Ακούει την ποινή του ο Χατζηξενοφώντος για την διπλή ανθρωποκτονία στην Ζαλόγγου

Σβήνουν τα φώτα στην πολύκροτη υπόθεση του διπλού φονικού που διαπράχθηκε στο Στρόβολο το 2018 και συγκλόνισε το παγκύπριο, όταν δύο οικογενειάρχες, ο Γιώργος Χαζηγεωργίου και η Ντίνα Σεργίου, έπεσαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους, από το μαχαίρι ενός αδίστακτου δολοφόνου που έψαχνε για λίγα χρήματα.
 
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, το πρωί αναμένεται να πέσει οριστικά η αυλαία και για τον τελευταίο κατηγορούμενο της υπόθεσης, Μάριο Χατζηνεφώντος, με την ανακοίνωση της ποινής του από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.
 
Ο Χατζηξενοφώντος, ο οποίος ήταν ο μοναδικός από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την υπόθεση που επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για την αθωότητα του, κρίθηκε ένοχος σε δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία, μία για κάθε θύμα.
 
Παρότι η κατηγορία που είχε απαγγελθεί στον κατηγορούμενο αφορούσε φόνο εκ προμελέτης, το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται η προμελέτη, απαλλάσσοντας τον Χατζηνεφώνοντος. Ακολούθως πρόσθεσε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, κρίνοντας τον ένοχο. Σημειώνεται πως και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και ισόβια κάθειρξη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κατασκευασμένη μαρτυρία, ο… εμπλουτισμός της και η «ταφόπλακα» της Σάρας
 
Υπενθυμίζεται ότι, ο κατηγορούμενος κρίθηκε επίσης ένοχος στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
 
Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον Χατζηξενοφώντος ως αναξιόπιστο, με κατασκευασμένη μαρτυρία και τόνισε πως οι θέσεις του στερούνται λογικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έπεσε η προμελέτη, ένοχος για δύο ανθρωποκτονίες ο Χατζηξενοφώντος

«Λόγω της ανωριμότητας του και των ναρκωτικών έμπλεξε…»
Στην αγόρευση για μετριασμό της ποινής του, ο δικηγόρος του στάθηκε στο νεαρό της ηλικίας του πελάτη του, ο οποίος ήταν 21 ετών όταν διαπράχθηκε το άγριο φονικό, σημειώνοντας ότι «μια ηλικία που πολλές φορές μπορεί να επηρεαστεί από επιπολαιότητα. Σε αντίθεση με τον Τζιωνή που ήταν τότε 33 ετών». 
 
Σημείωσε επίσης, ότι το σχέδιο για τη ληστεία ήταν αποκλειστικά δικό του Τζιωνή και οι άλλοι τρεις, δηλαδή ο Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιαμς και ο πελάτης του, δεν ήξεραν ότι θα σκότωνε.
 
Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο λευκό ποινικό μητρώο του Χατζηξενοφώντος και κατέληξε λέγοντας πως, «ο Μάριος δεν είναι ο Τζιωνής, δεν μπορεί να είναι υπόλογος για το έγκλημα που διέπραξε κάποιος άλλος. Λόγω της ανωριμότητας του έμπλεξε, όπως επίσης και λόγω των ναρκωτικών. Χρειάζεται μια δεύτερη ευκαιρία και ζητά την μέγιστη επιείκεια από εσάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ο Μάριος δεν είναι ο Τζιωνής… Οι ανθρωποκτονίες μπορούν χαρακτηριστούν άθελες»

Οι διαδοχικές παραδοχές
Στην ανακοίνωση της είδησης του διπλού φονικού, αλλά και των συνθηκών κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε, πάγωσε ολόκληρη η κοινωνία. Ακολούθησαν φρικτές λεπτομέρειες, οι οποίες ακούστηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, όσον αφορά τις αποτρόπαιες πράξεις του δολοφόνου Λοΐζου Τζιωνή, οι οποίες καθήλωσαν το παγκύπριο. 
 
Τον Φεβρουάριο του 2019 και εννέα ολόκληρους μήνες αφότου άρχισε η δίκη, η Σάρα Σιαμς, πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή, ήταν η πρώτη που άλλαξε στάση και παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας. Ακολούθως απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε και μετατράπηκε από κατηγορούμενη σε μάρτυρας κατηγορίας. Ακολούθως επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.
 
Και ενώ έφθασε η ώρα της κατάθεσης της Σάρας ως μάρτυρας κατηγορίας, ο Λευτέρης Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του Λοΐζου Τζιωνή, λύγισε και παραδέχθηκε τις κατηγορίες της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας και της κατοχής επιθετικών οργάνων.
 
Στη συνέχεια η Κατηγορούσα Αρχή, ανέστειλε τις υπόλοιπες κατηγορίες σε βάρος του και ορίστηκε η 31η Ιουλίου 2019, ως η ημερομηνία για επιβολή ποινής στον Σολωμού.
 
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον κατηγορούμενο έξι χρόνια φυλάκιση και λίγο αργότερα, ο έσπασε και ομολόγησε και ο δράστης του άγριου φονικού, Λοΐζος Τζιωνής.
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών