Η σκοτεινή παρτίδα, το επτασφράγιστο μυστικό και... γρίφοι για σκληρούς λύτες

Μπέρδεψε ακόμη περισσότερο το κουβάρι των σεναρίων, σε σχέση με το κίνητρο του μαφιόζικου χτυπήματος σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, η σύλληψη του ισοβίτη Μαμαλικόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά ισόβια για το πενταπλό φονικό.
 
ΔΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τον συνδετικό κρίκο για τα όπλα-Πάει για ανάκριση ο «Μαμ»
 
Ο σκληρός αντιεξουσιαστής έρχεται να βάλει γρίφους στους ανακριτές της υπόθεσης, αφού ήταν ο εκτελεστής που μέσα σε μόλις έξι δευτερόλεπτα, σκότωσε εν ψυχρώ πέντε πρόσωπα το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2012, παίρνοντας πάνω του το στυγερό έγκλημα, χωρίς να ομολογήσει ποτέ τον ή τους ηθικούς αυτουργούς.
 
Οκτώ χρόνια μετά, ο «Μαμ» έρχεται να περιπλέξει καταστάσεις γύρω από το νέο χτύπημα στην Αγία Νάπα, αφού ο 38χρονος, πρώτος ύποπτος για την υπόθεση, τον «έδωσε», ως το πρόσωπο που τον καθοδηγούσε, του έδινε στοιχεία και τον προμήθευσε με όπλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ομερτά που έσπασε, οι επαφές μέσω εφαρμογής και η μαρτυρία που εμπλέκει «Μαμ»

Ωστόσο, άγνωστο εάν πρόκειται για τον ηθικό αυτουργό ή πίσω του κρύβονται και άλλα πρόσωπα, κάτι που ενδεχομένως να διαφανεί και με την στρατηγική που θα ακολουθήσει στην ανάκριση του. Δηλαδή, εάν οκτώ χρόνια μετά αποφασίσει να μιλήσει στην Αστυνομία ή εάν κρατήσει και πάλι στάση σιωπής, χωρίς να αποκαλύψει ποιος, ποιοι και γιατί.
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ισοβίτης γνωρίζει πολλά, αφού είναι το πρόσωπο που ανέλαβε το πρώτο συμβόλαιο θανάτου κατά του Φάνου Καλοψιδιώτη και αυτός που έγραψε στη λίστα το πρώτο μαζικότερο έγκλημα στην Κύπρο, μετά το 1974, και ως εκ τούτου, είναι σε θέση να ξέρει ποιος ή ποιοι έδωσαν την εντολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο σκληρός αντιεξουσιαστής, η εκτέλεση των 6" και τα «καρφώματα» Τσεχιλίδη

Από την άλλη, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου οδηγήθηκε ο Μαμαλικόπουλος, προκύπτουν διάφορα ερωτήματα και κενά, ενώ φαίνεται και άλλων ατόμων. Κάτι το οποίο προκύπτει και από το τρίτο πρόσωπο που αναζητείται και το οποίο, όπως ανέφερε ο ανακριτής, ήταν το πρόσωπο που παρέδωσε τα όπλα στον 38χρονο δράστη.
 
-Από πού γνώριζε ο Μαμαλικόπουλος τις κινήσεις του επιχειρηματία;

-Από πού γνώριζε τους αριθμούς εγγραφής των οχημάτων του;

-Από πού γνώριζε ότι τόσο στις 13 Φεβρουαρίου, οπότε επιχειρήθηκε το πρώτο χτύπημα, όσο και στις 16 Φεβρουαρίου, οπότε διαπράχθηκε το δεύτερο χτύπημα, ο επιχειρηματίας βρισκόταν στην καφετέρια;

-Ο Μαμ ήρθε στην Κύπρο, διέπραξε το πενταπλό φονικό και διέφυγε στην Ελλάδα, για να συλληφθεί αργότερα στα Εξάρχεια. Εκδόθηκε στην Κύπρο και εκ τότε βρίσκεται στις Κεντρικές. Πώς γνώριζε τον 38χρονο επίδοξο εκτελεστή;

-Πώς είχε φωτογραφίες του επιχειρηματία αφού από το 2014 βρίσκεται στις Κεντρικές;

-Γιατί υπήρχε και δεύτερο κρυμμένο όπλο;

-Ο Μαμαλικόπους απέδειξε πως είναι επαγγελματίας εκτελεστής, αφού μέσα σε έξι δευτερόλεπτα σκότωσε πέντε πρόσωπα, ενώ είναι δικτυωμένος με πρόσωπα στην Ελλάδα. Πώς αποφάσισε να αναθέσει την «δουλειά» σε έναν «άπειρο»;

-Ποιο ήταν τελικά το κίνητρο του; Λαμβάνοντας υπόψη πως πρόκειται για τον εκτελεστή του πενταπλού φονικού... 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το… ρεσιτάλ εκτελεστών στην Αγία Νάπα, το αιματοκύλισμα και οι χρόνιες βεντέτες

Όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση, ενώ φόντο των εξετάσεων, μετά και τη σύλληψη του «Μαμ», είναι και το πενταπλό φονικό.
 
Σε ότι αφορά τον 38χρονο που ομολόγησε πως πάτησε την σκανδάλη και πως παρακολουθούσε τον επιχειρηματίας που ήταν στόχος εδώ και ένα μήνα, θεωρείται δεδομένο πως θα παραπεμφθεί σε δίκη αφότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Οι έρευνες των ανακριτών, αναμένεται να επεκταθούν και στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ σημαντικά θεωρούνται και τα αποτελέσματα από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Σημειώνεται, πως ο 38χρονος ανέφερε πως συνομιλούσε με τον Μαμαλικόπουλο, τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και μέσω εφαρμογής του κινητού.
 
Υπενθυμίζεται πως από τις έρευνες στο κελί του Μαμαλικόπουλου, δεν εντοπίστηκε κινητό τηλέφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το νέο συμβόλαιο θανάτου, ο καταπατημένος «νόμος» και οι παράπλευρες απώλειες

Δειτε Επισης

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα-Κλάπηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά από οικία
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας