Η συγκινητική στιγμή που ο δύτης εντοπίζει τη τρίτη βαλίτσα και κάνει το σύμβολο της νίκης (pics)

Δεν ήταν μία και δύο ημέρες. Ήταν πενήντα δύο. Κοντά δυο μήνες από εκείνη την πρώτη ημέρα, που αντίκρισαν την λίμνη που ήταν βαμμένη κόκκινη από τοξικά. Την Κόκκινη Λίμνη, την οποία ο serial killer υπέδειξε πως μετέτρεψε σε υγρό τάφο για τα τρία πρώτα θύματά του. 
 
Πενήντα δύο ημέρες μετά και οι προσπάθειες απέδωσαν. Προσπάθειες στις οποίες ενεπλάκηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Πυροσβέστες, δύτες, αστυνομικοί, επιστήμονες, τεχνικοί. Από την Κύπρο, από την Ισπανία, από το Ισραήλ. Τόσοι άνθρωποι, μία γροθιά, με έναν κοινό σκοπό. Να εντοπίσουν τις σορούς της Λίβιας, της Έλενας και της Μαρικάρ και να τις ανασύρουν από το σκηνικό κόλασης που επέλεξε γι’ αυτές ως τάφο ο 35χρονος ίλαρχος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάρκος Τράγκολας… Αρχηγός με Άλφα κεφαλαίο
 
Σήμερα μπόρεσαν να χαμογελάσουν, έστω για μια στιγμή. Όχι γιατί δεν τους καταβάλλει, πλέον, η φρίκη, αλλά γιατί η αποστολή τους εξετελέσθη επιτυχώς. Βρήκαν τις δύο γυναίκες και το ένα παιδί, που δεν είχε ψάξει σχεδόν κανείς τότε που εξαφανίστηκαν. Δεν το έβαλαν κάτω και πέτυχαν τον στόχο τους.
 
Μια μεγάλη ανάσα ανακούφισης για τον μαραθώνιο που τέλειωσε στο πεδίο της Κόκκινης Λίμνης. Για τα θύματα του δολοφόνου, που δεν βρίσκονται πια ανάμεσα στις λάσπες και τα τοξικά. Για την προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία. Κι ας ήταν μια άχαρη επιτυχία, από αυτήν που δεν μπορεί κανείς να αποκαλέσει ευχάριστη. Ένα απαραίτητο τέλος, μια αυλαία στο πιο τραγικό σκηνικό.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η συγκίνηση του Τράγκολα για την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας-«Ήβραμεν την Πρόεδρε»
 
Δείτε πιο κάτω τις φωτογραφίες από τη στιγμή που εντοπίστηκε η τρίτη βαλίτσα θανάτου και οι οποίες αναρτήθηκαν από τον Eduardo Branco της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine που συμμετέχει στις έρευνες, ο οποίος έγραψε: «Επαγγελματική στάση, ομαδική εργασία, αφοσίωση, νεύρα από ατσάλι, δύσκολες συνθήκες. Στο τέλος η επιτυχία μετρά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα για τις προσπάθειές σας σε αυτή την δύσκολη και επικίνδυνη έρευνα και επιχείρηση ανάσυρσης».

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο