Αυτές είναι οι αναφορές στην Αστυνομία για τον Στυλιανό που έμειναν στα συρτάρια

Αναλυτικά οι 20 και πλέον καταχωρήσεις της Αστυνομίας, σε σχέση με την υπόθεση του 14χρονου Στυλιανού, καταγράφονται στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα και τα όσα καταγγέλθηκαν και γνώριζαν οι αρμόδιοι, προκαλούν οργή και ντροπή. 

Όπως αναφέρει η Επίτροπος, οι Αστυνομικοί προέβαιναν σε απλές καταγραφές και όχι σε καταγγελίες, ενώ δεν ενημέρωναν τους λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας και όπως διαπιστώνεται, περιορίζονταν να ικανοποιήσουν την επιθυμία της μητέρας που δεν ήθελε ποινική δίωξη του συζύγου της. 

Πιο κάτω παρατίθεται το περιεχόμενο των καταχωρήσεων στο ηλεκτρονικό Ημερολόγιο Παραπόνων και Συμβάντων δυο εμπλεκόμενων στην υπόθεση Αστυνομικών Σταθμών, του ΧΧΧΧΧ και της ΧΧΧΧΧ. Ειδικότερα, το περιεχόμενο  περιλαμβάνει ημερομηνία και ώρα της κάθε καταχώρησης, το όνομα του μέλους της Αστυνομίας που προέβη σε αυτήν, τον τίτλο αναφορικά με το περιεχόμενο της υπόθεσης που η κάθε καταχώρηση αφορά, καθώς και την περιγραφή της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βίωνε τη βία από τα πέντε του ο Στυλιανός-«Ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα του»

1.19/12/2007 (καταχ. 20:45 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Επιθέσεις που προκαλούν πραγματική σωματική βλάβη (νόμος για τη βία στην οικογένεια).

Σε χρόνο που δεν διευκρινίζεται, η ΧΧΧΧΧ προσήλθε στον Σταθ. ΧΧΧΧ και ανέφερε ότι είναι παντρεμένη με τον ΧΧΧΧΧ εδώ και 3 χρόνια (είχαν ένα παιδί τότε) ο οποίος την κτυπά. Ζήτησε όπως τα πιο πάνω καταγραφούν για μελλοντικούς σκοπούς. Όπως ανέφερε, τα γεγονότα μεταξύ της ίδιας και του συζύγου της δεν λάμβαναν χώρα μπροστά στο παιδί τους. Ενημερώθηκε σχετικά η επί καθήκοντι Λειτουργός ΥΚΕ κ. ΧΧΧΧΧ. Λήφθηκε σχετική κατάθεση.

2.8/9/2009 (καταχ. 16:38 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Οικογενειακή Έριδα

Στις 14:30 προσήλθε η ΧΧΧΧΧ στον Σταθ. ΧΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα, σε τακτά διαστήματα, συζητά και τσακώνεται με τον σύζυγό της, ο οποίος την απειλεί και η ίδια φοβάται για τη ζωή της. Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύζυγο, ο οποίος ανέφερε ότι το μόνο που θέλει είναι να χωρίσουν με την ΧΧΧΧΧ και ότι δεν σκοπεύει να της κάνει κακό. Η ίδια ανέφερε τα πιο πάνω μόνο για σκοπούς μελλοντικής χρήσης.  

3. 28/5/2010 (καταχ. 15:47 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Μη ποινικής φύσης υπόθεση

Στις 15:00 περίπου, προσήλθε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι έφυγε από την οικία όπου διέμενε με τον σύζυγό της και ότι επιθυμούσε να χωρίσει λόγω οικονομικών προβλημάτων και άσχημων συνθηκών διαβίωσης. Είχε μαζί της την ΧΧΧΧΧ (δεύτερο παιδί) και ανέφερε ότι τον Στ. (πρώτο παιδί) τον είχε πάρει ο σύζυγός της από το νηπιαγωγείο χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. Ανέφερε ότι επικοινώνησε με την λειτουργό των ΥΚΕ  κ. ΧΧΧΧΧ η οποία δήλωσε ότι θα την βοηθήσει. Επιθυμία της ήταν όπως γίνει καταγραφή των πιο πάνω, ενώ συμβουλεύτηκε όπως επικοινωνήσει και με τον δικηγόρο της.

4.24//11/2010 (καταχ. 11:11 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Οικογενειακή Έριδα

Στις 10:45 προσήλθε η ΧΧΧΧΧ στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι εδώ και αρκετό καιρό, αντιμετωπίζει προβλήματα με τον σύζυγό της (2 παιδιά τότε). Το πρωί της ίδιας μέρας είχαν, όπως ανέφερε, λογομαχήσει έντονα. Το Γραφείο Ευημερίας ενημερώθηκε από την ίδια την ΧΧΧΧΧ ενώ επιθυμία της ήταν όπως γίνει μόνο καταγραφή των πιο πάνω. Δεν επιθυμούσε όπως γίνει παρατήρηση στον σύζυγό της από την Αστυνομία.

5.12/2/2013 (καταχ. 17:27 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: (το πεδίο αυτό δεν ήταν συμπληρωμένο στην εν λόγω καταχώρηση)……

Στις 14:30 τηλεφώνησε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι την ίδια μέρα, στις 14:00 περίπου, ο σύζυγός της της φώναζε και της συμπεριφερόταν άσχημα μετά από ένα καβγά που είχαν. Στο μέρος μετέβησαν δύο μέλη του Σταθμού όπου συνάντησαν την παραπονούμενη, η οποία ανέφερε ότι επιθυμεί όπως γίνει παρατήρηση στον σύζυγό της. Τα μέλη του Σταθμού μετέβησαν στη φάρμα του ΧΧΧΧΧ όπου τον συνάντησαν και του έγιναν αυστηρές συστάσεις για τη συμπεριφορά του.  Ο ίδιος ανέφερε ότι παραφέρθηκε, ότι δεν θα επαναληφθεί και απολογήθηκε. Η παραπονούμενη ενημερώθηκε σχετικά και ευχαρίστησε την Αστυνομία για τις ενέργειές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απαντά στις επικρίσεις η Ζέτα-«Τελικά θέλουν ή δεν θέλουν έρευνες;»

6.11/3/2013 (καταχ. 15:49 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Ισχυρισμοί Επίθεσης

Στις 13:30 προσήλθε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, μετά από λογομαχία που είχε με τον σύζυγό της, αυτός την έσπρωξε και την χαστούκισε με αφορμή ότι πέθαναν ζώα της μάντρας τους. Δεν επιθυμούσε να προβεί σε γραπτή κατάθεση παρά μόνο να ενημερώσει την Αστυνομία. Ανέφερε ότι σκεφτόταν να μεταβεί στο πατρικό της για να μείνει λίγε μέρες.

7.14/5/2013 (καταχ. 01:53 ΧΧΧΧΧ Αγγελίδης) τίτλος: Ελλείπον πρόσωπο

Στις 13/5/2013, στις 22:00 τηλεφώνησε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι στις 21:00, διαπίστωσε ότι ο γιός της Στ. έλειπε από την μάντρα τους, ενώ πριν από αυτό, το παιδί είχε τσακωθεί με τον πατέρα του ΧΧΧΧΧ. Μέλη του Σταθμού μετέβησαν στην οικία της ΧΧΧΧΧ και περιπόλησαν και την μάντρα χωρίς αποτέλεσμα. Ενημερώθηκε σχετικά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και Σταθμάρχης του Σταθμού. Στην σκηνή προσήλθαν περίπολα του ΟΠΟΔ, η άμεση επέμβαση και το Ταμείο Θήρας, ενώ ενημερώθηκε και η ΜΜΑΔ και ο κλάδος ΚΥΝΩΝ. Περί η ώρα 23:50 ο μικρός εντοπίστηκε στην οικία του. Μέλη του Σταθμού μίλησαν μαζί του. Ήταν καλά και δεν είχε εξωτερικές κακώσεις. Η ΧΧΧΧΧ αρνήθηκε να προβεί σε κατάθεση, ενώ δήλωσε ότι θα ενημερώσει  αυτή τις ΥΚΕ για το συμβάν και για τα προβλήματα που είχε με τον σύζυγό της.

8.14/5/2013 (καταχ. 16:21 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Επίθεση με αποτέλεσμα πραγματική σωματική βλάβη και Βία στην Οικογένεια

 Στις 11:40 προσήλθε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ μαζί με τα 3 παιδιά της συνοδευόμενη από τη Λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας κ. ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι θέλει να προβεί σε γραπτή κατάθεση για το ότι, την προηγούμενη μέρα, ο ΧΧΧΧΧ κτύπησε στο πρόσωπο τον Στ. και την ίδια. Στις 13:00 μέλη του Σταθμού μετέφεραν την ΧΧΧΧΧ και τον Στ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εξετάστηκαν. Έγινε διευθέτηση με το Γραφείο Ευημερίας όπως η ΧΧΧΧΧ και τα παιδιά μείνουν στο πατρικό της ΧΧΧΧΧ στην Κοκκινοτριμιθιά προς το παρόν. Συνεχίζονται οι εξετάσεις. 

  • 14/5/2013 (καταχ. 17:43 ΧΧΧΧΧ)

Ο ΧΧΧΧΧ επικοινώνησε με τη ΧΧΧΧΧ για να διευθετήσει συνάντηση  ώστε να ληφθεί οπτικογραφημένη κατάθεση από τον Στ. στις 15/5/2013. Η ίδια ζήτησε χρόνο για να σκεφτεί. Δεν ήταν σίγουρη αν ήθελε να δώσει τη συγκατάθεσή της για κάτι τέτοιο .

  • 16/5/2013 (καταχ. 02:33 ΧΧΧΧΧ)

Την 15/5/2013, 21:00, ο ΧΧΧΧΧ επικοινώνησε με την ΧΧΧΧΧ για να διαπιστώσει αν είχε οποιαδήποτε ενόχληση από τον σύζυγό της. Αυτή ανέφερε ότι ο ΧΧΧΧΧ την πήρε δύο φορές τηλέφωνο και μίλησαν. Έδειχνε μετανιωμένος. Στο παρόν στάδιο, η ίδια δεν ήταν σε θέση να αναφέρει τι θα γινόταν με την κατάθεση του Στ.. 

  • 18/5/2013 (καταχ. 09:15 ΧΧΧΧΧ)

Την 18η/5/2013, η ΧΧΧΧΧ επικοινώνησε με την ΧΧΧΧΧ η οποία ανέφερε ότι βρισκόταν στην οικία του πατέρα της. Ο σύζυγός της δεν την ενόχλησε παρά μόνο για να μάθει τι κάνουν τα παιδιά τους. Αποφάσισε, όπως ανέφερε, να μην δώσει συγκατάθεση για τη λήψη οπτικογραφημένης κατάθεσης από τον Στ. γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει περαιτέρω θέμα στον γιο της.

  • 7/7/2013 (καταχ. 01:28 ΧΧΧΧΧ)

Την 14/6/2013 ο Στ. προέβη σε οπτικογραφημένη κατάθεση μετά από γραπτή συγκατάθεση της Οικογενειακής Συμβούλου των ΥΚΕ κ. ΧΧΧΧΧ.

9. 1/10/2013 (καταχ. 21:42 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Οικογενειακή Έριδα

Στις 20:20 τηλεφώνησε στον Σταθμό ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι λόγω οικογενειακών προβλημάτων που είχε, πήρε τα παιδιά της και πήγε στο πατρικό της για να ηρεμίσει. Επιθυμία της ήταν η καταγραφή μόνο. Συμβουλεύτηκε όπως ενημερώσει και το Σταθ. ΧΧΧΧΧ.

10.3/10/2013 (καταχ. 15:47 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Πληροφορία από ΥΚΕ

Στις 12:45 τηλεφώνησε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ η Λειτουργός ΥΚΕ κ. ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί της η ΧΧΧΧΧ και της ανέφερε ότι την επισκέφθηκε στο πατρικό της ο πρώην σύζυγός της και ότι φοβόταν για την σωματική της ακεραιότητα. Μέλη του Σταθμού μετέβησαν στο μέρος και συνάντησαν την ΧΧΧΧΧ, η οποία ανέφερε ότι συζητούν φιλικά με τον ΧΧΧΧΧ και ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Αν προέκυπτε ο,τιδήποτε θα ενημέρωνε την Αστυνομία. 

11.31/3/2014 (καταχ. 18:27 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: (το πεδίο αυτό δεν ήταν συμπληρωμένο στην εν λόγω καταχώρηση)…

Στις 16:30, η ΧΧΧΧΧ τηλεφώνησε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι την ίδια μέρα περί την 10:30 ενώ βρισκόταν με τον σύζυγό της ΧΧΧΧΧ στην μάντρα τους, λογομάχησαν μεταξύ τους και αυτός την κτύπησε σε διάφορα μέρη του σώματός της και στη συνέχεια την πήγε στο σπίτι τους.  Δύο μέλη του Σταθμού μετέβησαν στην οικία του ζεύγους, όπου βρισκόταν μόνο η ΧΧΧΧΧ. Ο ΧΧΧΧΧ και τα παιδιά απουσίαζαν. Η ΧΧΧΧΧ δεν ήθελε να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για εξέταση και επιθυμία της ήταν η καταγραφή του περιστατικού. Επίσης, δεν επιθυμούσε να γίνει οποιαδήποτε επικοινωνία της Αστυνομίας με τον σύζυγό της για να του γίνει παρατήρηση.

12. 8/1/2016 (καταχ. 16:26 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Πληροφορία στην Αστυνομία

Στις 16:00 τηλεφώνησε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι ο σύζυγός της ΧΧΧΧΧ, με τον οποίο διαμένουν στο ίδιο σπίτι αλλά δεν έχουν καλή σχέση, συχνά της μιλά άσχημα αποκαλώντας την σκουπίδι και την απειλεί ότι θα προχωρήσει σε διαδικασία για να της πάρει τα παιδιά, ότι θα υποστηρίξει ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα για να την κλείσει στο ψυχιατρείο και ότι θα την κτυπήσει. Επιθυμία της ήταν η καταγραφή των πιο πάνω αφού, όπως ανέφερε, σήμερα τσακώθηκαν και φοβόταν μήπως υλοποιήσει μία από τις απειλές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα μπορούσαν απλά να σωπάσουν και να σεβαστούν τη μνήμη του Στυλιανού

13. 9/1/2016 (καταχ. 18:52 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Πληροφορία στην Αστυνομία – ΧΧΧΧΧ

Στις 17:35 τηλεφώνησε στον Σταθμό ΧΧΧΧΧ ο πατέρας της ΧΧΧΧΧ, ΧΧΧΧΧ, και ανέφερε ότι από το πρωί προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της αλλά το τηλέφωνό της ήταν απενεργοποιημένο. Ο κ. ΧΧΧΧΧ ανησυχούσε επειδή η ΧΧΧΧΧ αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα με τον σύζυγό της. Έγιναν προσπάθειες επικοινωνίας και εντοπισμού της ΧΧΧΧΧ, η οποία επικοινώνησε, εν τέλει, η ίδια με τον Σταθμό, και ανέφερε ότι ο σύζυγός της της πήρε το τηλέφωνό της και ότι η ίδια μετέβη σε μια γνωστή της για να επικοινωνήσει με την Αστυνομία. Επίσης ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία της και ότι θα επικοινωνούσε η ίδια με τον πατέρα της.

14. 13/12/2016 (καταχ. 02:01 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Kοινή επίθεση (νόμος για τη βία στην οικογένεια)

Στις 12/12/2016 προσήλθε στον Σταθμ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και κατήγγειλε ότι στις 17:30 ενώ βρισκόταν με τον σύζυγό της ΧΧΧΧΧ στην μάντρα τους λογομάχησαν μεταξύ τους για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ο σύζυγός της της επιτέθηκε σπρώχνοντάς την. Η ίδια δεν έφερε κακώσεις. Δεν επιθυμούσε να τύχει ιατρικής εξέτασης, επειδή δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη του συζύγου της. Επιθυμούσε την καταγραφή του περιστατικού για σκοπούς μελλοντικής χρήσης από τον νομικό της σύμβουλο αφού, όπως σημείωσε, εντός ενός μηνός θα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Επιπλέον, δεν επιθυμούσε όπως προσεγγιστεί ο σύζυγός της από την Αστυνομία, επειδή θεωρούσε ότι κάτι τέτοιο, μπορεί να όξυνε την μεταξύ τους κατάσταση. Συμβουλεύτηκε να αποταθεί στις ΥΚΕ και εφόσον το επιθυμεί και στην Υπηρεσία Στήριξης Θυμάτων Βίας στην Οικογένεια της Αστυνομίας. Συμπληρώθηκαν τα σχετικά έντυπα Αστ. 102 (έντυπα για βία).

15. 10/3/2017 (καταχ. 00:12 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Μεταξύ συζύγων στον Κοτσιάτη

Στις 9/3/2017 περί τις 22:00, τηλεφώνησε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ζήτησε από την Αστυνομία όπως μεταβεί στη συζυγική εστία της αδελφής της ΧΧΧΧΧ, για σκοπούς πρόληψης επειδή, προηγουμένως, η ΧΧΧΧΧ είχε επικοινωνήσει με την ίδια και την ενημέρωσε ότι είχε λογομαχήσει με τον σύζυγό της. Η ΧΧΧΧΧ ανέφερε, επιπλέον, στην αδελφή της ότι ήταν καλά στην υγεία της και ότι θα επικοινωνούσε αυτή ξανά μαζί της εάν χρειαζόταν. Δύο μέλη του σταθμού μετέβησαν στην οικία του ζεύγους ΧΧΧΧΧ και ΧΧΧΧΧ όπου συνάντησαν τον τελευταίο. Ο ΧΧΧΧΧΧ ανέφερε ότι είχε όντως λογομαχήσει με τη σύζυγό του με αφορμή το γεγονός ότι είχε μάθει ότι ο ίδιος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Όπως ανέφερε ο ΧΧΧΧΧ, η ΧΧΧΧΧ είχε φύγει, με τα πόδια, από το σπίτι τους στις 17:30 της ίδιας ημέρας και ότι δεν είχε κινητό τηλέφωνο. Έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες από την Αστυνομία να εντοπίσει την ΧΧΧΧΧ στον αριθμό τηλεφώνου από όπου είχε πάρει η ίδια την αδελφή της, χωρίς αποτέλεσμα (κλειστό κινητό).  Ο ΧΧΧΧΧ και η ΧΧΧΧΧ ρωτήθηκαν, αντίστοιχα, από την Αστυνομία κατά πόσο θεωρούσαν ότι η ΧΧΧΧΧ μπορούσε να κινδύνευε ή να έβλαπτε τον εαυτό της και απάντησαν και οι δυο αρνητικά. Η ΧΧΧΧΧ, μάλιστα, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα, τόσο η ψυχολογία όσο και η εμφάνιση της αδελφής της ήταν βελτιωμένη. Ζητήθηκε από τον ΧΧΧΧΧ και την ΧΧΧΧΧ όπως ενημερώσουν την Αστυνομία μόλις ερχόντουσαν σε επαφή με την ΧΧΧΧΧ,  ενώ ενημερώθηκε σχετικά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας.

  •  10/3/2017 (καταχ. 10:16 ΧΧΧΧΧ)

Στις 10/3/2017, μέλη του Σταθμού διενήργησαν έρευνα στον Κοτσιάτη προς εντοπισμό του ΧΧΧΧ και της ΧΧΧΧΧ χωρίς αποτέλεσμα. Έγινε επικοινωνία με την ΧΧΧΧΧ, η οποία ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί της η ΧΧΧΧΧ στις 07:10 και της ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία της χωρίς να αναφέρει που βρισκόταν.  Η ΧΧΧΧΧ ζήτησε από την ΧΧΧΧΧ όπως επικοινωνήσει με την Αστυνομία και το Γραφείο Ευημερίας αλλά αυτή αρνήθηκε. Έγιναν προσπάθειες για τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο Ευημερίας χωρίς αποτέλεσμα.

  • 10/3/2017 (καταχ. 16:23 ΧΧΧΧΧ)

Την 10η/3/2017 περί τις 15:30 προσήλθε στον Σταθμό η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι είναι στα πρόθυρα διαζυγίου με τον ΧΧΧΧΧ  και ότι είχε φύγει από το σπίτι τους εξαιτίας του ότι δεν επιθυμούσε να διαμένει μαζί του και για διάφορα γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ τους, τα οποία δεν ήθελε να αναφέρει. Της εξηγήθηκαν οι νενομισμένες διαδικασίες και ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταβεί στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας και στους επί καθήκοντι λειτουργούς που παρακολουθούν την οικογένεια για να συνεχίσει τις διαδικασίες έξωσης από την οικία της.

  • 10/3/2017 (καταχ. 18:51 ΧΧΧΧΧ)

Την 10/3/2017 περί τις 18:45 η ΧΧΧΧΧ τηλεφώνησε στον Σταθμό και ανέφερε ότι η κατάσταση στο σπίτι της ήταν ήρεμη στο στάδιο εκείνο και ότι ο σύζυγός της, της έδωσε τα κλειδιά του οχήματός της. 

16.    24/10/2018 (καταχ. 15:21 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Πληροφορία για οικογενειακή έριδα-ΧΧΧΧΧ

Την 24/10/2018 περί τις 11:30 τηλεφώνησε στον Σταθμό ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι την ίδια μέρα είχε λογομαχήσει έντονα με τον εν διαστάσει σύζυγό της, χωρίς όμως αυτός να την κτυπήσει. Με τον ΧΧΧΧΧ διαμένουν ακόμα κάτω από την ίδια στέγη με τα τρία ανήλικα παιδιά τους και όπως ανέφερε η ΧΧΧΧΧ, παρακολουθούνται από το Γραφείο Ευημερίας με το οποίο επικοινώνησε και ανέφερε το περιστατικό. Ζήτησε όπως γίνει καταχώρηση στο μητρώο της Αστυνομίας για πιθανή μελλοντική χρήση για την έκδοση διαζυγίου και ότι δεν επιθυμούσε να γίνει επικοινωνία της Αστυνομίας με τον σύζυγό της.

17.    30/1/2019 (καταχ. 01:33 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Οικογενειακή έριδα-ΧΧΧΧΧ

Την 30η/1/2019 προσήλθε στον Σταθμ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι στις 14:00 της ίδιας ημέρας δέχθηκε επίθεση από το εν διαστάσει σύζυγο της ΧΧΧΧΧ μετά από έντονη λογομαχία που είχαν. Σημειώνεται ότι με τον ΧΧΧΧΧ μένουν κάτω από τη ίδια στέγη και ότι η οικογένεια παρακολουθείται από το Γραφείο Ευημερίας με το οποίο η ΧΧΧΧΧΧ επικοινώνησε και ανέφερε το περιστατικό. Η ΧΧΧΧΧ αρνήθηκε να παραλάβει ιατρικό έντυπο και να εξεταστεί από γιατρό. Σε κατάθεσή της ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του εν διαστάσει συζύγου της παρά μόνο επιθυμεί να του γίνει παρατήρηση και να καταχωρηθεί το συμβάν για μελλοντική χρήση (για σκοπούς διαζυγίου). Δύο μέλη του Σταθμού μετέβησαν στην οικία ΧΧΧΧΧ και ΧΧΧΧΧΧ και έγιναν αυστηρές παρατηρήσεις και συστάσεις στον ΧΧΧΧΧΧ, ο οποίος υποσχέθηκε συμμόρφωση. Η παραπονούμενη ευχαρίστησε την Αστυνομία. Συμπληρώθηκαν έντυπα Αστ .102 (βία).

18. 19/2/2019 (καταχ:16:03 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Πληροφορία για εγκατάλειψη σχολείου από μαθητή

Την 19/2/209, περί τις 09:15 τηλεφώνησε στον Σταθμό ΧΧΧΧΧ ο ΧΧΧΧΧ Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας, και ανέφερε ότι ο ΧΧΧΧΧ (τρίτο παιδί οικογένειας) μαθητής της Β’ Δημοτικού του σχολείου έφυγε από το σχολείο στις 08:05, γεγονός για το οποίο ειδοποίησε σχετικά τους γονείς του παιδιού. Ανέφερε, επίσης, ότι το παιδί εντοπίστηκε από τον πατέρα του στις 08:20. Δυο μέλη του σταθμού μετέβησαν στο σχολείο και συνομίλησαν με τον Διευθυντή, την υπεύθυνη δασκάλα καθώς και με τους γονείς του παιδιού. Ο πατέρας του παιδιού ΧΧΧΧΧΧ ανέφερε ότι εντόπισε το παιδί να κινείται πεζό σε χωματόδρομο πίσω από το σχολείο προς Κοτσιάτη και ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Ο μικρός ανέφερε ότι έφυγε από το σχολείο, επειδή ήταν φοβισμένο ένεκα του ότι δεν είχε ολοκληρώσει τις σχολικές του εργασίες. Ενημερώθηκε σχετικά η λειτουργός των ΥΚΕ κ. ΧΧΧΧΧΧ για τις δικές της ενέργειες.

19. 13/5/2019 (καταχ. 22:13 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Πληροφορία στην Αστυνομία από το Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας

Την 13η/5/2019, περί τις 18:30 λήφθηκε πληροφορία στον Σταθμό ΧΧΧΧΧ από τη Σύμβουλό του Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, κ. ΧΧΧΧΧ, η οποία ανέφερε ότι έλαβε τηλεφώνημα από την ΧΧΧΧΧ, μητέρα του Στ. από τον Κοτσιάτη και ανέφερε ότι ο γιός της, 15 ετών, το πρωί απείλησε ότι θα αυτοκτονούσε. Αμέσως μετά ο ΧΧΧΧΧ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη Διευθύντρια του Σχολείου, η οποία ανέφερε ότι η ίδια ενημέρωσε το Γραφείο Ευημερίας για την εν λόγω πληροφορία, ενώ η Σύμβουλος του επισήμανε ότι το Γραφείο Ευημερίας δεν ήταν ενήμερο. Γύρω στις 19:20 ο ΧΧΧΧΧ ενημέρωσε την επί καθήκοντι Λειτουργό των ΥΚΕ κ. ΧΧΧΧΧΧ στην οποία έδωσε τα τηλέφωνα επικοινωνίας της Διευθύντριας του σχολείου και της Συμβούλου του σχολείου για σκοπούς περαιτέρω επικοινωνίας μεταξύ τους. Γύρω στις 20:00 επικοινώνησε με τον Σταθμό η πιο πάνω επί καθήκοντι Λειτουργός των ΥΚΕ και ανέφερε ότι το πιο πάνω περιστατικό μεταξύ της μητέρας και του γιού της έλαβε χώρα στις 11/5/2019 κατά τις βραδινές ώρες. Ζήτησε όπως η Αστυνομία την φέρει σε επικοινωνία με την ΧΧΧΧΧ μητέρα του ανήλικου, πράγμα το οποίο έγινε. Στις 21:45 τηλεφώνησε στον Σταθμό η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι η ΧΧΧΧΧ μητέρα του ανήλικου της τηλεφώνησε και της ανέφερε ότι θα κληθεί η ίδια στην Αστυνομία για κατάθεση, κάτι που η ΧΧΧΧΧ θεώρησε ως ενόχληση επειδή δεν είχε καμία σχέση με την προαναφερθείσα πέρα από το γεγονός ότι τα παιδιά τους ήταν συμμαθητές.

20. 22/5/2019 (καταχ. 14:17 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Πληροφορία στην Αστυνομία-ΧΧΧΧΧ

Την 22η /5/2019 περί τις 09:30, προσήλθε στο Σταθ. ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι την ίδια ημέρα λογομάχησε έντονα με τον εν διαστάσει σύζυγό της ΧΧΧΧΧ, με τον οποίο διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη, χωρίς αυτός να την κτυπήσει. Ανέφερε ότι δεν επιθυμούσε όπως η Αστυνομία μεταβεί στην οικία της προς το παρόν, ούτε και να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της. Ανέφερε ότι επρόκειτο να διαμείνει στο πατρικό της μέχρι να αποφασίσει αν θα ζητήσει βοήθεια από τον δικηγόρο της. Επιθυμία της ήταν όπως γίνει καταχώρηση στο μητρώο της Αστυνομίας για μελλοντική χρήση (σκοπούς διαζυγίου).

21. 26/5/2019 (καταχ. 02:41 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Πληροφορία στην Αστυνομία

Στις 23:00 προσήλθε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ η ΧΧΧΧΧ και ανέφερε ότι έφυγε από την οικία της και ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΧΧΧΧΧ ο οποίος της είπε ότι δεν θα της επιτρέψει να δει τα μωρά. Ανέφερε ότι προτίθεται να υποβάλει αίτηση διαζυγίου και ότι επιθυμούσε την καταγραφή των πιο πάνω για ενημέρωση.

22. 9/8/2019 (καταχ. 18:03 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: περί ψυχικής υγείας νόμος - ΧΧΧΧΧ

Προσήλθε στον Σταθ. ΧΧΧΧΧ ο πατέρας της ΧΧΧΧΧ και προσκόμισε διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας. Η ΧΧΧΧΧ οδηγήθηκε από την Αστυνομία στο Ψυχιατρείο.

23. 9/9/2019 (καταχ. 18:19 ΧΧΧΧΧ) τίτλος: Αιφνίδιος Θάνατος

Στα πλαίσια διερεύνησης του αιφνίδιου/αφύσικου θανάτου του Στ., μετά από γραπτή συγκατάθεση του πατέρα του, παραλήφθηκαν από το σπίτι των γονέων του 1 ΔΟΚΟ με αρ. κάννης …, 1 ΔΟΚΟ με αρ. κάννης…, 1 ΔΟΚΟ με αρ. κάννης …, 1G3 με αρ. …, 1 ΔΟΚΟ με αρ. κάννης …, 1 ΔΟΚΟ με αρ. κάννης … και ένα σφραγισμένο κιβώτιο με 200 σφαίρες.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον