Παρασκευή 25 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συνομιλίες με γυναίκες πριν το 2016 στη ξεχασμένη κάρτα του Μεταξά

Ντίνα Κλεάνθους  02/07/2019 19:54
Συνομιλίες με γυναίκες πριν το 2016 στη ξεχασμένη κάρτα του Μεταξά

Συνομιλίες με γυναίκες πριν το 2016 στη ξεχασμένη κάρτα του Μεταξά

Ντίνα Κλεάνθους  02/07/2019 19:54
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον η κάρτα sim που εντοπίστηκε στα ρούχα του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, που καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά και δύο συντρέχοντα ισόβια, τα οποία μετέφεραν στις Κεντρικές Φυλακές συγγενικά του πρόσωπα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεχασμένο τεκμήριο στα ρούχα του Μεταξά που μετέφεραν συγγενείς του στις Κεντρικές

Το ΤΑΕ Λευκωσίας κλήθηκε να παραλάβει το τεκμήριο μετά από σχετική επιστολή που απέστειλε η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών στην Αστυνομία, αφού η ίδια έκρινε ότι θα πρέπει να εξεταστεί από τα αρμόδια τμήματα των Αρχών, καθώς πρόκειται για πολύκροτη υπόθεση, και παρά την καταδίκη του 35χρονου, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.
 
Ως εκ τούτου, ανακριτές παρέλαβαν τελικά σήμερα το πρωί την κάρτα κινητής τηλεφωνίας, την οποία αναμένεται να θέσουν στο μικροσκόπιο τους και τα εξετάσουν τα δεδομένα, ώστε να διαπιστώσουν εάν προκύπτει οτιδήποτε επιλήψιμο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η κάρτα sim χρησιμοποιείτο πριν το έτος 2016 (σ.σ οπότε άρχισε η δολοφονική δράση του καταδικασθέντα σύμφωνα με την ομολογία του, τις έρευνες και τα όσα καταγράφονται στην απόφαση του Δικαστηρίου), ενώ σε αυτή φαίνεται να υπάρχουν δεδομένα τα οποία χρήζουν διερεύνησης, αφού, όπως μας ανέφερε αστυνομική πηγή, υπάρχουν ονόματα γυναικών με τις οποίες συνομιλούσε ο Μεταξάς. Ωστόσο, άγνωστο εάν ήταν στη λίστα των γυναικών τις οποίες έψαξε και εντόπισε η Αστυνομία, κάτι το οποίο θα διερευνηθεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αντιφατικές καταθέσεις Μεταξά, οι ευφάνταστες «ομολογίες» και η εμμονή με Λίβια
 
Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή στα ρούχα του Νίκου Μεταξά, τα οποία μετέφεραν στις Κεντρικές Φυλακές δύο συγγενικά του πρόσωπα που πήγαν να τον επισκεφθούν.
 
Ωστόσο κατά τον εξονυχιστικό έλεγχο που διενεργείται σε οποιονδήποτε επισκέπτη των Κεντρικών Φυλακών, εντοπίστηκε στην τσέπη παντελονιού κάρτα sim.
 
Ως εκ τούτου, απαγορεύτηκε η επίσκεψη στα δύο συγγενικά πρόσωπα του Μεταξά, τα οποία δήλωσαν άγνοια, ενώ από έρευνες διαπιστώθηκε ότι δεν γνώριζαν για την κάρτα sim που βρισκόταν στο παντελόνι.
 
Αφού ακολούθησαν κάποιες έρευνες κατά τις οποίες διαπιστώθηκε επίσης ότι ο ισοβίτης δεν έχει κινητό και εκεί που κρατείται δεν θα μπορούσε να έχει, αλλά πρόκειται για κάρτα που δεν είχε εντοπιστεί κατά τις αστυνομικές έρευνες, η Διεύθυνση των Φυλακών κάλεσε την Αστυνομία να παραλάβει την κάρτα για διερεύνηση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ανακριτές δόθηκαν σαφείς οδηγίες όπως διερευνήσουν εξονυχιστικά την κάρτα και να μην αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο προτού διενεργήσουν τις απαραίτητες έρευνες. Και αυτό, λόγω του ότι από την μία ο Νίκος Μεταξάς ξεγύμνωσε τους χειρισμούς της Αστυνομίας και δεν επιτρέπονται νέα παρόμοια λάθη, ενώ από την άλλη ο 35χρονος απέδειξε περίτρανα ότι έπαιζε με τους ανακριτές και ομολογούσε με δόσεις.  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας