Παρασκευή 24 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μίλησε και το DNA για τα θύματα του «Ορέστη»-Περνά από αναγνωριστικές παρατάξεις

Ντίνα Κλεάνθους, Μιχάλης Πολυδώρου  06/06/2019 10:53
Μίλησε και το DNA για τα θύματα του «Ορέστη»-Περνά από αναγνωριστικές παρατάξεις

Μίλησε και το DNA για τα θύματα του «Ορέστη»-Περνά από αναγνωριστικές παρατάξεις

Ντίνα Κλεάνθους, Μιχάλης Πολυδώρου  06/06/2019 10:53
Στα χέρια των ανακριτών που διερευνούν την πολύκροτη υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, βρίσκονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, έπειτα από τις οποίες ταυτοποιήθηκαν οι πέντε σοροί που ανευρέθηκαν στους υγρούς τάφους.
 
Πρόκειται για τις:
-Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
 
-Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
 
-Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας. 
 
-Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
 
-Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Σε ότι αφορά την 29χρονη Μαρικάρ, η σορός της οποίας βρισκόταν στην τρίτη βαλίτσα που ανασύρθηκε τη Τρίτη από την Κόκκινη Λίμνη, διενεργήθηκε η νεκροτομή επί της σορού της, από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, ενώ παρόντας είναι και ο ιατροδικαστής που έφτασε στην Κύπρο από τη Βρετανία, Ανδρέας Μαρνερίδης.
 
Ατάραχος ξανά στο Δικαστήριο ο Ορέστης
 
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε ξανά το πρώι, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο 35χρονος ίλαρχος, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε διάταγμα προσωποκράτησης του για άλλες οκτώ ημέρες, καθώς υπολείπεται ανακριτικό έργο.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης Ιωάννη Γιωργκάτζη, έχουν ληφθεί 700 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται άλλες 80. Επίσης στα χέρια των ανακριτών βρίσκονται 465 τεκμήρια επί των οποίων διενεργούνται επιστημονικές εξετάσεις, ενώ έγιναν έρευνες σε διάφορα σημεία, από τα οποία επίσης παραλήφθηκαν τεκμήρια που σχετίζονται με την υπόθεση.
 
Ανάμεσα στα σημεία που υποδείχθηκαν από τον 35χρονο, βρίσκεται και ο ανοικτός χώρος στη Λευκωσία, τον οποίο επέδειξε ο ύποπτος στις 18/5, ως χώρο που έκρυψε καλώδια και σχοινιά με τα οποία έδενε τα θύματά του.
 
Η ομολογία του ήρθε 22 ημέρες μετά την παραδοχή του ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά. Όπως ανέφερε ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου, εξασφαλίστηκαν νέα διατάγματα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, τα οποία έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των Αρχών, οι οποίες παράλληλα εξετάζουν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων γύρω από το νέο προφίλ που τέθηκε ενώπιον τους.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το προφίλ της 36χρονης Λιβίας η σορός της οποίας ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα από την Κόκκινη Λίμνη.
 
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γιωρκάτζη αναμένεται να γίνουν τέσσερις αναγνωριστικές παρατάξεις από κοπέλες με τις οποίες συνομιλούσε ο «Ορέστης», ενώ οι ανακριτές βρίσκονται σε στάση αναμονής και σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των εξετάσεων επί των τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από έρευνες που διενεργήθηκαν στα τρία οχήματα του 35χρονου.
 
Ο κ. Γιωρκάτζης χαρακτήρισε την υπόθεση εξαιρετικά περίπλοκη, υποδεικνύοντας ότι λαμβάνονται συνεχώς καταθέσεις και αξιολογούνται όλες οι πληροφορίες που φτάνουν ενώπιον των διωκτικών Αρχών.
 
 
Καμία ένσταση
 
Ο 35χρονος ίλαρχος ούτε κατά τη σημερινή διαδικασία εκπροσωπείτο από δικηγόρο, ενώ ερωτηθείς εάν έχει να υποβάλει οποιαδήποτε ερώτηση στον ανακριτή και άν φέρει ένσταση στην κράτηση του απάντησε και στα δύο «όχι».
 
Επίσης, και κατά τη σημερινή διαδικασία ο 35χρονος παρακολουθούσε ατάραχος και με πλήρη απάθεια την μαρτυρία που κατέθεσε ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
Ο Δικαστής ακούγοντας την μαρτυρία του ανακριτή, έκρινε ότι δικαιολογείται η περαιτέρω κράτηση του υπόπτου και ως εκ τούτου άναψε το πράσινο φως στο έβδομο διάταγμα επταήμερης προσωποκράτησής του.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας