Επιστρέφει στις έρευνες για τη Σιέρα η Brasal-Κινούν διαδικασίες στη Βουλή για πληρωμή της

Με τη συνδρομή της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, επανήρχισαν το πρωί οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, την οποία δολοφόνησε ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος το Μάιο του 2018.
 
Η ιδιωτική εταιρεία που με τη βοήθεια της εντοπίστηκαν οι τρεις βαλίτσες στην Κόκκινη Λίμνη, θα συμμετάσχει στις έρευνες με τη χρήση ρομποτικής κάμερας σε μια προσπάθεια να ανευρεθεί η σορός της εξάχρονης και να μπει σχεδόν δύο μήνες μετά, ένα τέλος στη φρίκη που έσπειρε ο 35χρονος.
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάκρο Τράγκολα, οι έρευνες στη λίμνη Μεμί συνεχίζονται αδιάκοπα. Δουλεύουν εκεί άτομα με τις κάμερες της Λιμενικής και της ΕΜΑΚ και θα προστεθεί και η κάμερα της ιδιωτικής εταιρείας.
 
«Γίνεται έρευνα πάνω στους στόχους που σηματοδοτήθηκαν. Οι έρευνες δεν σταμάτησαν», όπως επεσήμανε.
 
Έχουμε μεγάλο αριθμό στόχο για να ερευνήσουμε με τις κάμερες. Εάν οι κάμερες εντοπίσουν κάτι τότε θα καταδυθεί δύτης, πρόσθεσε.
 
Ωστόσο, όπως τονίστηκε πολλάκις το προηγούμενο διάστημα, το επίπεδο δυσκολίας στη συγκεκριμένη λίμνη είναι μεγαλύτερο, αφού οι Αρχές δεν ψάχνουν για βαλίτσα, όπως στην Κόκκινη Λίμνη, αλλά για σορό.
 
Στη Βουλή το κονδύλι για τη συνδρομή της Brasal
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ταυτόχρονα οι διαδικασίες για πληρωμή της ιδιωτικής εταιρείας Brasal, η οποία συνδράμει στις έρευνες για εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη».
 
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, επείγεται να διεκπεραιώσει την οικονομική υποχρέωση του προς την εταιρεία, χωρίς τη συμβολή της οποίας δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν οι έρευνες, αφού το κράτος δεν είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που βρέθηκε ενώπιον του.
 
Έτσι, μετά από αίτημα που απέστειλε η Αστυνομία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και η οποία διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, το θέμα έφθασε στη Βουλή.
 
Σήμερα αναμένεται να εξεταστεί αλλαγή στον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε το κόστος των υπηρεσιών που παρείχε η Brasal να καλυφθεί από πιστώσεις που έχουν εγκριθεί σε υποομάδα δαπανών και πιο συγκεκριμένα από το ποσό που προβλέφθηκε για την αγορά υπηρεσιών για μεταφορά νεκρών, το οποίο ανέρχεται στις 128 χιλιάδες ευρώ.
 
Όπως αναφέρει η επιστολή της Αστυνομίας, παρότι το τελικό κόστος δεν μπορεί να προβλεφθεί, σε περίπτωση που δεν αρκέσουν οι συγκεκριμένες πιστώσεις, το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από πιθανές εξοικονομήσεις ολικής πρόνοιας των πιστώσεων, που παραχωρήθηκαν στην υπό αναφορά υποομάδα δαπανών.
 
Αναμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων
 
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων μετά τη νεκροτομή που έγινε στη σορό που ανασύρθηκε την περασμένη Τρίτη από την Κόκκινη Λίμνη και η οποία όπως όλα συνηγορούν ανήκει στην 29χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ, η οποία δολοφονήθηκε από τον 35χρονο το Δεκέμβριο του 2017.
 
Παράλληλα, οι Αρχές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων για την υπόθεση, οι οποίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις οκτακόσιες.
 
Όσον αφορά τον κατά συρροή δολοφόνο, τελεί υπό οκταήμερη κράτηση η οποία λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, με τις Αρχές να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους και να αποφασίζουν κατά πόσον θα τον οδηγήσουν για νέα ανανέωση της κράτησης ή για καταχώρηση της υπόθεσης στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.
 
Κηδείες δυο θυμάτων
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 13 Ιουνίου θα γίνουν στο χωριό Αρεδιού, στις 5 το απόγευμα, οι κηδείες δυο εκ των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, της 36χρονης Livia Florentina Bunea και της 8χρονης κόρης της Elena Natalia Bunea από τη Ρουμανία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών