Πολύωρη η νεκροτομή στη σορό της Μαρικάρ-Οι δηλώσεις Αγγελίδη για τις εξελίξεις

Έχουν ληφθεί πέραν των 700 καταθέσεων και οι καταθέσεις αυτές αυξάνονται συνεχώς, έχοντας υπόψιν τα πρόσωπα τα οποία καταθέτουν, ενώ 400 και πλέον τεκμήρια, έχουν παραληφθεί, σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών, είπε, σε σημερινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.
 
Σε ερώτηση, μετά την συνάντηση του Αρχηγού Αστυνομίας με τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, για το πώς προχωρούν οι έρευνες στην υπόθεση των κατά συρροή δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών, μετά τη σημερινή 7η ανανέωση διατάγματος κράτησης του 35χρονου υπόπτου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι είναι μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις και την παρουσίαση ενός προσώπου για 7ο διάταγμα, καθορίζουν σίγουρα σημαντικές εξελίξεις ως προς τις έρευνες.
 
«Έχουν ληφθεί πέραν των 700 καταθέσεων και οι καταθέσεις αυτές αυξάνονται συνεχώς, έχοντας υπόψιν τα πρόσωπα τα οποία καταθέτουν, 400 και πλέον τεκμήρια έχουν παραληφθεί και αναμένεται σίγουρα να ολοκληρωθεί η επιστημονική εξέταση των τεκμηρίων και η ανακριτική ομάδα μετά την έκδοση του διατάγματος θα εξετάσει και πάλι τα δεδομένα, συνεχίζοντας τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι πέραν της αξιολόγησης όλων των δεδομένων, τα οποία υπάρχουν, οι οποιεσδήποτε εξελίξεις καθορίζουν και τα επόμενα βήματα, δηλαδή αυξάνεται σίγουρα ο αριθμός των καταθέσεων ή οι εξετάσεις που γίνονται σε οποιεσδήποτε περιοχές ή και άλλες έρευνες», πρόσθεσε.
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είπε ο κ. Αγγελίδης, θα συνεχιστούν οι έρευνες γι΄ αυτή τη σοβαρή υπόθεση «και βεβαίως, καθήκον και υποχρέωση της Αρχής, της Αστυνομίας δηλαδή, είναι να αξιοποιεί τα διατάγματα αυτά, το χρόνο, κάτι το οποίο το δικαστήριο εξετάζει, κατά την παρουσίαση του υπόπτου στο δικαστήριο», συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση αν θα υπάρξει εκ νέου ανανέωση του διατάγματος κράτησης κατά την εκπνοή του 7ου διατάγματος, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι ένας ύποπτος μπορεί να παρουσιάζεται στο δικαστήριο κάθε οκτώ μέρες και αυτή η περίοδος να μην υπερβαίνει τους 3 μήνες, όπως καθορίζεται στην ποινική δικονομία.
 
«Παρόλο που είναι πρόωρο να απαντηθεί (το ερώτημα), γιατί σήμερα έχει δοθεί το 7ο διάταγμα, θα πρέπει να δούμε και αυτό θα το αποφασίσουν οι ανακριτές, εάν όντως χρειάζεται να παρουσιαστεί ο ύποπτος για ανανέωση του διατάγματος, το οποίο θα είναι το 8ο διάταγμα ή κατά πόσο, είναι η δεύτερη απόφαση, θα γίνει καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου. Αυτό καθορίζεται ουσιαστικά από δύο παράγοντες, του ανακριτικού έργου που υπολείπεται ή τις οποιεσδήποτε εξελίξεις υπάρχουν μέσα από τη διερεύνηση», κατέληξε.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, συνεχίζεται η διενέργεια νεκροτομής επί της σορού που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, την περασμένη Τρίτη, με σκοπό να εξακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος και η αιτία θανάτου, κι επίσης να παραληφθούν τεκμήρια.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία αναμένεται να είναι χρονοβόρα και ίσως να μην ολοκληρωθεί σήμερα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι