«Χαστούκι» Ανωτάτου για έφοδο Αστυνομίας σε φροντιστήριο με μαθητές

Στο Ανώτατο Δικαστήριο οδηγήθηκε υπόθεση ξηλώματος φροντιστηρίου στη Λεμεσό, το 2018, όπου δώδεκα αστυνομικοί μπούκαραν στο εν λόγω υποστατικό και κατέσχεσαν από θρανία και καρέκλες , μέχρι τετράδια και βιβλία μαθητών, την ώρα που στην αίθουσα βρίσκονταν παιδιά ηλικίας εννέα και δέκα ετών.
 
Μετά τα όσα συνέβησαν η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου έφθασε μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο λειτουργούσε παράνομα, για να προσβάλει το ένταλμα έρευνας.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», κατά τη διαδικασία εξετάστηκε μόνο το σημείο της αρχής της αναλογικότητας. Κατά πόσον δηλαδή δικαιολογείτο η έκδοση εντάλματος έρευνας αλλά και όλη η φασαρία που ακολούθησε.
 
Όπως διαπιστώθηκε το αδίκημα που διερευνούσε η Αστυνομία ήταν ήπιας μορφής και το ανώτατο πρόστιμο που θα επιβάλετο ήταν αυτό των δύο χιλιάδων ευρώ.
 
Διαπιστώθηκε επίσης ότι το ένταλμα έρευνας είχε εκδοθεί στη βάση μαρτυρίας αστυνομικού και αφότου το εν λόγω υποστατικό παρακολουθείτο για δύο περίπου μήνες, εντοπίστηκαν μαθητές και μαθήτριες να εισέρχονται στο συγκεκριμένο χώρο και αφού παρέμεναν για κάποιο χρονικό διάστημα, ακολούθως εξέρχονταν και έφευγαν από το σημείο.
 
Στην απόφαση του το Ανώτατο σημειώνει ότι «η Αστυνομία είχε, από το στάδιο της διεξαχθείσας παρακολούθησης, ικανοποιηθεί ότι στο υποστατικό λειτουργούσε ιδιωτικό φροντιστήριο, ενώ δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό ίδρυσης του. Επομένως, δεν απαιτείτο οποιαδήποτε άλλη διερεύνηση αναφορικά με το αναφερθέν ζητούμενο της έρευνας και δη, κατά πόσο στο υποστατικό διαπράσσετο το υπό αναφορά αδίκημα. Ως εκ τού λόγου αυτού και μόνο , σαφώς δεν ήταν αναγκαία η έκδοση του εντάλματος έρευνας».
 
Το Ανώτατο, αφού ακύρωσε το ένταλμα έρευνας, λόγω παραβίασης της αρχής της αναλογικότητας, ανέφερε επίσης στην απόφαση του ότι, «η είσοδος δε στο υποστατικό, υπό τις συνθήκες ανωτέρω, ειδικά, στην παρουσία μαθητών, πολύ μικρής ηλικίας, αναμφίβολα, θα είχε επίδραση στην ψυχολογία τους. Θα ήταν γι’ αυτά καθόλου ευχάριστη εμπειρία. Η πτυχή τούτη ουδόλως λήφθηκε υπόψη και ουδόλως τέθηκε οποιοσδήποτε ανάλογος περιορισμός, σε σχέση, ειδικά, με την εκτέλεση του εντάλματος έρευνας».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου