«Χτενίζουν» την Αγία Νάπα, ψάχνουν κάμερες και αρχίζουν ανακρίσεις από αντίπαλα στρατόπεδα

Σε… αστακό έχει μετατραπεί από τα ξημερώματα η Αγία Νάπα, μετά το μαφιόζικο χτύπησα σε καφετέρια, έπειτα από το οποίο τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα, μια γυναίκα 26 ετών και τρεις άντρες, δύο 38 και ο ένας 32 ετών, ενώ όπως όλα δείχνουν, στόχος ήταν γνωστός επιχειρηματίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωτογραφίες από τη σκηνή του μαφιόζικου «χτυπήματος» στην Αγία Νάπα-Όλες οι εξελίξεις
 
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τόσο από την Ελεύθερη Αμμόχωστο όσο και από την Λευκωσία, έσπευσαν στο σημείο, με δεκάδες μέλη της δύναμης να χτενίζουν την περιοχή, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες.
 
Από τη σκηνή του εγκλήματος έχουν περισυλλέγει διάφορα τεκμήρια, ενώ ανακριτές με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν την αναζήτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση.
Την ίδια ώρα, οι έρευνες των μελών του εγκληματολογικού επεκτάθηκαν σε διπλανό μουσείο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την καφετέρια όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου. 
 
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο REPORTER, τα μέλη της ΥΠΕΓΕ φαίνεται να εντόπισαν στοιχεία που παραπέμπουν στις κινήσεις του δράστη που ήταν κρυμμένος προτού ανοίξει πυρ.  
Όπως είχαμε μεταδώσει, ο επιχειρηματίας πριν το «χτύπημα» καθόταν στο τραπέζι στο διπλανό τραπέζι από τα έξι άτομα, εναντίον των οποίων ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί, (σ.σ οι δύο δεν τραυματίστηκαν), και φαίνεται πως αυτός ήταν ο στόχος.
 
Ως εκ τούτου, οι ανακριτές αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον επιχειρηματία.
 
Την ίδια ώρα, δόθηκαν οδηγίες για αυστηρότερους ελέγχους στα σημεία εισόδου και εξόδου από την χώρα, αφού εάν πρόκειται για αλλοδαπό δράστη, ενδεχομένως να διαφύγει στα κατεχόμενα.
 
Στη σκηνή του εγκλήματος μετέβη και ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου, καθώς και οι Βοηθοί Αστυνομικοί Διευθυντές της ΑΔΕ Αμμοχώστου.
Το χρονικό της απόπειρας φόνου
 
Ήταν περίπου γύρω στις 2 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Αστυνομία έχει μαρτυρίες πως ο δράστης κρυβόταν σε ανθώνα παρακείμενου εστιατορίου.

Ο επιχειρηματίας καθόταν σε τραπέζι μαζί με άλλα έξι άτομα. Ωστόσο είχε αποχωρήσει και λίγο αργότερα, ο δράστης που έφερε κουκούλα έκανε την εμφάνιση του. Στάθηκε στο τζάμι και άνοιξε πυρ με πυροβόλο όπλο. Πανικόβλητοι οι θαμώνες προσπαθούσαν να κρυφτούν για να γλιτώσουν από τις σφαίρες.
Ακολούθως ο δράστης τράπηκε σε φυγή από την οδό Κρυού Νερού με κατεύθυνση την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ενώ άλλη μαρτυρία αναφέρει πως θεάθηκε να φεύγει από την σκηνή μοτοσικλέτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ωστόσο άγνωστο εάν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή και αν πρόκειται για συνεργό του προσώπου που άνοιξε πυρ, ενώ η Αστυνομία επεκτείνει τις έρευνες της στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να σκιαγραφήσει τον χάρτη διαφυγής. 
Από τα πυρά τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα, τρεις άντρες και μια γυναίκα, ενώ δύο κατάφεραν να γλιτώσουν. H κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου, ωστόσο η 26χρονη αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 
 
Αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό