Ήρθε, πυροβόλησε και απήλθε… Ούτε κάλυκες στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου

Από τους καταζητούμενους μέχρι και το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στη διάπραξη της απόπειρας φόνου έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη, ψάχνουν οι ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι πραγματοποιούν παράλληλα μέτωπα ερευνών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και 4η σύλληψη για την απόπειρα φόνου-Οι ρόλοι των υπόπτων και οι καταζητούμενοι
 
Από τη σκηνή διάπραξης του εγκλήματος παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις, ωστόσο δεν εντοπίστηκαν κάλυκες ή βολίδες, κάτι που θα βοηθούσε το έργο των Αρχών.
 
Πρόσωπο κλειδί θεωρείται ο 44χρονος που φέρεται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε τα δύο αδέλφια, εκ των οποίων ο ένας συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
 
Ο 44χρονος παραδόθηκε χθες στην Αστυνομία, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, αφού φαίνεται να τραυματίστηκε από την άγρια συμπλοκή που προηγήθηκε των πυροβολισμών.
 
Χθες το απόγευμα συνελήφθη άλλο ένα πρόσωπο, 50 ετών από την Ελεύθερη Αμμόχωστο, ο οποίος φέρεται ως συνεργός του συνεργού του 43χρονου που τελεί υπό κράτηση και με τον οποίο πιάστηκε ο 42χρονος που καταζητείτο.
 
Εναντίον του 43χρονου φερόμενου συνεργού και του 42χρονου που ενεπλάκη στο επεισόδιο, εξασφαλίστηκαν διατάγματα οκταήμερης κράτησης, ενώ ο 50χρονος δεύτερος συνεργός και ο 44χρονος φερόμενος δράστης, αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, o 44χρονος αναμένεται να ανακριθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
Την ίδια ώρα η Αστυνομία συνεχίζει να καταζητεί και να αναζητεί και άλλα πρόσωπα τα οποία μαρτυρίες τα τοποθέτησαν στη σκηνή του αιματηρού επεισοδίου και τους συνδέουν με τους Ελληνοκύπριους που ήδη συνελήφθησαν, ενώ από εξονυχιστικό έλεγχο περνούν τα όσα κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τα οποία κρίνονται καθοριστικά.
 
Παράλληλα οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα που βρίσκονταν στο μαγαζί το βράδυ του επεισοδίου. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 25 καταθέσεις ενώ αναμένονται άλλες τουλάχιστον 50.
 
Επίσης αναμένεται να εξασφαλιστούν διατάγματα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτός είναι ο Ανδρέου που καταζητείται για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη
 
Όσα κατέθεσε ο δεύτερος τραυματίας
 
Ο 42χρονος Σύρος, αδελφός του πρώτου θύματος, σε κατάθεση του στους ανακριτές ανέφερε ότι στις τέσσερις τα ξημερώματα της Κυριακής είχε μεταβεί στο νυχτερινό μαγαζί, όπου κάθισε με τον 44χρονο φερόμενο δράστη, μαζί με τον οποίον ήταν και άλλοι φίλοι του.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, έφυγε από το μαγαζί για να επιστρέψει δεκαπέντε λεπτά αργότερα με τον αδελφό του, καθώς και δύο ομοεθνείς τους.  
 
Οι Σύριοι και οι Ελληνοκύπριοι κάθονταν μαζί στο ίδιο τραπέζι, ενώ όπως ισχυρίστηκε, σε κάποια στιγμή ο ένας εξ αυτών, τον έσπρωξε χωρίς λόγο και πήγε να ξεκινήσει καυγάς. Ακολούθως βγήκαν έξω από το μαγαζί, όπου ο καβγάς συνεχίστηκε εντός του δρόμου.
 
Όπως είπε, ενώ στεκόταν στο σημείο, είδε τον 44χρονο να φεύγει από το σημείο που ήταν έξω στο δρόμο, να πηγαίνει σε πλησίον χώρο στάθμευσης όπου και τον ακολούθησε. Με την επιστροφή του πίσω στο σημείο όπου γινόταν ο καβγάς, ο αδελφός του Σύρου (σ.σ ο σοβαρά τραυματίας), τον είδε να κρατά ένα πιστόλι το οποίο όπλισε και τον σημάδεψε στο κεφάλι. Αμέσως, ο ίδιος, όπως ισχυρίστηκε, τον άρπαξε από το χέρι που κρατούσε το πιστόλι και του το σήκωσε προς τα πάνω, με αποτέλεσμα ο 44χρονος να πυροβολήσει προς το μέρος του δύο φορές, «δίπλα και ξυστά από το κεφάλι του».
 
Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε, κατάφερε να σηκωθεί από το έδαφος και τότε είδε τον αδελφό του αιμόφυρτο στο δρόμο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στόχος ο ίδιος, εξοστρακίστηκε η σφαίρα ισχυρίζεται ο δεύτερος τραυματίας
 
Μαρτυρία θαμώνα
 
Από άλλη μαρτυρία που λήφθηκε από θαμώνα που συχνάζει στο ίδιο κέντρο και ο οποίος γνωρίζει τους δύο εκ των Ελληνοκυπρίων που ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο, ως επίσης και τους δύο Σύρους, διαφάνηκε ότι προηγήθηκε λογομαχία μεταξύ των δύο «στρατοπέδων», ενώ στη συνέχεια βγήκαν έξω.   
 
Όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας, είδε τον ένα από τους Ελληνοκύπριους να χτυπά τον ξάδελφο των Σύρων, με τον ένα να ανταποδίδει.
 
Ακολούθως ανέφερε ότι προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, μέχρι που σε κάποια στιγμή είδε τον 44χρονο να μεταβαίνει προς τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα έξω από το κέντρο και σε λίγα λεπτά τον είδε να επιστρέφει στο μέρος, κρατώντας ένα πιστόλι.
 
Τότε, ο 42χρονος Σύρος μπήκε μπροστά από τον 44χρονο και του έπιασε τα χέρια, με τον τελευταίο στη συνέχεια να του τραβάει απότομα τα χέρια του και να τον σημαδεύει με το πιστόλι. Ακολούθως, πάτησε τη σκανδάλη και πυροβόλησε προς το κεφάλι του, χωρίς όμως να τον πετύχει, αφού η σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του 42χρονου και καρφώθηκε στο κεφάλι του αδελφού του, ο οποίος βρισκόταν από πίσω του.
 
Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεση του, ο 42χρονος στη συνέχεια ο 44χρονος προσπάθησε να τον πυροβολήσει ξανά, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να του πιάσει τα χέρια, με αποτέλεσμα αυτός να πυροβολήσει ακόμη δύο φορές ξυστά στο κεφάλι και μια στον αέρα.
 
Προστασία και απειλές
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, λήφθηκαν τρεις μαρτυρίες, έπειτα από τις οποίες προέκυψε πως οι Ελληνοκύπριοι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω μαγαζιού, ώστε να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του.
 
Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα, φέρονται να απειλούσαν το εν λόγω προσωπικό ότι θα απολύονταν από τις εργασίες τους για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους Ελληνοκύπριους.
 
Στη συνέχεια των απειλών, μερικές ώρες πριν το αιματηρό επεισόδιο, οι Ελληνοκύπριοι φέρονται να μετέβησαν στο εν λόγω μαγαζί όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά πως «από τα απόψε θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμεινα στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να προχωρήσουν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι τρεις που συνέλαβαν, οι έξι που ψάχνουν και οι μαρτυρίες για το πιστολίδι

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)