Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο σκληρός αντιεξουσιαστής, η εκτέλεση των 6" και τα «καρφώματα» Τσεχιλίδη

  21/02/2020 09:29
Ο σκληρός αντιεξουσιαστής, η εκτέλεση των 6" και τα «καρφώματα» Τσεχιλίδη

Ο σκληρός αντιεξουσιαστής, η εκτέλεση των 6" και τα «καρφώματα» Τσεχιλίδη

  21/02/2020 09:29
Ραγδαίες εξελίξεις καταγράφονται γύρω από το τυφλό χτύπημα της Αγίας Νάπας, καθώς η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, ο οποίος ήταν ο εκτελεστής του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, χθες βράδυ ανακριτές πέρασαν την πύλη των Κεντρικών Φυλακών, όπου προχώρησαν στην σύλληψη του «Μαμ», ενώ ακολούθησαν έρευνες στο κελί του, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα συνέβαλλε στις έρευνες των ανακριτών.
 
Ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος άφησε την σφραγίδα του στην πρώτη μαφιόζικη εκτέλεση που διαπράχθηκε στα χρονικά, καθώς μέσα σε έξι δευτερόλεπτα κατάφερε να σκοτώσει πέντε πρόσωπα, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο έφερε το όνομα του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, ο οποίος τελικά δεν βρισκόταν στο όχημα με τα θύματα.
 
Ο «Μαμ», προερχόμενος από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, χαρακτηρίζεται σκληρός, ενώ «πήρε πάνω του» το πενταπλό φονικό (σ.σ καταδικάστηκε άλλο ένα πρόσωπο), αφού ουδέποτε έδωσε τον ηθικό αυτουργό.
Ο δεύτερος καταδικασθείς για το πενταπλό φονικό, Αναστάσιος Τσεχιλίδης, μετά την καταδίκη του, έδειξε τον Μαμαλικόπουλο ως μέλος της «Σέχτας Επαναστατών», ενώ ισχυρίστηκε πως ήταν ένας από τους εκτελεστές του Έλληνα δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια που διαπράχθηκε το 2010 στην Αθήνα. Παράλληλα, ο Τσεχιλίδης έκανε λόγο για μια ακόμη δολοφονία, στην Κρήτη, την οποία οι Αρχές είχαν αποδώσει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας, ενώ μίλησε ακόμη και για επαφές που είχε ο «Μαμ» με τον Νίκο Μαζιώτη, Έλληνα αντιεξουσιαστή. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του Τσεχιλίδη δεν στοιχειοθετήθηκαν ποτέ.
Δύο χρόνια αργότερα, την ίδια ημερομηνία, αυτό που δεν κατάφερε ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, το κατάφεραν άλλοι εκτελεστές, οι οποίοι έφθασαν στην Κύπρο για να «τελειώσουν» τη δουλειά και τον Φάνο Καλοψιδιώτη. Ωστόσο, νεκροί έπεσαν άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων, και ο ένας εκ των εκτελεστών.
 
Το τυφλό χτύπημα στην Αγία Νάπα, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου σε καφετέρια, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να τραυματιστούν από τα πυρά τέσσερις αθώοι, φαίνεται πως είχε στόχο άλλον επιχειρηματία της Αγίας Νάπας, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει λίγη ώρα προηγουμένως.

Από την πρώτη στιγμή, ξύπνησαν μνήμες από το πενταπλό και τετραπλό φονικό, αφού επρόκειτο για την τρίτη εγκληματική ενέργεια μέσα σε λίγα χρόνια, όπου υπήρχαν αθώα θύματα, καθώς ο επίδοξος εκτελεστής πυροβολούσε αδιακρίτως και χωρίς να έχει στόχο.

Λίγα 24ωρα μετά, η σύλληψη του ισοβίτη, κατόπιν μαρτυρίας, ήρθε να αλλάξει ή να προσθέσει δεδομένα. Αρχικά, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο πενταπλό και τετραπλό φονικό, ωστόσο η νέα εξέλιξη έρχεται να προβληματίσει τους ανακριτές ως προς το κίνητρο και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. 
 
Επίσης, ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει, είναι κατά πόσο ο «Μαμ» είναι ο ηθικός αυτουργός ή εάν στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας