Ανοιχτό το ενδεχόμενο φόνου πίσω από την εξαφάνιση του 31χρονου στη Λεμεσό

Απαγωγή με σκοπό να φονευθεί, είναι το αδίκημα που διερευνά η Αστυνομία, σε σχέση με την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Σύρου Ahmed Zaidan, για την οποία συνελήφθη 40χρονος Ιορδανός.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ με την εξαφάνιση 31χρονου-Σαρωτικές έρευνες, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
 
Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει τεθεί σε συναγερμό για τον εντοπισμό του Σύρου, λέγοντας πως σε σχέση με την εξαφάνιση του, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 40χρονου Ιορδανού. 
 
«Ο ύποπτος φέρεται να είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε τον Σύρο, πριν την εξαφάνιση του για αυτό και συνελήφθη και το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου προφυλακίστηκε για οκτώ ημέρες, ως ύποπτος για απαγωγή με σκοπό τη φόνευση».
 
Ο 40χρονος αρνείται ενοχή και ισχυρίζεται ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Σύρο, ενώ το βράδυ που μαρτυρία τον φέρει ότι συνάντησε τον 31χρονο, αναφέρει πως βρισκόταν στην οικία του.

Το χρονικό της υπόθεσης
 
Οι οικείοι του 31χρονου στις 20 Φεβρουαρίου κατήγγειλαν την εξαφάνιση του 31χρονου, ο οποίος  είχε αποφυλακιστεί στις Δεκεμβρίου, αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης για υπόθεση κατοχής πλαστού εγγράφου, διάρρηξης και κλοπής. Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2019, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους. 
 
Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία Λεμεσού, ζήτησε βοήθεια από τις Κεντρικές Φυλακές ώστε να διαπιστωθεί εάν οι φίλοι του 31χρονου γνωρίζουν οτιδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πρόσωπο που βρίσκεται στις φυλακές ως υπόδικος από τις 17 Φεβρουαρίου και είναι φίλος του 31χρονου, ανέφερε ότι τρεις μέρες πριν μπει στις φυλακές είχε συναντηθεί με 22χρονο, κοινό τους φίλο, ο οποίος του είπε ότι είχε βρεθεί με τον Σύρο που αγνοείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαγωγή πίσω από την εξαφάνιση 31χρονου στη Λεμεσό-Παραμένει άφαντο το θύμα
 
Κατά τη συνάντηση τους, ο Σύρος είπε στον 22χρονο ότι το μεσημέρι είχε συναντηθεί με τον 40χρονο Ιορδανό, τον οποίο θα συναντούσε
και το βράδυ.
 
Η εν λόγω συνάντηση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και αγνοείται η τύχη του 31χρονου, ο οποίος απασχόλησε τις Αρχές με διάφορες υποθέσεις.
 
Οι πληροφορίες που έδωσε ο υπόδικος, άνοιξαν τον δρόμο για διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του 40χρονου Ιορδανού, ο οποίος αφότου συνελήφθη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου εκδόθηκε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χάθηκαν τα ίχνη 31χρονου στη Λεμεσό
 
Υπενθυμίζεται ότι, το όχημα που οδηγούσε ο 31χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή στη Λεμεσό και από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν εγγεγραμμένο σε πρόσωπο το οποίο κρατείται ως υπόδικος στις φυλακές για την υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου. Σημειώνεται πως οι δύο είναι φίλοι και γι’ αυτό χρησιμοποιούσε το όχημά του.
 
Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, με την Αστυνομία να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο