Χειροπέδες σε 38χρονο για το μαφιόζικο χτύπημα, γνωστός στις Αρχές ο ύποπτος

Ντόμινο εξελίξεων σε σχέση με το μαφιόζικο χτύπημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, με την Αστυνομία να άνοιξε τον χορό των συλλήψεων.
 
Μετά από πληροφορίες και στοιχεία ότι 38χρονος ενέχεται στην υπόθεση, ανακριτές προχώρησαν στην σύλληψη του, ενώ ακολούθως οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για ανάκριση. Ο 38χρονος είναι από την Πάφο, ωστόσο συνελήφθη στη Λάρνακα.
 
Ο 38χρονος φέρεται ως ο δράστης της επίθεσης και το πρόσωπο που καταγράφεται να περνά πεζός από τη σκηνή του εγκλήματος, 30 λεπτά νωρίτερα. 
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης βρίσκονται σε εγρήγορση και αξιολογούν όλα τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους, ενώ σημαντικά θεωρούνται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων σε σχέση με το καλάσνικοφ που πέταξε ο δράστης σε διπλανό μουσείο, τα οποία καίνε τον ύποπτο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πρόκειται για γνωστό πρόσωπο στην Αστυνομία, ο οποίος μάλιστα είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών και βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ωστόσο το 2018, το Κακουργιοδικείο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες. 

Ανακρίσεις επί ανακρίσεων 

Οι κινήσεις του δράστη που πυροβολούσε στο ψαχνό καταγράφηκαν σε βίντεο, τα οποία τυγχάνουν επιστημονικής ανάλυσης, ενώ σε ένα από αυτά, διακρίνεται πρόσωπο να περπατά πεζός, μισή ώρα πριν την διάπραξη του εγκλήματος, να μιλά στο τηλέφωνο και να βλέπει προς την καφετέρια. Ακολούθως, περνά από εκεί ένα όχημα, ο οδηγός του οποίου συνομιλεί μαζί του, ενώ είχε περάσει και νωρίτερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα βίντεο καταγράφονται ύποπτες κινήσεις έξω από την καφετέρια και τις προηγούμενες ημέρες.  

Οι ανακριτές της υπόθεσης, αξιολογούν κάθε πληροφορία που έρχεται ενώπιον τους και συνεχίζουν να ανακρίνουν διάφορα πρόσωπα, ενώ για κατάθεση αναμένεται να κληθεί εντός της ημέρας και ο επιχειρηματίας που βρισκόταν στην καφετέρια. Παράλληλα, για ανάκριση κλήθηκαν και πρόσωπα που θεωρούνται ανταγωνιστές του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο δράστης χτύπησε γύρω στις δύο τα ξημερώματα, ενώ ο επιχειρηματίας είχε αποχωρήσει είκοσι λεπτά νωρίτερα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας είχε αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις γι' αυτό και αποχώρησε, από την πίσω πόρτα της καφετέριας που οδηγεί στο χώρο στάθμευσής, ενώ έφυγε με δεύτερο όχημα και όχι με αυτό που έφθασε στην καφετέρια, ώστε να ξεγελάσει πιθανά πρόσωπα που τον παρακολουθούσαν.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά λέει η Αστυνομία 

Από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα, τρεις άντρες και μια γυναίκα, που κάθονταν στο διπλανό τραπέζι από αυτό του επιχειρηματία, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Η Αστυνομία αναφέρει πως όλα τα ενδεχόμενα, σε σχέση με τα κίνητρα του δράστη, είναι ανοιχτά, χωρίς να επιβεβαιώνει εάν επρόκειτο για συμβόλαια θανάτου εναντίον του επιχειρηματία.

Όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή, οι Αρχές δεν έχουν κλειδώσει σε οποιοδήποτε σενάριο, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο. Δηλαδή, εάν ήταν στόχος ο επιχειρηματίας, εάν ήταν τα θύματα, κτλ, ενώ δεν αποκλείεται, όπως μας υποδείχθηκε, το χτύπημα να έχει σχέση με εγκλήματα του παρελθόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό