Στο μικροσκόπιο Κυπριακές εταιρείες για τα 645kg έκσταση-Δεν αποκλείονται συλλήψεις

Ένας 30χρονος Αυστραλός και ένας 33χρονος Καναδός είναι τα δύο πρόσωπα που συνέλαβαν οι αρχές της Αυστραλίας σε σχέση με τον εντοπισμό και την κατάσχεση 645 κιλών χαπιών MDMA, συνολικής αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, δήλωσε σήμερα ο  Διοικητής της ΥΚΑΝ  Γλυκέριος Λεοντίου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συλληφθούν και πρόσωπα από την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το σχέδιο με τα 645 κιλά ecstasy σε φουκούδες και πώς τους την έστησαν οι Αρχές

Σε δηλώσεις του στην ΥΚΑΝ Αρχηγείου, στη Λευκωσία, ο κ. Λεοντίου έκανε λόγο για μια μεγάλη διεθνή επιτυχία της ΥΚΑΝ, η οποία επιτεύχθηκε σε συνεργασία με τις Αυστραλιανές Αρχές και τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για κρυσταλλική ουσία μεταμφεταμίνης, η οποία είχε τοποθετηθεί σε φουκούδες και σε συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο εξήχθηκε από το λιμάνι Λεμεσού στις 4 Ιουνίου με προορισμό το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου έφτασε στις 17 Ιουλίου.

Ο Διοικητής της ΥΚΑΝ  ανέφερε ότι στην υπόθεση  φαίνεται να εμπλέκονται αρκετά πρόσωπα από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κύπρο.
Σημείωσε ότι η ΥΚΑΝ συνεχίζει τις εξετάσεις στο πλαίσιο αιτήματος νομικής αρωγής από πλευράς των αυστραλιανών αρχών, προσθέτοντας ότι αυτές βρίσκονται σε καλό στάδιο.

Είπε, επίσης, ότι τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής ερευνών έχουν διαβιβαστεί στις αρχές της Αυστραλίας οι οποίες διερευνούν την υπόθεση.

Ο κ. Λεοντίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν συλλήψεις και στην Κύπρο, ενώ  στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται οι εταιρείες που προέβησαν στην εξαγωγή του εμπορευματοκιβωτίου από την Κύπρο στην Αυστραλία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι υπάρχει αρκετό μαρτυρικό υλικό για στοιχειοθέτηση της ποινικής υπόθεσης εναντίων προσώπων και στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνες και στην Κύπρο για τα 645 κιλά έκσταση-Στα 25 εκ. η αξία του φορτίου

"Η κατάσχεση των ναρκωτικών και των συλλήψεων ήταν αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας των τριών χωρών και των επίμονων ενεργειών των εμπλεκομένων χωρών με το συντονισμό των Αυστραλιανών Αρχών, που διήρκεσαν έξι μήνες", αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα.

Οι κυπριακές αρχές, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος, διενήργησαν ταυτόχρονα συγκεκριμένες έρευνες σε οικίες και υποστατικά στην Κύπρο. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης από τις Αρχές της Αυστραλίας, Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου. 

"Το αποτέλεσμα της συνεργασίας και των συντονισμένων ενεργειών των τριών χωρών, προκάλεσε μεγάλο πλήγμα κατά των εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών, οι οποίοι εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει και την αποφασιστικότητα των Κυπριακών αλλά και των ξένων μονάδων επιβολής του νόμου για την προστασία και την ασφάλεια του Πολίτη", αναφέρει η Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φορτίο με 645 κιλά ecstasy κρυμμένα σε... φουκούδες-Από την Κύπρο στην Αυστραλία

Δειτε Επισης

Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους