Ανακρίθηκε ο 38χρονος, οδηγείται στο Δικαστήριο-Προσθαφαίρεση σεναρίων στο κάδρο

Άμεση σχέση με την τετραπλή απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Αγία Νάπα, θεωρεί η Αστυνομία πως έχει ο 38χρονος που συνελήφθη χθες το απόγευμα, ο οποίος είναι γνωστός στις Αρχές.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης οδηγήθηκαν στα ίχνη του, αφού το γενετικό υλικό του εντοπίστηκε στο καλάσνικοφ που βρέθηκε πεταγμένο σε διπλανό μουσείο, 200 μέτρα μακριά από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ φέρεται ως ο δράστης που «έραψε» με 25 σφαίρες  την καφετέρια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων, που κάθονταν δίπλα από το τραπέζι του επιχειρηματία, που φαίνεται να ήταν ο στόχος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 38χρονο για το μαφιόζικο χτύπημα, γνωστός στις Αρχές ο ύποπτος
 
Ο 38χρονος από την Πάφο, εντοπίστηκε και συνελήφθηκε στη Λάρνακα, ενώ ακολούθως οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, όπου πέρασε από εξαντλητική ανάκριση. Παράλληλα, έγινε έρευνα στην οικία του και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών.
 
Ο 38χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, με την Αστυνομία να ζητά την κράτηση του για οκτώ ημέρες, ενώ οι ανακριτές εκτιμούν, εάν θεωρήσουμε δεδομένη την εμπλοκή του, πως δεν είναι το μοναδικό άτομο που εμπλέκεται στο μαφιόζικο χτύπημα. Ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο ο αριθμός των συλλήψεων να αυξηθεί, είναι ανοιχτό.
 
Κι άλλα σενάρια στο κάδρο
Παράλληλα, στο κάδρο των σεναρίων προστίθενται και άλλα… Και αυτό, λόγω του ότι ο 38χρονος, όπως είχαμε αναφέρει, απασχόλησε τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ το 2017 συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, το 2018, το Δικαστήριο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, o 38χρονος έχει οικογενειακή σχέση με πρόσωπο γνωστό στη Λεμεσό, ο οποίος επίσης απασχόλησε την ΥΚΑΝ και είναι κατηγορούμενος σε πολύκροτη υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Από την… πεζοπορία στο τετ α τετ με οδηγό και από το χτύπημα στο μουσείο
 
Ως εκ τούτου, οι ανακριτές, μπορεί αρχικά να θεώρησαν πως έχει να κάνει με… χρόνια βεντέτα στην Αγία Νάπα και με εγκλήματα του παρελθόντος, ωστόσο στο κάδρο προστέθηκαν και άλλα σενάρια που έχουν να κάνουν με άλλα πρόσωπα.
 
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία δεν κλειδώνει και δεν ανακοινώνει πως στόχος ήταν ο επιχειρηματίας, αναφέροντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και διερευνάται τόσο το κίνητρο όσο και το ποιος τελικά ήταν ο στόχος. Ήταν δηλαδή ο επιχειρηματίας ή τα θύματα;
 
Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας είχε φύγει με διαφορετικό όχημα από αυτό που μετέβη στην καφετέρια, είκοσι λεπτά πριν ανοίξει πυρ ο δράστης, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι είχε φύγει, εάν αυτός ήταν ο στόχος του.
 
Γεγονός που δημιουργεί σενάρια. Είτε ο δράστης δεν είχε οπτική επαφή με το τραπέζι του και δεν αντιλήφθηκε ότι έφυγε, είτε γιατί ο δράστης είχε μεταβεί για να πάρει το όπλο του και επέστρεψε τρέχοντας, ανοίγοντας στα τυφλά πυρ, χωρίς να δει εάν στο καφετέρια ήταν ο επιχειρηματίας. Ίσως για αυτό κάνει μια παύση, παρακολουθεί από το τζάμι, κάνει μερικά βήματα στα αριστερά του και πατά ξανά τη σκανδάλη, χωρίς να αντιληφθεί ότι στο τραπέζι που γάζωνε δεν ήταν ο στόχος του.
 
Πάντως, όπως είχαμε αναφέρει, οι κινήσεις του δράστη δεν παραπέμπουν σε έμπειρο και επαγγελματία πληρωμένο εκτελεστή, αφού πυροβολούσε στα τυφλά, κάνοντας βήματα προς τα πίσω, ενώ μισή ώρα πριν το χτύπημα, πρόσωπο που εικάζεται πως είναι ο δράστης, περνά από τη σκηνή, μιλά στο τηλέφωνο και βλέπει προς την καφετέρια.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία εγκλήματα που διαπράχθηκαν από «εισαγόμενους» άριστους εκτελεστές, που δεν άφησαν καν ίχνη πίσω τους, η ενέργεια αυτή του δράστη, δεν παραπέμπει σίγουρα σε επαγγελματία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος