Στην Κύπρο 40 Διευθυντές Φυλακών της Ευρώπης-Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Δεκάδες Διευθυντές φυλακών από χώρες της Ευρώπης και στελέχη του Συμβουλίου της Ευρώπης αρχίζουν να φθάνουν από σήμερα στην Κύπρο ενόψει του 24ου συνεδρίου των Διευθυντών των Φυλακών που διοργανώνεται για πρώτη φορά στα χρονικά στο νησί μας.
 
Για την κάθοδο των συνέδρων έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τις μετακινήσεις τους όσο και γύρω από το ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα όπου θα διαμείνουν οι προσκεκλημένοι και στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο από τις 20 μέχρι 23 Μαΐου.
 
Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο 40 Διευθυντές Φυλακών από χώρες της Ευρώπης, 31 μέλη του ευρωπαϊκού οργανισμού EUROPriS (European Organization of Prison and Correctional Services) καθώς και δεκάδες άλλοι συνεργάτες, με το συνολικό αριθμό των συνέδρων να ανέρχεται στα 150 άτομα.
 
Μιλώντας στον REPORTER, η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, ανέφερε ότι το Συμβούλιο  της Ευρώπης και το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού EUROPriS, «πρότεινε όπως φιλοξενήσουμε στην Κύπρο το 24ο συνέδριο των διευθυντών φυλακών του Συμβουλίου της Ευρώπης και την όγδοη ετήσια γενική συνέλευση του EUROPriS, που κάθε χρόνο διεξάγονται σε διαφορετικές χώρες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και επιλέγονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Δ.Σ. του οργανισμού EUROPriS»
 
Η επιλογή της Κύπρου γίνεται για πρώτη φορά από την ημέρα λειτουργίας των φυλακών, γεγονός, που όπως σημείωσε η κ. Αριστοτέλους, «αποτελεί τιμή τόσο για τη χώρα μας, όσο και για το τμήμα μας».
 
Τα δύο συνέδρια θα αρχίσουν από τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν στις 23 Μαΐου, ενώ θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο «Adams Beach», στην Αγία Νάπα.
 
Η Άννα Αριστοτέλους ανέφερε επίσης ότι, «στις 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στις δικές μας φυλακές και θα τους επεξηγηθεί το σύστημα που έχουμε στην Κύπρο. Το γεγονός ότι θα έχουμε στην Κύπρο υψηλόβαθμα στελέχη και Διευθυντές Φυλακών των σαράντα χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και 31 μέλη των χωρών μελών του EUROPriS αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που κάναμε τα τελευταία χρόνια για εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού μας συστήματος. Εμείς θα προεδρεύουμε του συνεδρίου, μαζί με ανώτατα στελέχη της γενικής διεύθυνσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και του οργανισμού EUROPriS».
 
Όπως εξήγησε η κ. Αριστοτέλους, στόχος του συνεδρίου, είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών και συνεργειών μεταξύ των διευθυντών των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με σκοπό το συνεχή εκσυγχρονισμό των σωφρονιστικών συστημάτων.
 
Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο συνεδριακό με την Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών, υψηλόβαθμο στέλεχος του Συμβουλίου της Ευρώπης, τη Διευθύντρια του EUROPriS, ενώ την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.
 
Το EUROPriS συστάθηκε για προώθηση της επαγγελματικής φυλακής, ενώ το όραμα της εν λόγω οργάνωσης είναι η βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας και ασφάλειας μέσω βελτιωμένων προτύπων και πρακτικών κράτησης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον