Η νέα κρυψώνα που υπέδειξε ο «Ορέστης» στη Λακατάμια και τα τεκμήρια που ανευρέθηκαν

Άλλες εβδομήντα καταθέσεις υπολείπονται για να ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο σε σχέση με την δολοφονική δράση του 35χρονου ίλαρχου που ομολόγησε επτά φόνους, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων γύρω από τις σορούς των θυμάτων, ούτως ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου και ο ύποπτος να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης κατά την χθεσινή προσαγωγή του υπόπτου στο Δικαστήριο, το οποίο ανανέωσε την κράτηση του για άλλες οκτώ ημέρες, ο 35χρονος το περασμένο Σάββατο υπέδειξε στις Αρχές άλλες σημεία στα οποία έκρυβε τεκμήρια.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος μετέφερε τους ανακριτές σε ανοιχτό χώρο στη Λακατάμια, όπου είχε κρύψει καλώδια και σχοινιά με τα οποία έδενε τα θύματα του πριν τα ρίξει στους υγρούς τάφους, ενώ υπέδειξε και μαχαίρι που έκρυψε και με το οποίο έκοβε τα σχοινιά και τα καλώδια.

Τα εν λόγω τεκμήρια παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι τα έκρυψε στο συγκεκριμένο σημείο μετά την ανεύρεση του πρώτου πτώματος, της 38χρονης Μαρί Ρόουζ, στο μεταλλείο του Μιτσερού, στις 14 Απριλίου.
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί συνολικά 550 καταθέσεις και έχουν παραληφθεί 427 τεκμήρια, ενώ η υπόθεση, εκτός ανατροπής, αναμένεται να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο την επόμενη Τετάρτη.

Ο 35χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί για επτά φόνους εκ προμελέτης καθώς και για τον βιασμό νεαρής.
 
Έφθασε ομάδα από το εξωτερικό 
 
Την ίδια ώρα, με έλεγχο από δύτη με σκάφανδρο, της βόρειας πλευράς, η οποία έχει σηματοδοτηθεί, της Κόκκινης Λίμνης, στο Μιτσερό, συνεχίζονται από το πρωί οι έρευνες με την ελπίδα εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.
 
Την ίδια ώρα στην Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών, θα ελεγχθούν στόχοι με ρομποτική κάμερα.
 
Παράλληλα, οι δύο επικεφαλής της ομάδας του Ισραήλ αφίχθηκαν στις 12:20 στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όπου θα συνδράμουν τις έρευνες για εντοπισμό δύο θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.
 
Οι Ισραηλινοί θα ενημερωθούν από το συντονιστή των ερευνών, Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, για τους σχεδιασμούς που γίνονται στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο, και θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειες.
 
Η ομάδα θα συνδράμει με δύτες και με εξειδικευμένη ρομποτική κάμερα.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται στην Κόκκινη Λίμνη να πιάσει δουλειά το σάρωθρο, κατασκευασμένο από άγκυρες και αλυσίδες.
 
Οι χθεσινές έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς να εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό, η τρίτη βαλίτσα εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου. Κατά τις χθεσινές έρευνες πραγματοποιήθηκαν τρεις καταδύσεις βόρεια της λίμνης. Η πρώτη κατάδυση έγινε σε βάθος 14 μέτρων και η δεύτερη και τρίτη κατάδυση σε βάθος 10 και πάνω μέτρων.
 
Όσον αφορά τις έρευνες στην Λίμνη Μεμί, στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, ελέγχθηκαν χθες τέσσερις στόχοι με ρομποτική κάμερα, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»