Ελεύθεροι οι δύο φερόμενοι συνεργοί για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Εκπνέει αύριο το διάταγμα οκταήμερης κράτησης των δύο πρώτων συλληφθέντων για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη, με την Αστυνομία να αποφασίζει τα επόμενα της βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 42χρονος που βρισκόταν στην σκηνή του αιματηρού επεισοδίου αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, ωστόσο σε ότι αφορά τον 43χρονου που συνελήφθη για συνέργεια μετά την διάπραξη των αδικημάτων, αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα κατηγορήθηκε γραπτώς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο

Επίσης, ελεύθερος αφέθηκε και ο δεύτερος ύποπτος που συνελήφθη για συνέργεια, 50 ετών, ο οποίος μαρτυρία τον φέρει να προσέφερε καταφύγιο στον 42χρονο που καταζητείτο.

Υπενθυμίζεται πως ο 42χρονος φέρεται να ενεπλάκη στην συμπλοκή με τους Σύρους και βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου, ενώ ο 43χρονος ήταν ο οδηγός του οχήματος που ανεκόπη και στο οποίο επέβαινε ο 42χρονος. Θέση του 43χρονου ήταν πως μετέφερνε τον καταζητούμενο στον δικηγόρο, ώστε να παραδοθεί στις Αρχές.
 

Τα διατάγματα κράτησης των άλλων τεσσάρων υπόπτων που φέρονται να βρίσκονταν στο νυχτερινό μαγαζί, εκπνέουν την Τετάρτη και Πέμπτη, με τους ανακριτές να αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησης τους.

Ανάμεσα στους υπόπτους που τελούν υπό κράτηση βρίσκεται και το πρόσωπο που μαρτυρίες τον δείχνουν ως το δράστη της απόπειρας φόνου, με τον 44χρονο να αρνείται ότι αυτός πάτησε τη σκανδάλη και τραυμάτισε τους δύο Σύρους στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου, αιτία της συμπλοκής που κατέληξε σε απόπειρα φόνου, ήταν η προστασία του μαγαζιού, με τον ιδιοκτήτη όμως να δηλώνει πως δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Οι έρευνες των ανακριτών της υπόθεσης συνεχίζονται, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες καταθέσεις και συνεχίζουν να αξιολογούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα υπό τον φόβο αντιποίνων από τους Σύρους, με την ηγεσία της δύναμης να δίνει οδηγίες για εξονυχιστικούς ελέγχους και έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φόβοι για νέο κύκλο αίματος και αντίποινα μετά το αιματηρό επεισόδιο στην Έγκωμη

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων