Σάββατο 4 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

O πρώτος ύποπτος της μαφιόζικης επίθεσης-Οι κινήσεις του 30 λεπτά πριν το κτύπημα

  16/02/2020 20:11
O πρώτος ύποπτος της μαφιόζικης επίθεσης-Οι κινήσεις του 30 λεπτά πριν το κτύπημα

O πρώτος ύποπτος της μαφιόζικης επίθεσης-Οι κινήσεις του 30 λεπτά πριν το κτύπημα

  16/02/2020 20:11
Συγκεκριμένο πρόσωπο ψάχνουν οι Αρχές σε σχέση με την μαφιόζικη εκτέλεση, σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, το οποίο ενδεχομένως έχει εμπλοκή στην υπόθεση.
 
Την ώρα που οι ανακριτές λαμβάνουν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, από εξονυχιστικό έλεγχο περνούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη. 
 
Σε ένα από τα βίντεο, φαίνεται να περνά από μπροστά από την καφετέρια ένα πρόσωπο το οποίο μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο και έβλεπε προς την καφετέρια. 
Όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, το πρόσωπο, περπατούσε στο απέναντι από την καφετέρια πεζοδρόμιο και φαίνεται να περνά από τη σκηνή του εγκλήματος, περίπου 30 λεπτά πριν ο επίδοξος εκτελεστής ανοίξει πυρ. Το πρόσωπο του καταγράφεται από την κάμερα, παρά το γεγονός ότι έφερε κουκούλα στο κεφάλι, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτή η ταυτοποίηση του. 
 
Λίγο αργότερα, όχημα άσπρου χρώματος φαίνεται να περνά από τη σκηνή, αφού είχε περάσει ξανά προηγουμένως, με τον οδηγό του να συνομιλεί με τον ύποπτο άνδρα. Ωστόσο οι πινακίδες εγγραφής του οχήματος, δεν διακρίνονται καθαρά στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα. 
 
Οι ανακριτές επί του παρόντος δεν γνωρίζουν αν το πρόσωπο που καταγράφεται στο βίντεο έχει σχέση με την υπόθεση, εάν πρόκειται για συνεργό του δράστη ή ακόμα και για τον ίδιο τον δράστη. Ωστόσο καταβάλλονται προσπάθειες για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του, ενώ εκτιμάται πως έχει σχέση με την υπόθεση. 
 
Επίσης το βίντεο τυγχάνει επιστημονικής ανάλυσης, ώστε να διαφανεί κατά πόσον ο σωματότυπός του ομοιάζει με αυτόν του δράστη. 
Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας είχε διαπιστώσει ύποπτες κινήσεις πριν από λίγες ημέρες ενώ βρισκόταν σε άλλο μαγαζί. 
 
Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία της Αστυνομίας, ο επιχειρηματίας που φαίνεται να ήταν ο στόχος της επίθεσης βρισκόταν στην καφετέρια μέχρι τις 1:40 τα ξημερώματα, οπότε είχε αποχωρήσει. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο δράστης, ο οποίος φαίνεται να κρυβόταν σε παρακείμενο ανθώνα, έκανε την εμφάνισή του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Έτσι χτύπησε ο δράστης της μαφιόζικης επίθεσης
 
Σε βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις του, ο δράστης κρατώντας καλάσνικοφ και φορώντας κουκούλα, στάθηκε μπροστά από το τζάμι της καφετέριας και έριξε τους πρώτους πυροβολισμούς. Ακολούθως κάνει μια μικρή παύση, βλέπει μέσα από το τζάμι και αφού κάνει μερικά βήματα πίσω, ανοίγει ξανά πυρ.

Όπως φαίνεται, ενώ πυροβολούσε προς την καφετέρια, έκανε βήματα προς τα πίσω, ενώ στη συνέχεια διαφεύγει τρέχοντας προς τα αριστερά του. Δηλαδή, από το σημείο που έκανε την εμφάνισή του. Από τα πυρά, τραυματίστηκαν τρεις άνδρες, δύο 38χρονοι και ένας 32χρονος, καθώς και μια νεαρή, 26 ετών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξε 25 σφαίρες ο δράστης, έφυγε είκοσι λεπτά πριν το χτύπημα ο επιχειρηματίας

Άφησε το όπλο πίσω του
Το όπλο που φαίνεται να κρατούσε ο δράστης εντοπίστηκε σε μουσείο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τη σκηνή του εγκλήματος. Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, ο δράστης έριξε 25 πυροβολισμούς ενώ από το βίντεο φαίνεται πως τα πυρά ρίχθηκαν μέσα σε περίπου 12 δευτερόλεπτα.
 
Οι κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις του δράστη, παραλήφθηκαν από τους ανακριτές, ώστε να τύχουν επιστημονικής ανάλυσης, ενώ ο βαλλιστικός έλεγχος θα δώσει απαντήσεις ως προς το παρελθόν του καλάσνικοφ και θα διαπιστωθεί εάν σε αυτό υπάρχουν αποτυπώματα.
 

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ δόθηκαν οδηγίες στα σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα για αυστηρούς ελέγχους, καθώς είναι το ενδεχόμενο διαφυγής του δράστη, εάν δεν το έπραξε ήδη.  

Ακόμα διεξάγονται έρευνες σε ανοικτούς χώρους της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν ίχνη του δράστη, ενώ η οδός Κρυού Νερού που είχε αποκλειστεί από τις δύο τα ξημερώματα όταν διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου, δόθηκε στην  κυκλοφορία.
 

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας