Η πορεία μετά την απόπειρα φόνου, οι αιχμές για κάλυκες και η εμπλοκή 42χρονου

Με το φερόμενο δράστη του αιματηρού επεισοδίου που διαπράχθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, έξω από νυχτερινό κέντρο στην Έγκωμη, φέρεται να εγκατέλειψε τη σκήνη ο 42χρονος ύποπτος για την υπόθεση, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο 42χρονος για την απόπειρα φόνου

Όπως ακούστηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας από τον ανακριτή της υπόθεσης Ιωάννη Γιωρκάτζιη, εξασφαλίστηκαν μαρτυρίες ότι το βράδυ της 3 Νοεμβρίου ο 42χρονος ύποπτος, μετέβη στο νυχτερινό κέντρο με τον 44χρονο φερόμενο δράστη και τον 37χρονο που τελεί υπό κράτηση, με το όχημα του 44χρονου. Μετά το επεισόδιο, από το σημείο αποχώρησαν ο 42χρονος και ο 44χρονος.

Η πορεία μετά το έγκλημα

Οι δύο ύποπτοι, μετέβησαν σε τοποθεσία στο Δάλι, όπου ο 42χρονος παρέλαβε το όχημα του, το οποίο στάθμευσε εκεί πριν πάνε όλοι μαζί στην Έγκωμη και ακολούθως μετέβη στην οικία του, όπου πήρε το κινητό τηλέφωνο της μητέρας του και εγκατέλειψε την οικία του. Ακολούθως μετέβη σε τοποθεσία στο Δάλι, όπου στάθμευσε το όχημα του και τον παρέλαβε απ’ εκεί ο 43χρονος και τον μετέφερε στην οικία του 50χρονου στην Επαρχία Αμμοχώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελεύθεροι οι δύο φερόμενοι συνεργοί για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, επικοινώνησε με οικογενειακά του πρόσωπα, όπου τους ρωτούσε κατά πόσον τον αναζήτησε η Αστυνομία στην οικία τους και ως επίσης τους ανέφερε ότι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν και ότι ο 44χρονος φίλος του πυροβόλησε κάποιον.

Στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες της Επαρχίας Λευκωσίας εγκαταλελειμμένα δύο οχήματα, τα οποία από μαρτυρίες που λήφθηκαν διαφάνηκε ότι τα κατείχε και τα χρησιμοποιούσε ο 44χρονος. Ένα εκ των οχημάτων είναι το όχημα που ο 42χρονος μαζί με τον 44χρονο εγκατέλειψαν τη σκηνή.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, παραλήφθηκαν και σε αυτά διενεργήθηκαν επιστημονικές εξετάσεις και παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων για να τύχουν επιστημονικής εξέτασης.

Τρεις μαρτυρίες εμπλέκουν τον 42χρονο
 
Η πρώτη μαρτυρία
Σύμφωνα με τον κ. Γιωρκάτζιη, εξασφαλίστηκε μαρτυρία από θαμώνα του κέντρου, όπου ανέφερε ότι στις 3 Νοεμβρίου μετέβηκε στο νυχτερινό κέντρο, όπου συνάντησε σε τραπέζι τον 44χρονο, τον 37χρονο και τον 42χρονο, με τον οποίο συστήθηκε στο σημείο, καθώς και με τον αδελφό του θύματος της απόπειρας φόνου.

Σε κάποια στιγμή ο μάρτυρας, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, είδε τον 37χρονο να σπρώχνει τον αδελφό του θύματος της απόπειρας φόνου, ο οποίος ήταν προκλητικός απέναντι του.

Στη συνέχεια ο αδελφός του θύματος της απόπειρας φόνου μαζί με τον 44χρονο και τον 37χρονο βγήκαν εκτός, όπου συζήτησαν και η παρεξήγηση μεταξύ τους λύθηκε και οι δύο φίλοι του 42χρονου επέστρεψαν στο μαγαζί. Ο μάρτυρας συνόδευσε τον αδελφό του Σύρου στο όχημα του. Με την πάροδο δέκα λεπτών, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο αδελφός του θύματος, επέστρεψε εκ νέου στο νυχτερινό κέντρο, και πήγε στο τραπέζι του 42χρονου, όπου ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με άλλο πρόσωπο που καθόταν στο τραπέζι. Αποτέλεσμα, ήταν το άλλο πρόσωπο να σπρώξει με το χέρι του στο πρόσωπο τον αδελφό του θύματος της απόπειρας φόνου και εκείνος αποχώρησε από το κέντρο.

Ο μάρτυρας έπειτα μετέβη στην τουαλέτα και είδε από τα σκαλιά του κέντρου να κατευθύνονται προς την έξοδο ο 44χρονος, ο 42χρονος και ο 37χρονος, όπως επίσης και ο αδελφός του θύματος, μαζί με 3-4 ομοεθνείς του.

Τότε, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο μάρτυρας άκουσε τον 42χρονο και τον 44χρονο να παροτρύνουν τον Σύρο να βγουν έξω.

Μόλις βγήκαν έξω, άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους και σε κάποια στιγμή είδε τον 44χρονο να φεύγει από εκεί και να επιστρέφει πίσω κρατώντας ένα πιστόλι με τα χέρια του και το οποίο ανέμιζε προς τα κάτω.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε ένα πυροβολισμό και είδε το 30χρονο θύμα της απόπειρας φόνου στο έδαφος, ενώ ακολούθησε πάλη ανάμεσα στον 44χρονο και τον αδελφό του θύματος, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Δεύτερη μαρτυρία

Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Γιωρκάτζιης, εντοπίστηκαν άλλα δύο πρόσωπα ομοεθνείς του θύματος και του αδελφού του. Ο ένας απ’ αυτούς ανέφερε ότι αρχικά ξεκίνησε λογομαχία μέσα στο κέντρο με τους δύο παραπονούμενους και άλλα άτομα, τα οποία δεν γνωρίζει και η οποία συνεχίστηκε έξω από το κέντρο.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στη συνέχεια το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε εκτός του κέντρου, ενώ η περιγραφή που έδωσε για τον δράστη ομοιάζει με τον 44χρονο.

Τρίτη μαρτυρία

Το άλλο πρόσωπο στη δική του μαρτυρία, αναφέρθηκε στο επεισόδιο που έγινε μέσα στο κέντρο ανάμεσα σε αδελφό του θύματος, τον 44χρονο και τον 42χρονο, για τους οποίους άκουσε τα ονόματα τους μέσα στο κέντρο, και η οποία συνεχίστηκε εκτός του κέντρου.

Όπως περιέγραψε ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο 44χρονος πυροβόλησε τον αδελφό του θύματος, αλλά εκείνος κούνησε το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να αποφύγει τη σφαίρα, η οποία τραυμάτισε τον 30χρονο Σύρο. Αμέσως ο αδελφός του θύματος, άρπαξε τον 44χρονο από τα χέρια, με αποτέλεσμα εκείνος να πυροβολήσει ξανά, αλλά χωρίς να τον πετύχει, αφού του κρατούσε τα χέρια ψηλά.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, τότε στο μέρος ήρθε ο 42χρονος, ο οποίος με ένα σπασμένο γυάλινο μπουκάλι χτύπησε τον αδελφό του θύματος στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Από νέα κατάθεση ο αδελφός του θύματος

Σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε από την πλευρά του ο αδελφός του θύματος της απόπειρας φόνου, ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στο τραπέζι του 42χρονου μαζί με τους φίλους του, μετά την παρεξήγηση που είχε με τον 37χρονο ένα πρόσωπο που καθόταν μαζί τους τον έσπρωξε. Εκείνη τη στιγμή ο ίδιος έφυγε και τον πήρε τηλέφωνο ο 30χρονος αδελφός του. Τότε εκείνος του ανέφερε ότι του επιτέθηκαν μέσα στο κέντρο και ότι θα πήγαινε να τον φέρει.

Αφού έφερε τον αδελφό του και τους δύο φίλους τους, μπήκαν ξανά μέσα στο κέντρο και έψαχνε το πρόσωπο που τον έσπρωξε. Τότε ο 44χρονος του είπε να πάνε εκτός για να μιλήσουν και μαζί τους πήγαν και ο 30χρονος και ο 42χρονος που άρχισαν να τσακώνονται. Τότε ο 44χρονος έτρεξε και έφερε το πίστόλι. Ακολούθως έγιναν όσα είχε αναφέρει στην πρώτη κατάθεση του.

Στο μεταξύ, κατάθεση λήφθηκε από το πρόσωπο που έσπρωξε τον αδελφό του θύματος στο πρόσωπο και εκείνος υποστήριξε ότι εκείνος τον προκαλούσε λεκτικά, με αποτέλεσμα αυτός να τον σπρώξει στο πρόσωπο για να απομακρυνθεί από κοντά του. Μετά από αυτό το εν λόγο πρόσωπο αποχώρησε από το κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο

Έδωσε διάφορους ισχυρισμούς ο 42χρονος

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο ύποπτος ανέφερε σε ανακριτική κατάθεση που του λήφθηκε ότι χτυπήθηκε και έδωσε διάφορους ισχυρισμούς.

Σε ότι αφορά τις έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 110 καταθέσεις, ενώ έγιναν περί τις 20 έρευνες σε υποστατικά και οχήματα προσώπων που συνδέονται με την υπόθεση.

Αναμένεται να ληφθούν επίσης ακόμα 50 τουλάχιστον καταθέσεις, ενώ για τον ύποπτο θα γίνουν επτά αναγνωριστικές παρατάξεις.

Ένσταση στο αίτημα για νέο διάταγμα

Ο ανακριτής της υπόθεσης αιτήθηκε την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του υπόπτου για οκτώ μέρες, ωστόσο ο δικηγόρος του 42χρονου έφερε ένσταση στο αίτημα και άφησε αιχμές για τα περί προστασίας του μαγαζιού.

Ο δικηγόρος ανάμεσα σε άλλα διερωτήθηκε, πως οι ύποπτοι μιλούσαν και ζητούσαν προστασία από τους Σύρους, χωρίς να είναι ιδιοκτήτες.
 
Σε άλλο σημείο ο ανακριτής ανέφερε σε ότι τους Σύρους, «καμιά σχέση με προστασία».

Ο δικηγόρος ζήτησε επίσης την προβολή βίντεο, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει εμπλοκή στην απόπειρα φόνου ο πελάτης του.

Όπως απάντησε ο κ. Γιωρκάτζιης, «ο ύποπτος φαίνεται πριν τον πυροβολισμό να προχωρά προς τη σκηνή και από μαρτυρίες, φαίνεται ότι ο φερόμενος δράστης πήρε το πιστόλι από το όχημα με το οποίο ο ύποπτος έφθασε στο μέρος».

Ακολούθως ο δικηγόρος απάντησε ότι πρέπει να εξεταστούν τα βίντεο.

Σε ότι αφορά τους κάλυκες που δεν εντοπίστηκαν, ο δικηγόρος διερωτήθηκε πως δεν βρέθηκαν και αν αυτό είναι λογικό, με τον ανακριτή της υπόθεσης να απαντά, «περίμενα να εντοπιστούν, δεν εντοπίστηκαν», είπε ο ανακριτής.

Θέση του δικηγόρου ήταν επίσης ότι ο ύποπτος ξυλοκοπήθηκε από Σύρους και τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν από τη σκηνή, ενώ υπέδειξε στο Δικαστήριο ότι δεν έχει γίνει σύλληψη από την πλευρά των Σύρων, παρά τους ισχυρισμούς και τις καταθέσεις για συμπλοκή.

Το Δικαστήριο παρόλα αυτά αποφάσισε την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 42χρονου για άλλες οκτώ μέρες.
 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών