Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό του δωδεκάχρονου, μοιραίο το τραύμα στο λαιμό

Συγκλονίζουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα επί της σορού του άτυχου δωδεκάχρονου αγοριού που δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα από την ίδια του την μητέρα, στο διαμέρισμα που διέμεναν στο Γέρι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ήθελα να τον απαλλάξω από τους πόνους»-Τι ισχυρίστηκε η παιδοκτόνος
 
Το δωδεκάχρονο αγοράκι εντοπίστηκε νεκρό στο κρεβάτι του, από τον σύζυγο της μητέρας του, ο οποίος τον μεγάλωνε, φέροντας τραύματα στο λαιμό και το στήθος.
 
Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, επιβεβαίωσε ότι μοιραίο τραύμα απέβη αυτό που δέχθηκε στο λαιμό.
 
Επίσης, από τη σορό του δωδεκάχρονου λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.
 
Υπενθυμίζεται, ότι η παιδοκτόνος, η οποία επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της, εντοπίστηκε αιμόφυρτη στο χολ του διαμερίσματος, ενώ έφερε τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα μέρη του σώματος της.
 
Από το διαμέρισμα όπου διαπράχθηκε το άγριο φονικό, η Αστυνομία παρέλαβε τέσσερα μαχαίρια, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιήθηκαν στο έγκλημα.
 
Στο ψυχιατρείο η παιδοκτόνος 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φερόμενη παιδοκτόνος εξετάστηκε από ψυχίατρο και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο ψυχιατρείο, η οποία θα γίνει εντός της ημέρας.

Ως εκ τούτου, το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον της, θεωρητικά δεν έχει εκτελεστεί και δεν αναμένεται να διεξαχθεί ακροαματική διαδικασία για έκδοση διατάγματος κράτησης της, αφού δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τη διαδικασία.

Aφότου μεταφερθεί στο ψυχιατρείο για θεραπεία, αναμένεται να επανεξεταστεί η κατάσταση της υγείας της 40χρονης, μετά από περίπου μια εβδομάδα, και όταν οι ιατροί ανάψουν το πράσινο φως στους ανακριτές, τότε η ύποπτη θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δολοφονίες με θύματα και θύτες με το ίδιο… DNA που καθήλωσαν την Κύπρο (pics)

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, η 40χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας, ενώ είναι αντιμέτωπη με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, το οποίο προβλέπει ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, όταν ιατρικά επιβεβαιωθεί ότι είχε το ακαταλόγιστο, τότε το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει την έκτιση της ποινής του οποιουδήποτε κατηγορούμενου σε ψυχιατρείο ή το αδίκημα του φόνου να αντικατασταθεί με αυτό της ανθρωποκτονίας, προκειμένου να μην καταδικαστεί σε ισόβια.

Στο μεταξύ η Αστυνομία έχει ξεκάθαρη εικόνα για την υπόθεση, ενώ συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων για να συμπληρώσει το μαρτυρικό υλικό.     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ