Τρίτη 21 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ελεύθεροι οι δύο φερόμενοι συνεργοί για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

  11/11/2019 14:44
Ελεύθεροι οι δύο φερόμενοι συνεργοί για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Ελεύθεροι οι δύο φερόμενοι συνεργοί για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

  11/11/2019 14:44
Εκπνέει αύριο το διάταγμα οκταήμερης κράτησης των δύο πρώτων συλληφθέντων για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη, με την Αστυνομία να αποφασίζει τα επόμενα της βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο 42χρονος που βρισκόταν στην σκηνή του αιματηρού επεισοδίου αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, ωστόσο σε ότι αφορά τον 43χρονου που συνελήφθη για συνέργεια μετά την διάπραξη των αδικημάτων, αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα κατηγορήθηκε γραπτώς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Οι 4+2+3 που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο

Επίσης, ελεύθερος αφέθηκε και ο δεύτερος ύποπτος που συνελήφθη για συνέργεια, 50 ετών, ο οποίος μαρτυρία τον φέρει να προσέφερε καταφύγιο στον 42χρονο που καταζητείτο.

Υπενθυμίζεται πως ο 42χρονος φέρεται να ενεπλάκη στην συμπλοκή με τους Σύρους και βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου, ενώ ο 43χρονος ήταν ο οδηγός του οχήματος που ανεκόπη και στο οποίο επέβαινε ο 42χρονος. Θέση του 43χρονου ήταν πως μετέφερνε τον καταζητούμενο στον δικηγόρο, ώστε να παραδοθεί στις Αρχές.
 

Τα διατάγματα κράτησης των άλλων τεσσάρων υπόπτων που φέρονται να βρίσκονταν στο νυχτερινό μαγαζί, εκπνέουν την Τετάρτη και Πέμπτη, με τους ανακριτές να αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησης τους.

Ανάμεσα στους υπόπτους που τελούν υπό κράτηση βρίσκεται και το πρόσωπο που μαρτυρίες τον δείχνουν ως το δράστη της απόπειρας φόνου, με τον 44χρονο να αρνείται ότι αυτός πάτησε τη σκανδάλη και τραυμάτισε τους δύο Σύρους στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου, αιτία της συμπλοκής που κατέληξε σε απόπειρα φόνου, ήταν η προστασία του μαγαζιού, με τον ιδιοκτήτη όμως να δηλώνει πως δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Οι έρευνες των ανακριτών της υπόθεσης συνεχίζονται, ενώ έχουν ληφθεί δεκάδες καταθέσεις και συνεχίζουν να αξιολογούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα υπό τον φόβο αντιποίνων από τους Σύρους, με την ηγεσία της δύναμης να δίνει οδηγίες για εξονυχιστικούς ελέγχους και έρευνες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας