πρόκειται για σκληρό αντιεξουσιαστή που τηρεί την εγκληματική ομερτά, πράγμα το οποίο απέδειξε και στην υπόθεση του πενταπλού φονικού, για το οποίο καταδικάστηκε πέντε φορές ισόβια, και δεν παραδέχθηκε ποτέ ενοχή, δηλώνοντας μέχρι και σήμερα αθώος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είδαν ξανά τον «Μαμ», έπαιξαν... πόκερ και περιμένουν την επόμενη παρτίδα

Δειτε Επισης

Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Φωτιά σε μοτοσικλέτα στην Αγλαντζιά-Διερευνώνται τα αίτια από την Αστυνομία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Εξελίξεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Συνέλαβε οκτώ πρόσωπα η Αστυνομία
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα