ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Υπό προστασία μάρτυρας ο 31χρονος που εξαφανίστηκε, συνεχίζεται το θρίλερ

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από την εξαφάνιση του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan, κάτοικου Λεμεσού, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 14 Φεβρουαρίου, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση απαγωγής με σκοπό τον φόνο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο φόνου πίσω από την εξαφάνιση του 31χρονου στη Λεμεσό
 
Για την υπόθεση συνελήφθη και τελεί υπό οκταήμερη κράτηση 40χρονος Ιορδανός, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρία που βρίσκεται ενώπιον των Αρχών, ήταν το πρόσωπο που είδε τελευταία φορά ζωντανό τον 31χρονο.

Όπως είχαμε μεταδώσει, τον δρόμο προς τον 40χρονο, έδειξε υπόδικος φίλος του 31χρονου, ο οποίος όταν ζητήθηκε να αναφέρει εάν γνωρίζει οτιδήποτε για την εξαφάνιση του, ενημέρωσε τις Αρχές πως κοινός τους φίλος, με τον οποίο είχε συναντηθεί τρεις μέρες πριν μπει στην φυλακή, του είπε πως ο Zaidan επρόκειτο να συναντηθεί το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου με τον ύποπτο.
 
Ο 40χρονος, όταν κλήθηκε να δώσει κάποιες εξηγήσεις στην Αστυνομία για τη συνάντηση τους, έπεσε σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ωστόσο ανακρινόμενος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη, ισχυριζόμενος ότι ήταν φίλος με τον 31χρονο και δεν είχε λόγο να του κάνει κακό. Από τις έρευνες, το όχημα του 31χρονου εντοπίστηκε σε περιοχή στη Λεμεσό, ενώ είναι εγγεγραμμένο σε άλλο υπόδικο.
 
Σημειώνεται, πως τόσο ο 40χρονος ύποπτος όσο και ο 31χρονος που αγνοείτο, είναι πρόσωπα γνωστά στις Αρχές, τις οποίες απασχόλησαν για διάφορες υποθέσεις.
 
Ο ελλείπον αποφυλακίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης ενός έτους, καθώς καταδικάστηκε για υπόθεση πλαστογραφίας, κλοπής και διάρρηξης, ενώ στην ίδια υπόθεση, κατηγορείτο ο συγκατηγορούμενος του για οπλισμό (σ.σ Τούρκος που κρατείται στην Μενόγεια με σκοπό την απέλαση), ο οποίος επίσης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε. Οι δύο από τον Μάρτιο 2019 βρίσκονταν ως υπόδικοι στις Κεντρικές φυλακές, ενώ οι μήνες μέχρι την καταδίκη τους, επιμέτρησαν στην ποινή τους.
 
Ο 31χρονος βαρύνεται επίσης με μία προηγούμενη καταδίκη, καθώς το 2013 του επιβλήθηκε, μεταξύ άλλων μικρότερων ποινών, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για το αδίκημα της διάρρηξης εκκλησίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και της κλοπής.
 
Αυτούσια απόσπασμα από την καταδικαστική απόφαση κατά του 31χρονου:
«Ο τρόπος διενέργειας της διάρρηξης και κλοπής στην οποία συμμετείχε ο κατηγορούμενος παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο. Ο κατηγορούμενος και οι συνεργοί του εισήλθαν στα γραφεία που διέρρηξαν με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, πέτυχαν την απενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού και κατάφεραν να παραβιάσουν δύο μεγάλα χρηματοκιβώτια χρησιμοποιώντας οξυγόνο και αιχμηρά όργανα. Έστω και αν ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο ιθύνων νους της παράνομης επιχείρησης, όλα τα προαναφερόμενα καταδεικνύουν ότι έλαβε μέρος σε μία έκνομη πράξη ο τρόπος εκτέλεσης της οποίας μόνο ερασιτεχνικός δεν ήταν».
Υπό προστασία μάρτυρας
 
Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές του REPORTER, ο 31χρονος, λίγο πριν την καταχώρηση της υπόθεσης του στο Δικαστήριο, τέθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Αστυνομία της Λεμεσού στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος άναψε το πράσινο φως. Ωστόσο, δεν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο κρατούνται οι υπό προστασία μάρτυρες της Αστυνομίας.

Μάλιστα η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι πρόσωπα με τα οποία είχε ανοιχτούς λογαριασμούς ο 31χρονος, τον απειλούσαν και ως εκ τούτου, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται και σε αυτή την κατεύθυνση.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άδεια παραμονής του 31χρονου έληξε στις 15 Φεβρουαρίου 2019, δηλαδή δέκα μέρες πριν συλληφθεί για την υπόθεση της διάρρηξης.
 
Πλούσια δράση
 
Ο 31χρονος απασχόλησε αρκετές φορές την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις, ενώ το πρόσωπο του 31χρονου βρέθηκε ανάμεσα και σε φωτογραφίες καταζητούμενων για υποθέσεις διαρρήξεων, οι οποίες δόθηκαν στην δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2018.
Πριν τον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2018, η φωτογραφία του  31χρονου είδε ξανά το φως της δημοσιότητα, αφού καταζητείτο για υπόθεση διάρρηξης του 2017.  
 
«Στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης κτιρίου και κλοπής, η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητεί, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, τον πιο κάτω απεικονιζόμενο AHMED ZAIDAN, 29 ετών, από τη Συρία. Τα πιο πάνω αδικήματα, διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24 και 25 Δεκεμβρίου, 2017, στην Λεμεσό».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με συνδρομή Κεντρικών η σύλληψη για την απαγωγή-Η μαρτυρία που έδειξε 40χρονο

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Ε/κ στο κέντρο της Πάφου-Ζημιές στη δομή ανηλίκων
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας