Η άρση του νέου mail, τα αναζητούμενα τεκμήρια και τα δύο «όχι» του Ορέστη

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος ομολόγησε στις 25 Απριλίου τη διάπραξη επτά φόνων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών.
 
Η ομολογία του 35χρονου που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «Ορέστης» με το οποίο ψάρευε τα θύματα του μέσω του διαδικτύου, ήρθε έντεκα μέρες μετά την ανεύρεση του πρώτου πτώματος στο μεταλλείο του Μιτσερού, το οποίο ήταν η αρχή της αποκάλυψης της φρίκης.
 
Ο 35χρονος ενώ αρχικά ακολουθούσε την τακτική πτώμα και μετά ομολογία και ενώ δεν είχε μιλήσει για άλλους φόνους, μετά την ανεύρεση και της δεύτερης σορού στο φρεάτιο, αποφάσισε να γράψει τα στυγερά εγκλήματα του σε δέκα σελίδες, τις οποίες αφού παρέδωσε στους ανακριτές, προχώρησε σε υποδείξεις σκηνών.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου όπου οδηγήθηκε ο 35χρονος για έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης του, ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι εκδόθηκε νέο διάταγμα άρσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ κατά την προηγούμενη δικάσιμο, είχε αναφέρει ότι γίνονταν εξετάσεις σε άλλο ένα προφίλ, το οποίο ανήκει στην 36χρονη Λίβια που δολοφονήθηκε μαζί με την κόρη της το 2016.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι έρευνες σε νέο προφίλ, το παζλ της φρικτής δράσης και η ομολογία με δόσεις
 
Ο 35χρονος εμμένει στη θέση ότι μητέρα και κόρη ήταν τα πρώτα του θύματα και ότι δεν διέπραξε άλλες δολοφονίες, κάτι που επιβεβαιώνουν οι Αρχές και από τις εξονυχιστικές έρευνες που διενήργησαν στα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα.
 
Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε από τον ανακριτή, αναζητούνται ακόμη κάποια τεκμήρια γύρω από την υπόθεση και ως εκ τούτου αναμένεται να διενεργηθούν έρευνες σε ακόμη τέσσερα σημεία στη Λευκωσία.
 
Μέχρι στιγμής οι ανακριτές έλαβαν 620 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 80, ενώ έχουν παραληφθεί 453 τεκμήρια τα οποία τυγχάνουν επιστημονικές εξετάσεις.
 
Παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε ότι σήμερα θα καταχωρείτο η υπόθεση, εντούτοις λόγω του γεγονότος ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί όλων των θυμάτων, η καταχώρηση πήρε παράταση για την άλλη εβδομάδα.
 
Ερωτηθείς κατά τη σημερινή διαδικασία ο 35χρονος εάν φέρει ένσταση στο έκτο διάταγμα κράτησης του, αυτός απάντησε «όχι», ενώ σε ερώτηση του Δικαστηρίου εάν θέλει να ρωτήσει κάτι, επίσης η απάντηση ήταν «όχι εντιμότατη».
 
Ο 35χρονος παρακολουθούσε τη διαδικασία με απόλυτη ψυχραιμία και απάθεια, ενώ κατά την ανάγνωση των γεγονότων από τον ανακριτή, ήταν με σκυμμένο το κεφάλι ακούγοντας τη φρίκη που έσπειρε κατά τα έτη 2016-2018.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα βήματα του «Ορέστη» προς την ομολογία-Οι δέκα σελίδες της φρίκης
 
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πέντε σοροί, ενώ αναζητούνται άλλες δύο. Η σορός της 29χρονης Μαρικάρ στην Κόκκινη Λίμνη καθώς και της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη του Ξυλιάτου.
 
Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά σειρά είναι:
 
-Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.  
-Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.
 
Σε ότι αφορά την υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 19χρονη μετά τα όσα φρικιαστικά αποκαλύφθηκαν, ο 35χρονος αρνείται τη διάπραξη των αδικημάτων, επιμένοντας ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με τη θέληση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνείται τον βιασμό ο «Ορέστης», επιβεβαίωσε τη συνομιλία με το θύμα η σύζυγός του 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσε το θύμα βιασμού και η καταγγελία αντιπερισπασμού του «Ορέστη»

Οι έξι υποθέσεις
 
Ο 35χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί για επτά φόνους εκ προμελέτης, και ως εκ τούτου είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, όσα και τα θύματα του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε ποτέ στα χρονικά.
 
Κατά την ανάγνωση της μαρτυρίας του, ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε εκτενώς στις έξι υποθέσεις που διερευνώνται εναντίον του 35χρονου υπόπτου.
 
1η υπόθεση
Μαρί Ρόους Τιμπούρτσιο Ινφάντε-Σιέρρα Γκράζε Σεουκάλιουκ
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 5/5/18 και 14/4/19 στις Επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας. Η σορός της Μαρί Ρόους εντοπίστηκε στις 14/4/19 στο φρεάτιο του μεταλλείο στο Μιτσερό, ενώ αναζητείται στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, η σορός της εξάχρονης Σιέρρα. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος μιλούσε με την Μαρί Ρόους μέσω της πλατφόρμας Badoo. Ο ύποπτος παραδέχθηκε τη δολοφονία της μητέρας μετά την σύλληψη του, ενώ για την εξάχρονη ομολόγησε στις 25/4/2018.
 
2η υπόθεση
Αριάν Παλάνας Λοζάνο
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 23/7/2018 και 20/4/19 στην Επαρχία Λευκωσίας. Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 21/7/2018 και εντοπίστηκε στις 20/4/19, επίσης στο φρεάτιο του μεταλλείο στο Μιτσερό. Και με το συγκεκριμένο θύμα ο ύποπτος μιλούσε μέσω της πλατφόρμας Badoo, ενώ παραδέχθηκε τη δολοφονία της, μετά τον εντοπισμό της σορού.
 
3η υπόθεση
Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιολά
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 13/12/2017 και 20/4/19 στην Επαρχία Λευκωσίας. Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 13/12/2017 και επίσης διαπιστώθηκε ότι μιλούσε με τον ύποπτο μέσω Badoo. Ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι την σκότωσε και την πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου αναζητείται μέχρι και σήμερα.
 
4η υπόθεση
Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα-Έλενα Ναταλία Μπουνέα
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ  30/9/2016 και 26/4/19. Τα θύματα είχαν εξαφανιστεί στις 30/9/16 και είναι τα πρώτα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, τα οποία επίσης παραδέχθηκε ότι τα σκότωσε και τα πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, απ’ όπου ανασύρθηκαν στις 28/4/19 και 5/5/19.
 
5η υπόθεση
Κάτχα Ανού
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 2/7/18 και 26/4/19. Το θύμα είχε εξαφανιστεί στις 2/7/2018 από το χώρο διαμονής της στη Λευκωσία και εντοπίστηκε στις 25/4/2019, σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής Ξυντούς μετά από υπόδειξη του υπόπτου και παραδοχή του ότι την σκότωσε.
 
6η υπόθεση
Βιασμός γυναίκας από τις Φιλιππίνες
 
Στις 30/4/2019, γυναίκα από τις Φιλιππίνες, είχε καταγγείλει στην Αστυνομία, ότι συνομιλούσε με τον ύποπτο μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και είχε γίνει μοντέλο του, το οποίο φωτογράφησε. Σε κάποια στιγμή στις Αρχές του 2017, την κάλεσε και την παρέλαβε από χώρο στη Λευκωσία, με την πρόφαση να της δώσει τις φωτογραφίες και την οδήγησε σε απομονωμένο χώρο, όπου τη βίασε. Πάντως ο 35χρονος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩΗ νέα κρυψώνα που υπέδειξε ο «Ορέστης» στη Λακατάμια και τα τεκμήρια που ανευρέθηκαν

Δειτε Επισης

Φωτιά σε μοτοσικλέτα στην Αγλαντζιά-Διερευνώνται τα αίτια από την Αστυνομία
Αδέλφια επιτέθηκαν και κτύπησαν 23χρονη στη Λεμεσό-Την απείλησαν με μαχαίρι για να τους δώσει 200 ευρώ
Αναχώρησε το πλοίο Jennifer από το λιμάνι της Λάρνακας-Μεταφέρει βοήθεια μόνο από τα ΗΑΕ
Έκρυβαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα
Ακόμη μια υπόθεση εμπρησμού-Πυρπόλησαν οχήματα στη Λεμεσό
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου