Ένταλμα σύλληψης σε βάρος υπόδικου των Κεντρικών Φυλακών για 645 κιλά ναρκωτικά

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των 645 κιλών ναρκωτικών, που έφυγαν από την Κύπρο σε φουκούδες και πιάστηκαν στην Αυστραλία, με την Αστυνομία να εκδίδει ένταλμα σύλληψης εναντίον δεύτερου προσώπου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές μετά τη σύλληψη του 30χρονου εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη της εταιρείας που εξήγαγε τα ναρκωτικά, εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος 57χρονου υπόδικου των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος κρατείται στο σωφρονιστικό ίδρυμα για άλλη μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, οδηγείται το πρωί ο 30χρονος ιδιοκτήτης που είχε συλληφθεί χθες για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε ο κύκλος των συλλήψεων στην Κύπρο για τα 645 κιλά έκσταση σε φουκούδες

Η Αστυνομία μετά την αξιολόγηση των τεκμηρίων που είχε ενώπιον της, διαπίστωσε ότι προκύπτουν στοιχεία, ότι ο 30χρονος εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης της εταιρείας, φέρεται να είναι το πρόσωπο που διευθέτησε τόσο την εισαγωγή των ναρκωτικών στην Κύπρο, όσο και την εξαγωγή τους στην Αυστραλία.

Μετά τη σύλληψη του υπόπτου, έγιναν έρευνες στη βάση δικαστικών ενταλμάτων στην οικία και σε υποστατικά του, όπου παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις.
 
Ο 30χρονος θεωρείται ύποπτος για υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος για παράνομη εισαγωγή, εξαγωγή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.

Οι εξετάσεις της ΥΚΑΝ συνεχίζονται σε πλήρη συνεννόηση με τις αυστραλιανές Αρχές, όσο και με τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι, το φορτίο θανάτου που βρισκόταν σε φουκούδες, εξάχθηκε από την Κύπρο τον περασμένο Ιούνιο, για την Αυστραλία. Τότε, η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, είχε τότε ενημερώσει την αντίστοιχη υπηρεσία της Αυστραλίας, πως τα ναρκωτικά είχαν τελικό προορισμό τη χώρα.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα στην Αυστραλία, εκ των οποίων ο ένας Καναδός, που είχε εντοπιστεί στην αποθήκη όπου είχαν μεταφερθεί με κοντέινερ οι ναρκοφουκούδες.
 
Σημειώνεται ότι τα 645 κιλά ecstasy, αποτελούν τη μεγαλύτερη ποσότητα για αυτού του είδους τα ναρκωτικά που κατασχέθηκε το 2019 στην Αυστραλία, με την αξία τους να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες