Παρατείνεται η νοσηλεία της παιδοκτόνου στην Αθαλάσσα-Έκλεισε ο κύκλος των καταθέσεων

Στασιμότητα επικρατεί στην υπόθεση του άγριου φονικού του δωδεκάχρονου αγοριού από την ίδια του την μητέρα, που διαπράχθηκε στις 29 Αυγούστου, στο διαμέρισμα που διέμεναν στο Γέρι, λόγω της κατάστασης της υγείας της 40χρονης, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Οι Αρχές αναμένουν το πράσινο φως για να μπορέσουν να οδηγήσουν την ύποπτη ενώπιον Δικαστηρίου, ωστόσο δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε αυτό θα καταστεί εφικτό, αφού είναι στη διακριτική ευχέρεια των ιατρών να αποφασίσουν. 

Όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή, θεωρείται σίγουρο ότι για τουλάχιστον ένα μήνα η 40χρονη θα λαμβάνει νοσηλεία και στη συνέχεια θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση της. Εάν κριθεί ότι είναι σε θέση να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία, τότε θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής της. Ακολούθως, η υπόθεση θα παραπεμφθεί ενώπιον Κακουργιοδικείου και θα καθίσει στο εδώλιο αντιμέτωπη με ισόβια κάθειρξη.

Σημειώνεται, πως εάν ιατρικά επιβεβαιωθεί ότι είχε το ακαταλόγιστο, τότε το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει την έκτιση της ποινής του οποιουδήποτε κατηγορούμενου σε ψυχιατρείο ή το αδίκημα του φόνου να αντικατασταθεί με αυτό της ανθρωποκτονίας, προκειμένου να μην καταδικαστεί σε ισόβια.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας έχουν ολοκληρώσει το φάκελο της υπόθεσης, λαμβάνοντας όσες καταθέσεις χρειάζονταν από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο της 40χρονης, ανάμεσα στις οποίες και από τους γιατρούς οι οποίοι παρακολουθούσαν την κατάσταση της υγείας της ύποπτης που αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας.

Την ίδια ώρα, από την μητέρα δεν έχει ληφθεί νέα γραπτή κατάθεση, λόγω της κατάστασης της υγείας της, ωστόσο η 40χρονη μετά το αποτρόπαιο έγκλημα και αφότου είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με τραύματα από μαχαίρι, καθώς επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της, παραδέχθηκε τη διάπραξη της δολοφονίας.

Όπως είχε αποκαλύψει ο REPORTER, η καθ’ ομολογία δολοφόνος είχε ομολογήσει στις 29 Αυγούστου στους ανακριτές πως διέπραξε τον φόνο για να απαλλάξει τόσο την ίδια, όσο και τον γιο της, από τους πόνους.

Υπενθυμίζεται, ότι το δωδεκάχρονο αγοράκι βρέθηκε νεκρό και μαχαιρωμένο στο κρεβάτι του, ενώ η 40χρονη, βρέθηκε αιμόφυρτη στο χολ του διαμερίσματος της.

Θύτη και θύμα είχε εντοπίσει ο 52χρονος σύζυγος της γυναίκας, αστυνομικός στο επάγγελμα, ο οποίος είχε μεταβεί στην οικία του, η οποία ωστόσο ήταν κλειδωμένη και δεν μπορούσε να εισέλθει.

Ο 52χρονος θεώρησε ότι η γυναίκα και το παιδί κοιμόντουσαν και αποχώρησε, ενώ όταν επέστρεψε  αργότερα και αντιλήφθηκε ότι η πόρτα παρέμενε κλειδωμένη, τότε προσπάθησε να μπει μέσα από το παράθυρο. Ακολούθως, ο 52χρονος ήρθε αντιμέτωπος ένα φρικτό έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Από το... Παντοπωλείο στα Δικαστήρια-Οι σταθμοί της τετραετούς σύγκρουσης Εισαγγελίας κι Ελεγκτή
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών