«Ορκίζουμε στα κοπελλούθκια μου ότι ποτέ δεν μου ζήτησαν προστασία»

Αλλάζει τα δεδομένα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, έξω από το οποίο σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο, το πρωί της περασμένης Κυριακής στην Έγκωμη, ο οποίος σε δηλώσεις του στον REPORTER, θέλησε να ξεκαθαρίσει τα περί προστασίας που αναφέρθηκαν από την Αστυνομία ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στον… χορό των συλλήψεων για το αιματηρό επεισόδιο άλλοι δύο ύποπτοι

Όπως είχε αναφέρει ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, λήφθηκαν τρεις μαρτυρίες, έπειτα από τις οποίες προέκυψε πως οι Ελληνοκύπριοι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω μαγαζιού, ώστε να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του.

Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα, όπως αναφέρθηκε, απειλούσαν το εν λόγω προσωπικό ότι θα απολύονταν από τις εργασίες τους για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους Ελληνοκύπριους.

Στη συνέχεια των απειλών, μερικές ώρες πριν το αιματηρό επεισόδιο, οι Ελληνοκύπριοι μετέβησαν στο εν λόγω μαγαζί, όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά πως, «από τα απόψε θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμεινα στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να προχωρήσουν».

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, o ιδιοκτήτης του μαγαζιού ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, όχι μόνο τώρα αλλά και στα σαράντα χρόνια που βρίσκεται στην δουλειά.

«Κανένας δεν μου ζήτησε προστασία και αυτό το λέω με πάσα ειλικρίνεια και με τη συνείδηση μου ήσυχη. Υπήρχαν παρεξηγήσεις αλλά σας ορκίζομαι στα παιδιά μου ότι κανένας δεν μου ζήτησε προστασία εμένα προσωπικά, εδώ και σαράντα χρόνια. Εγώ κάλεσα την Αστυνομία ότι υπήρχε έντασή. Σου ορκίζομαι στα παιδιά μου ότι κανένας δεν μου ζήτησε ούτε ένα σεντ για προστασία».

Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, όπως μας ανέφερε αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε τη λύπη του για το αιματηρό επεισόδιο.

«Όσοι ήταν μπλεγμένοι στα γεγονότα ήταν πελάτες μου και πλήρωναν κανονικά και έρχονταν και οικογενειακώς εδώ. Έδωσα μια κατάθεση κάτω από υπερένταση και πίεση και δεν θυμούμαι καν τι είπα, αλλά κανένας δεν μου ζήτησε προστασία σου το τονίζω. Με έχει στεναχωρήσει κατάφορα το συμβάν και μου έχει προκαλέσει κατάρρευση. Είχα τηλεφωνήσει στην Αστυνομία, υπήρχε μια υπερένταση, αλλά δεν ήξερα ότι αυτή η υπερένταση θα καταλήξει σε αυτό το επεισόδιο. Ακούω ειδήσεις και λένε πολλά…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών