Στον… χορό των συλλήψεων για το αιματηρό επεισόδιο άλλοι δύο ύποπτοι

Σε πέμπτη και έκτη σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με το αιματηρό επεισόδιο το πρωί της Κυριακής έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη, με τους ανακριτές της υπόθεσης να ψάχνουν πλέον άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ μαρτυρίες τα τοποθετούν στο μαγαζί.
  
Οι μέχρι στιγμής συλλήψεις:
 
-44χρονος: Φέρεται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε στο κεφάλι τα δύο αδέλφια
-42χρονος: Βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου
-37χρονος: Βρισκόταν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου
-49χρονος: Βρισκόταν στο μαγαζί που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο
-43χρονος: Ήταν ο οδηγός του οχήματος που ανακόπηκε και στο οποίο επέβαινε ο 42χρονος που καταζητείτο για την υπόθεση. Συνελήφθη ως συνεργός
-50χρονος: Φέρεται να βοήθησε τον 43χρονο συνεργό και να προσέφερε προσωρινό καταφύγιο και φαγητό στον 42χρονο που καταζητείτο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν παραδέχθηκε ότι πάτησε τη σκανδάλη ο 44χρονος, τι ισχυρίστηκε ο φερόμενος συνεργός
 
Εξαφανισμένο το πιστόλι και οι κάλυκες
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που παραλήφθηκαν από παρακείμενα υποστατικά.
 
Παράλληλα η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για εντοπισμό του πιστολιού που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη του εγκλήματος, ενώ στην σκηνή δεν υπήρχαν ούτε κάλυκες ή βολίδες, κάτι που θα βοηθούσε το έργο των ανακριτών.
 
Στο μεταξύ το πρωί εντοπίστηκαν και δύο εγκαταλελειμμένα οχήματα σε χώρους στη Λευκωσία, τα οποία φαίνεται να ανήκουν σε υπόπτους, τα οποία παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήρθε, πυροβόλησε και απήλθε… Ούτε κάλυκες στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου

Έφυγε και επέστρεψε με πιστόλι ο δράστης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Αστυνομία έχει ενώπιον της μαρτυρίαες που αναφέρουν πως οι Ελληνοκύπριοι είχαν διαπληκτιστεί με τους Σύρους, ενώ ο καβγάς συνεχίστηκε έξω από το μαγαζί.

Σε κάποια στιγμή, ο 44χρονος φέρεται να μετέβη στο όχημα του, όπου επέστρεψε κρατώντας πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησε τρεις φορές προς τους δύο Σύρους. Αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί στο κεφάλι σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ως εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ ο αδελφός του γλίτωσε από τα πυρά καθώς η σφαίρα έξυσε το κεφάλι του.
 
Ο έλεγχος του μαγαζιού
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, μαρτυρίες που βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών αναφέρουν πως οι Ελληνοκύπριοι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω μαγαζιού, ώστε να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του.

Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα, φέρονται να απειλούσαν το εν λόγω προσωπικό ότι θα απολύονταν από τις εργασίες τους για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους Ελληνοκύπριους.

Στη συνέχεια των απειλών, μερικές ώρες πριν το αιματηρό επεισόδιο, οι Ελληνοκύπριοι φέρονται να μετέβησαν στο εν λόγω μαγαζί όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά πως «από τα απόψε θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμεινα στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να προχωρήσουν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στόχος ο ίδιος, εξοστρακίστηκε η σφαίρα ισχυρίζεται ο δεύτερος τραυματίας

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022