Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Χατζηξενοφώντος στη δίκη του διπλού φονικού

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον τελευταίο κατηγορούμενο στην υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, Μάριο Χατζηξενοφώντος, αφού μετά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, όπου κλήθηκαν οι δύο τελευταίοι μάρτυρες κατηγορίας από πλευράς Κατηγορούσας Αρχής, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Μάριος Γεωργίου, ζήτησε χρόνο για να αποφασίσει κατά πόσον θα καλέσει οποιοδήποτε μάρτυρα υπεράσπισης ή εάν θα επανακλητεύσει μάρτυρες που βρέθηκαν ήδη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στην τελική ευθεία η δίκη του διπλού φονικού-Τα βλέμματα στον Χατζηξενοφώντος
 
Ως εκ τούτου, το Κακουργιοδικείο όρισε την 18η Σεπτεμβρίου για συνέχιση της διαδικασίας και σε περίπτωση που ο δικηγόρος του κατηγορουμένου αποφασίσει ότι δεν θα καλέσει οποιοδήποτε άλλο μάρτυρα, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για εκ πρώτης όψεως υπόθεση.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ο ανώτερος υπαστυνόμος Κούμεττος Κουμέττου, ο οποίος κατά τη διάπραξη του διπλού φονικού στο Στρόβολο, τον Απρίλιο του 2018, ήταν υπέυθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας.
 
Αφού ο μάρτυρας δεν εξετάστηκε από την Κατηγορούσα Αρχή, άρχισε η αντεξέταση του από το δικηγόρο του κατηγορουμένου, ο οποίος αρχικά ανέγνωσε την κατάθεση του και έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο δράσης της ανακριτικής ομάδας κατά τη διάρκεια των ερευνών.
 
«Η δουλειά εν δουλειά και η καταγωγή, καταγωγή»   

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργίου επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Κούμεττος είναι μαρωνίτης, όπως και η μητέρα αλλά και η νονά της Σάρα Σιαμς θέτοντας στον μάρτυρα ότι υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει σμικρυνθεί.
 
Ο μάρτυρας τότε πήρε το λόγο λέγοντας πως «μακάρι να ήταν έτσι».
 
Ακολούθως, ο συνήγορος υπεράσπισης αφού υπέδειξε στον μάρτυρα ότι σε τέτοιου είδους υποθέσεις είναι φυσιολογικό η Αστυνομία και η Νομική Υπηρεσία να ψάχνουν εμπλεκόμενους για να τους θέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας, ρώτησε κατά πόσον αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
 
Ο μάρτυρας απάντησε πως «όχι και για αυτό είναι αρμόδιος μόνο ο Γενικός Εισαγγελέας».
 
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργίου ρώτησε τον μάρτυρα κατά πόσον η Αστυνομία μπορεί να κάνει εισήγηση για το ποιος θα τεθεί ως μάρτυρας κατηγορίας  με τον κ. Κούμεττο να απαντά πως μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά δεν έγινε στην παρούσα υπόθεση.
 
«Δεν υπήρχε εισήγηση και ένας λόγος που δεν υπήρχε ήταν λόγω και της καταγωγής της μητέρας της Σάρας για να μην υπάρχει οποιαδήποτε υπόνοια ότι ευνόησα μέλος της κοινότητας. Η δουλειά εν δουλειά και η καταγωγή, καταγωγή».
 
Στο επίκεντρο και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα
 
Σε ότι αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα ο κ. Γεωργίου ανέφερε στον μάρτυρα ότι ο Λευτέρης και η Σάρα «έκαναν το ίδιο σφάλμα στις καταθέσεις του», κατά την έκφραση του, αφού όπως εξήγησε έλεγαν ότι ήταν στο σπίτι του παππού του Τζιωνή το βράδυ του φόνου, ενώ τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα τοποθετούσαν το Λευτέρη στην περιοχή της Κοφίνου.
 
Όπως απάντησε ο μάρτυρας «δεν ασχολήθηκα με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα. Απ’ ότι θυμάμαι στο σπίτι του παππού του Τζιωνή ήταν ο Λοΐζος, η Σάρα και μετά πήγε ο κατηγορούμενος (σ.σ. Μάριος Χατζηξενφώντος) και περίμεναν τον Λευτέρη. Άρα γι’ αυτό συνέβη αυτό που λέτε.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χατζηξενοφώντος ρώτησε επίσης τον μάρτυρα γιατί δεν εξετάστηκε το όχημα του πατέρα της Σάρας που οδηγούσε η πρώην κατηγορούμενη και το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του παππού του Τζιωνή, αφού εκείνο το διάστημα έψαχναν το προτοφόλι ενός εκ των θυμάτων (σ.σ. του Γιώργου Χατζηγεωργίου).
 
Ο μάρτυρας απάντησε ότι πρώτη φορά ακούει ότι το όχημα ήταν έξω από το σπίτι.
Καταλήγοντας ο δικηγόρος, ρώτησε τον μάρτυρα και για μια περίπτωση με ένα τάμπλετ το οποίο μετέφερε στα αστυνομικά κρατητήρια Ομορφίτας κάποιος συγγενείς του Τζιωνή, το οποίο το παρέδωσε στη Σάρα Σιαμς και εκείνη με τη σειρά της το έδωσε στον πατέρα της, ο οποίος το κατέστρεψε.
 
Ο κ. Κούμεττος απάντησε ότι «δεν γνωρίζω αυτό το πράγμα, τώρα το ακούω».
 
Ναρκωτικά και στάση Τζιωνή
 
Ο δεύτερος μάρτυρας κατηγορίας που κλήθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ήταν ο ψυχίατρος Λάμπρος Σαμαρτζής, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο οποίος ήταν ο γιατρός που εξέτασε τον Μάριο Χατζηξενοφώντος στις 29 Απριλίου του 2018.
 
Ανάμεσα σε άλλα ο μάρτυρας ρωτήθηκε για την αντίδραση κάποιου χρόνιου χρήστη αφότου σταματήσει τα ναρκωτικά, τις διαφορές της crystal meth με την κοκαϊνης και τις παρενέργειες των εν λόγω ουσιών.
 
Ο μάρτυρας ρωτήθηκε επίσης «αν είναι φυσιολογικό κάποιο άτομο που πριν 15 μήνες ζύγιζε 30-40 κιλά σήμερα ζυγίζει 60 και κατά πόσον από τη χρήση ναρκωτικών μπορεί να υπέστη νευρική ανορεξία και κατ επέκταση κατάθλιψη, με τον μάρτυρα να απαντά ότι «είναι πιθανόν αλλά μπορεί και να είχε λίγα κιλά λόγω κάποιας άλλης ασθένειας».
 
Σε ότι αφορά τον Τζιωνή, ο δικηγόρος ρώτησε τον ψυχολόγο εάν με βάση το γεγονός ότι προσευχόταν σε αγαλματάκια και πήγε να διαπράξει φόνο με ένα στιλέτο 24 εκατοστών και ένα σπαθί το οποίο άφησε στο σημείο είναι σημάδια παράνοιας. Ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν μπορεί να διαγνώσει αυτό το πράγμα χωρίς να εξετάσει τον ασθενή.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί σε δύο διαδοχικά ισόβια ο Λοΐζος Τζιωνής, ο οποίος παραδέχθηκε τη διάπραξη του διπλού φονικού, σε έξι χρόνια φυλάκιση ο αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση η πρώην συμβία το Τζιωνή Σάρα Σιάμς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα