Κυριακή 5 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αιτήθηκαν και εγκρίθηκε το αίτημα για να τεθεί υπό προστασία μάρτυρας ο 31χρονος

Ντίνα Κλεάνθους  24/02/2020 16:17
Αιτήθηκαν και εγκρίθηκε το αίτημα για να τεθεί υπό προστασία μάρτυρας ο 31χρονος

Αιτήθηκαν και εγκρίθηκε το αίτημα για να τεθεί υπό προστασία μάρτυρας ο 31χρονος

Ντίνα Κλεάνθους  24/02/2020 16:17
«Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων», είναι η απάντηση της Αστυνομίας, η οποία κλήθηκε να απαντήσει στο δημοσίευμα του REPORTER, σε σχέση με τον 31χρονο Σύρο Ahmed Zaidan, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 14 Φεβρουαρίου, ενώ οι ανακριτές διερευνούν απαγωγή με σκοπό τον φόνο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Υπό προστασία μάρτυρας ο 31χρονος που εξαφανίστηκε, συνεχίζεται το θρίλερ
 
Για την υπόθεση, μετά από σχετική μαρτυρία, συνελήφθη 40χρονος Ιορδανός, ο οποίος φαίνεται να ήταν το πρόσωπο που τον είχε δει για τελευταία φορά και ο ελλείπον ανέφερε πως θα τον συναντούσε το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου, ενώ σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, τον είχε συναντήσει και το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
 
Ο 31χρονος Σύρος αποφυλακίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης για υπόθεση πλαστογραφίας, διάρρηξης και κλοπής. Ο 31χρονος είχε συλληφθεί στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ καταδικάστηκε 24 Οκτωβρίου 2019. Ωστόσο ο χρόνος έναρξης της έκτισης της ποινής του «λογίζεται η 06.03.19, ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος τέθηκε υπό κράτηση για την παρούσα υπόθεση», όπως αναφέρει η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.
 
Σε δημοσίευμα του ο REPORTER, είχε αναφέρει πως «ο 31χρονος, λίγο πριν την καταχώρηση της υπόθεσης του στο Δικαστήριο, τέθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία της Λεμεσού στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος άναψε το πράσινο φως. Ωστόσο, δεν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο κρατούνται οι υπό προστασία μάρτυρες της Αστυνομίας».
 
Σε δηλώσεις της η Αστυνομία ανέφερε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ωστόσο προκύπτουν κάποια ερωτήματα τα οποία παραμένουν αναπάντητα.
 
Και αυτό, γιατί η Αστυνομία σε επιστολή της προς την Νομική Υπηρεσία, ημερομηνίας 4 Μαρτίου 2019 με αρ. 1…., ζήτησε όπως ο Ahmed Zaidan ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, παραθέτοντας του λόγους.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέα, σε απαντητική του επιστολή, ημερομηνίας 5 Μαρτίου 2019, με αρ. 5….., ενημέρωσε την Αστυνομία πως «συμφωνεί όπως ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με βάση το άρθρο 16(2) του Νόμου 95(Ι)/2001.
 
Σε δηλώσεις της η Αστυνομία απαντά πως ο 31χρονος δεν ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ωστόσο δεν αναφέρει ότι υπήρχε σχετικό αίτημα, το οποίο μάλιστα εγκρίθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Μπορεί μεν ο 31χρονος να μην μεταφέρθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου κρατούνται οι υπό προστασία μάρτυρες, πράγμα το οποίο είχαμε γράψει, εντούτοις αυτό δεν αναιρεί το αίτημα της Αστυνομίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, το οποίο επαναλαμβάνουμε πως εγκρίθηκε.
 
Ενδεχομένως (σ.σ εικασία) στο τέλος, ο 31χρονος να αποφάσισε να μην καταθέσει στην υπόθεση για την οποία θα χρησιμοποιείτο ως μάρτυρας, επίσης όμως ούτε αυτό δεν αναιρεί το ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα.
 
Σίγουρα πρόκειται για ευαίσθητα στοιχεία που όπως είπε η Αστυνομία «δεν είναι προς δημοσιοποίηση», ωστόσο άλλο το «εντάχθηκε στο πρόγραμμα αλλά δεν μαρτύρησε» και άλλο το «δεν ήταν ενταγμένος».
 
Η εξαφάνιση του 31χρονου, αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα, αφού οι ανακριτές διερευνούν υπόθεση απαγωγής με σκοπό το φόνο, και το ζητούμενο είναι να βρεθεί η αλήθεια πίσω από την υπόθεση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας