Φόβοι για νέο κύκλο αίματος και αντίποινα μετά το αιματηρό επεισόδιο στην Έγκωμη

Αρνείται πως είναι το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη ο 44χρονος που παραδόθηκε στην Αστυνομία και θεωρείται από τους ανακριτές ως ο δράστης της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής, έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη.
 
Μέχρι στιγμής η Αστυνομία συνέλαβε συνολικά έξι πρόσωπα, ενώ αναζητεί άλλα τρία τα οποία μάρτυρες τα τοποθετούν στο μαγαζί που εκτυλίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο, χωρίς όμως οι ανακριτές να γνωρίζουν επί του παρόντος την ταυτότητα τους.
 
Οι έξι συλληφθέντες:
-44χρονος: Φέρεται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε στο κεφάλι τα δύο αδέλφια
-42χρονος: Βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου
-37χρονος: Βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου
-49χρονος: Βρισκόταν στο μαγαζί που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο
-43χρονος: Ήταν ο οδηγός του οχήματος που ανακόπηκε και στο οποίο επέβαινε ο 42χρονος που καταζητείτο για την υπόθεση. Συνελήφθη ως συνεργός
-50χρονος: Φέρεται να βοήθησε τον 43χρονο συνεργό και να προσέφερε προσωρινό καταφύγιο και φαγητό στον 42χρονο που καταζητείτο
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον… χορό των συλλήψεων για το αιματηρό επεισόδιο άλλοι δύο ύποπτοι
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του REPORTER, o 44χρονος φερόμενος δράστης, ανακρινόμενος ανέφερε ότι ενεπλάκη στην συμπλοκή και δέχθηκε χτυπήματα από τους Σύρους, ωστόσο αρνείται ότι ανέσυρε πιστόλι και τραυμάτισε τα δύο αδέλφια.
 
Στο μεταξύ, παρότι τα μέλη του ΤΑΕ εργάζονται πυρετωδώς για να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ, το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε ούτε το όπλο, αλλά ούτε και οι κάλυκες στη σκηνή του εγκλήματος, αποτελούν τροχοπέδη, το οποίο καλούνται να ξεπεράσουν οι ανακριτές και να βρουν την άκρη του νήματος μέσα από μαρτυρίες και άλλα τεκμήρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν παραδέχθηκε ότι πάτησε τη σκανδάλη, τι ισχυρίστηκε ο φερόμενος συνεργός
 
Στο μεταξύ ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αναμένεται να οδηγηθούν οι άλλοι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες, 37 και 49 ετών, ενώ οι άλλοι τέσσερις, 44, 42, 43 και 50 ετών, τελούν υπό οκταήμερη κράτηση.
 
Κίνητρο η προστασία λέει η Αστυνομία
 
Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, κατά τις προσαγωγές των άλλων τεσσάρων υπόπτων, κίνητρο της απόπειρας φόνου, φαίνεται να είναι η προστασία του νυχτερινού κέντρου, αφού οι Ελληνοκύπριοι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω μαγαζιού, ώστε να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του.
 
Όπως είχε αναφέρει επίσης, την τελευταία εβδομάδα φέρονται να απειλούσαν το εν λόγω προσωπικό ότι θα απολύονταν από τις εργασίες τους, για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους Ελληνοκύπριους.
 
Στη συνέχεια των απειλών, μερικές ώρες πριν το αιματηρό επεισόδιο, οι Ελληνοκύπριοι φέρονται να μετέβησαν στο εν λόγω μαγαζί, όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά πως «από τα απόψε θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμεινα στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να προχωρήσουν».
 
Άλλα λέει ο ιδιοκτήτης
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o ιδιοκτήτης του μαγαζιού ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όχι μόνο τώρα αλλά και στα σαράντα χρόνια που βρίσκεται στην δουλειά.
 
«Κανένας δεν μου ζήτησε προστασία και αυτό το λέω με πάσα ειλικρίνεια και με τη συνείδηση μου ήσυχη. Υπήρχαν παρεξηγήσεις αλλά σας ορκίζομαι στα παιδιά μου ότι κανένας δεν μου ζήτησε προστασία εμένα προσωπικά, εδώ και σαράντα χρόνια. Εγώ κάλεσα την Αστυνομία ότι υπήρχε έντασή. Σου ορκίζομαι στα παιδιά μου ότι κανένας δεν μου ζήτησε ούτε ένα σεντ για προστασία».
 
Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, όπως μας ανέφερε αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τη λύπη του για το αιματηρό επεισόδιο.
 
«Όσοι ήταν μπλεγμένοι στα γεγονότα ήταν πελάτες μου και πλήρωναν κανονικά και έρχονταν και οικογενειακώς εδώ. Έδωσα μια κατάθεση κάτω από υπερένταση και πίεση και δεν θυμούμαι καν τι είπα, αλλά κανένας δεν μου ζήτησε προστασία σου το τονίζω. Με έχει στεναχωρήσει κατάφορα το συμβάν και μου έχει προκαλέσει κατάρρευση. Είχα τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, υπήρχε μια υπερένταση, αλλά δεν ήξερα ότι αυτή η υπερένταση θα καταλήξει σε αυτό το επεισόδιο. Ακούω ειδήσεις και λένε πολλά…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ορκίζουμε στα κοπελλούθκια μου ότι ποτέ δεν μου ζήτησαν προστασία»

Φόβος για νέο κύκλο αίματος
 
Πέραν από τις εντατικές έρευνες που διεξάγουν οι Αρχές για εξιχνίαση της απόπειρας φόνου, βρίσκονται σε επιφυλακή υπό το φόβο νέου κύκλου αίματος, συνεπεία του αιματηρού επεισοδίου.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Σύροι φίλοι του θύματος βρίσκονται σε αναβρασμό μετά το επεισόδιο και το ενδεχόμενο για αντίποινα, πονοκεφαλιάζει τις Αρχές.
 
Ως εκ τούτου, η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα ελέω της συγκεκριμένης υπόθεσης, κάτι που φαίνεται και στο Δικαστήριο κατά την προσαγωγή των υπόπτων.  
 

Δειτε Επισης

Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»