Στην τελική ευθεία η δίκη του διπλού φονικού-Τα βλέμματα στον Χατζηξενοφώντος

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στη Λευκωσία και συγκλόνισε το παγκύπριο, με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου, η δικαστική διαδικασία μπαίνει στην τελική της ευθεία, αφού το πρωί καταθέτουν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οι δύο τελευταίοι μάρτυρες κατηγορίας.
 
Πρόκειται για τον ψυχίατρο Λάμπρο Σαμαρτζή, ο οποίος θα προβεί σε ανάλυση της επίδρασης διαφόρων ψυχοτρόπων ουσιών, καθώς επίσης τον ανακριτή και πρώην υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, Κούμεττο Κούμεττου.
 
Όπως ακούστηκε στην προηγούμενη δικάσιμο, η οποία συνεχίζεται με μοναδικό πλέον κατηγορούμενο, τον Μάριο Χατζηξενοφώντος, μετά την καταδίκη του βασικού κατηγορούμενου Λοΐζου Τζιωνή σε δύο φορές διαδοχικά ισόβια και του αδελφού του Λευτέρη Σολωμού σε έξι χρόνια φυλάκιση, Κατηγορούσα Αρχή και υπεράσπιση δήλωσαν πως η εξέταση και αντεξέταση των δύο τελευταίων μαρτύρων κατηγορίας, θα είναι σύντομες και δεν θα διαρκέσουν πέραν των δύο ημερών.
 
Η Σάρα προκάλεσε αλυσιδωτές εξελίξεις…
Οι αλυσιδωτές εξελίξεις στη δικαστική διαδικασία που οδήγησαν στην παραδοχή του Λευτέρη Σολωμού και στη συνέχεια του αδελφού του Λοΐζου Τζιωνή, άρχισαν με την κατάθεση της Σάρας Σιαμς, πρώην συμβίας του Τζιωνή και καταδικασθείσας για την υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Έσπασε και ο Λευτέρης για το διπλό φονικό, ακολούθησε τον δρόμο της Σάρας
 
Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου και ενώ κατέθετε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η Σάρα Σιαμς, ο Λευτέρη Σολωμού εξέφρασε την επιθυμία του να παραδεχθεί τις κατηγορίες της διάπραξης του κακουργήματος της ληστείας και της μεταφοράς επιθετικών οργάνων. Ως εκ τούτου, απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε και την 31 Ιουλίου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών.
 
Στο άκουσμα της ποινής του, ο Λευτέρης Σολωμού ξέσπασε σε κλάματα ενώπιον του Κακουργιοδικείου με συγγενείς του να του φωνάζουν, «μεν μαραζώνεις». Ακολούθως, κατά την έξοδο του από την αίθουσα, ο Λευτέρης έσφιξε το χέρι στους συγγενείς του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Eξαετής φυλάκιση στον Λευτέρη, λήφθηκαν υπόψη όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες
 
Λύγισε και ο Τζιωνής…
 
Την ίδια μέρα και λίγο μετά την επιβολή της ποινής στο Λευτέρη Σολωμού, ο Λοΐζος Τζιωνής εξέφρασε την πρόθεση του να ομολογήσει τη διάπραξη του διπλού φονικού.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, αφού ανέγνωσε τα γεγονότα τόσο πριν όσο και μετά τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος, δόθηκε ο λόγος στον Τζιωνή για την απολογία του, αφού ο δικηγόρος του μετά την παραδοχή του κατηγορούμενου, αποσύρθηκε από την εκπροσώπηση του.

 
Φανερά συγκρατημένος, ο Τζιωνής στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, από την κοινωνία και από την οικογένεια του, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η κοκαΐνη τον έκανε να χάσει το μυαλό του.
 
Επίσης, παίρνοντας πάνω του τη διάπραξη του διπλού φονικού, ζήτησε συγγνώμη από τους συγκατηγορούμενους του, λέγοντας «δεν άξιζε να βρίσκονται εδώ» κι ότι είχαν αρνηθεί συμμετοχή στο έγκλημα, ωστόσο τους ανάγκασε απειλώντας τους.
 
Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής, τόνισε μεταξύ άλλων στην απόφαση του, τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο τα δύο θύματα δολοφονήθηκαν από τον Λοΐζο Τζιωνή, τα οποία όπως ανέφερε, βρίσκονταν αμέριμνα στην οικία τους.

Αφού παρέπεμψε σε απόσπασμα της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το τριπλό φονικό της Λεμεσού και όπου η ποινή ανετράπη καταδικάζοντας το Χριστάκη Θωμά σε τρία διαδοχικά ισόβια, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανακοίνωσε πως ο Τζιωνής καταδικάζεται σε δύο διαδοχικά ισόβια.
 
Ο κατηγορούμενος ανέκφραστος έσκυψε απλά το κεφάλι, δεχόμενος την απόφαση του Κακουργιοδικείου.
 
Μετά το πέρας της διαδικασίας ο πατέρας του Λοΐζου Τζιωνή ανέφερε «ήταν κάτι που περιμέναμε… τα πλάσματα εν έρκουνται πίσω».
 
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία δικάσιμο, που διεξήχθη στις έξι Αυγούστου ολοκληρώθηκε η αντεξέταση της πρώην συμβίας του Λοΐζου Τζιωνή και μάρτυρος κατηγορίας Σάρας Σιάμς από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μάριου Χατζηξενοφώντος, Μάριο Γεωργίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Έκαψε τον Χατζηξενοφώντος η Σάρα-«Ήξερε τι θα γινόταν εκείνο το βράδυ»
 
Σημειώνεται, ότι η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το Κακουργιοδικείο τον περασμένο Φεβρουάριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.
 
Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού, με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Μέσα από τη σχέση μου με τον Τζιωνή γνώρισα τον κόσμο των ναρκωτικών», είπε η Σάρα

Δειτε Επισης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου