Έπεσε η προμελέτη, ένοχος για δύο ανθρωποκτονίες ο Χατζηξενοφώντος

Ένα βήμα πριν πέσει αυλαία βρίσκεται η πολύκροτη υπόθεση του διπλού φονικού, που συγκλόνισε την Κύπρο το 2018, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου. Ένα έγκλημα που καθήλωσε τους πάντες, αφού για μερικά χρήματα, ο δολοφόνος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου δύο οικογενειάρχες, ενώ θύμα των εγκληματιών έπεσε και ο 15χρονος γιος των θυμάτων, ο οποίος έμελλε να ζήσει την φρίκη.  

Ο τελευταίος που παραμένει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο οποίος κράτησε διαφορετική στάση από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που κατά τη διάρκεια της δίκης λύγισαν και προέβησαν σε ομολογία, είναι ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, ο οποίος ακούει την απόφαση του Κακουργιοδικείου. Ένοχος ή αθώος; Απόφαση η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ σε περίπτωση που κριθεί ένοχος στην κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, τότε η ποινή είναι μονόδρομος και προβλέπει ισόβια κάθειρξη. 

Ο Χατζηξενοφώντος σε αντίθεση με τους άλλους τρεις καταδικασθέντες, Λοΐζο Τζιωνή, Σάρα Σιαμς και Λευτέρη Σολωμού, επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή στην θέση του, ότι δηλαδή είναι αθώος.

Μετά από 65 δικάσιμους, το Κακουργιοδικείο καλείται να αποφασίσει κατά πόσον ο κατηγορούμενος είναι ένοχος στις επτά κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του φόνου εκ προμελέτης.

Ο κατηγορούμενος, αντιμετωπίζει συνολικά επτά κατηγορίες. Εκτός από τις κατηγορίες των δύο φόνων εκ προμελέτης, μια για κάθε θύμα, αντιμετωπίζει επίσης τις κατηγορίες, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

LIVE Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν