Βρέθηκε το καλάσνικοφ του επίδοξου εκτελεστή, πεταγμένο στο διπλανό μουσείο

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Αστυνομία μετά την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων προσώπων, τριών αντρών και μιας γυναίκας, ενώ στόχος ήταν γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Χτενίζουν» την Αγία Νάπα, ψάχνουν κάμερες και αρχίζουν ανακρίσεις από αντίπαλα στρατόπεδα

Οι ανακριτές της υπόθεσης διεξάγουν έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τεκμήρια, ενώ άρχισαν να ψάχνουν κλειστές κάμερες παρακολούθησης, οι οποίος ενδεχομένως να ρίξουν φως στην υπόθεση. 

Τα μέλη του εγκληματολογικού εντόπισαν στοιχεία σε διπλανό μουσείο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την καφετέρια όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου. 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο REPORTER, τα μέλη της ΥΠΕΓΕ φαίνεται να εντόπισαν στοιχεία που παραπέμπουν στις κινήσεις του δράστη που ήταν κρυμμένος προτού ανοίξει πυρ, ενώ παραλήφθηκε ένα τεκμήριο, το οποίο πρόκειται για το όπλο του επίδοξου εκτελεστή, τύπου καλάσνικοφ.  

Την ίδια ώρα, δόθηκαν οδηγίες για αυστηρότερους ελέγχους στα σημεία εισόδου και εξόδου από την χώρα, αφού εάν πρόκειται για αλλοδαπό δράστη, ενδεχομένως να διαφύγει στα κατεχόμενα.

Στη σκηνή του εγκλήματος μετέβη και ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας, Δημήτρης Δημητρίου, καθώς και οι Βοηθοί Αστυνομικοί Διευθυντές της ΑΔΕ Αμμοχώστου.

O επιχειρηματίας πριν το «χτύπημα» καθόταν σε διπλανό τραπέζι από αυτό των έξι προσώπων, εναντίον των οποίων ρίχθηκαν οι πυροβολισμοί, (σ.σ οι δύο δεν τραυματίστηκαν), και φαίνεται πως αυτός ήταν ο στόχος.

Ως εκ τούτου, οι ανακριτές αναμένεται να αρχίσουν άμεσα την λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τον επιχειρηματία, o οποίος επίσης θα καταθέσει στις Αρχές. 
 
Το χρονικό της απόπειρας φόνου
 
Ήταν περίπου γύρω στις 2 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Αστυνομία έχει μαρτυρίες πως ο δράστης κρυβόταν σε ανθώνα παρακείμενου εστιατορίου.

Ο επιχειρηματίας καθόταν σε διπλανό τραπέζι, από αυτό των θυμάτων, ωστόσο είχε αποχωρήσει λίγο αργότερα. Είκοσι λεπτά αργότερα, ο δράστης που έφερε κουκούλα, έκανε την εμφάνιση του. Στάθηκε στο τζάμι και άνοιξε πυρ με πυροβόλο όπλο. Πανικόβλητοι οι θαμώνες προσπαθούσαν να κρυφτούν για να γλιτώσουν από τις σφαίρες.
Ακολούθως ο δράστης τράπηκε σε φυγή πεζός, ενώ άλλη μαρτυρία αναφέρει πως θεάθηκε να φεύγει από την σκηνή μοτοσικλέτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ωστόσο άγνωστο εάν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή και αν πρόκειται για συνεργό του προσώπου που άνοιξε πυρ, ενώ η Αστυνομία επεκτείνει τις έρευνες της στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να σκιαγραφήσει τον χάρτη διαφυγής. 
Από τα πυρά τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα, τρεις άντρες και μια γυναίκα, ενώ δύο κατάφεραν να γλιτώσουν. H κατάσταση της υγείας τους κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.  
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών