Υπό αυστηρή φρούρηση ο «Ορέστης», πέρασε από νέα ανάκριση

Τα βλέμματα και πάλι στραμμένα στην Κοκκινη Λίμνη και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας θανάτου, εντός της οποίας βρίσκεται το άψυχο σώμα της 29χρονης Μαρικάρ που έπεσε νεκρή από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι σκότωσε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.
 
Κατά τις χθεσινές έρευνες εντοπίστηκε και παραλήφθηκε, σε 13 μέτρα βάθος, ένα τσιμεντομπλόκ, το οποίο συνδέεται με μια από τις βαλίτσες και στο οποίο υπήρχε σχοινί περασμένο.
 
Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το τεκμήριο θα συνεχιστούν και σήμερα οι έρευνες, στην βορειοανατολική πλευρά της λίμνης, με απώτερο σκοπό να βρεθεί η βαλίτσα, ενώ αρμόδια πηγή αναφέρει, ότι οι έρευνες των Αρχών διενεργούνται  «με βάση συγκεκριμένες πληροφορίες και αναζητούν συγκεκριμένα αντικείμενα, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».
 
Ψάχνουν την πορεία της βαλίτσας

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας για τις έρευνες, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι παρά τις δυσκολίες οι έρευνες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας θα συνεχιστούν.

Ο κ. Τράγκολας σημείωσε ότι «ψάχνουμε συνεχώς παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν γιατί πρέπει να εξευρεθεί η τρίτη βαλίτσα. Μετά την ανεύρεση χθες του τσιμεντομπλόκ πιστεύουμε ότι θα βρούμε και τη βαλίτσα».
 
Είπε ότι έχει αποδειχθεί ότι τα τσιμεντομπλόκ έμειναν σταθερά, ενώ οι βαλίτσες ακολούθησαν μια πορεία άλλη, «ταξίδευσαν» προς κάποια περιοχή.
 
«Αυτή την πορεία προσπαθούμε να δούμε, ποια πορεία ακολούθησε η τρίτη βαλίτσα σε σχέση με τις άλλες δύο που βρήκαμε στην ανατολική πλευρά της λίμνης», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι, είχε βρεθεί ακόμα ένα τσιμεντομπλόκ στην Κόκκινη Λίμνη, το οποίο συνδέεται με μία εκ των βαλιτσών, ενώ στη δεύτερη βαλίτσα που ανασύρθηκε, εντός της οποίας υπήρχε η σορός της οκτάχρονης βρέθηκε και κομμάτι από μάρμαρο.

Όπως παραδέχθηκε ο 35χρονος ίλαρχος, χρησιμοποίησε τα τσιμεντομπλόκ, προκειμένου να παραμείνουν οι βαλίτσες στο βυθό.
 
Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πέντε σοροί, ενώ αναζητούνται άλλες δύο. Η σορός της 29χρονης Μαρικάρ στην Κόκκινη Λίμνη καθώς και της εξάχρονης Σιέρρα στη λίμνη του Ξυλιάτου.
 
Οι σοροί που εντοπίστηκαν κατά σειρά είναι:
 
-Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Η σορός της εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο φρεάτειο του μεταλλείου στο Μιτσερό.
-Κάχτα Ανού, 30 ετών από το Νεπάλ. Η σορός της εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας.  
-Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Η σορός της εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη.
Έλενα Μπουνέα, 8 ετών, από τη Ρουμανία. Κόρη της 36χρονης Λίβιας. Η σορός της εντοπίστηκε στις 5 Μαΐου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη.

Από νέα ανάκριση ο «Ορέστης»
 
Την ίδια ώρα οι έρευνες των ανακριτών γύρω από τη δολοφονική δράση του 35χρονου συνεχίζονται, ούτως ώστε να στηθούν όλα τα κομμάτια του παζλ και η υπόθεση να καταχωρηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
Ενώπιον των Αρχών υπάρχει τεράστιος όγκος μαρτυρικού υλικού το οποίο συνδέει τον 35χρονο με τη διάπραξη των επτά δολοφονιών, ενώ από τον εξονυχιστικό έλεγχο στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι περαιτέρω.
 
Ο 35χρονος πέρασε χθες υπό νέα ανάκριση, ωστόσο εμμένει στα όσα ομολόγησε στις 25 Απριλίου, όπου παραδέχθηκε τη διάπραξη επτά φόνων, πέντε γυναικών και δύο παιδιών, ενώ επιμένει στη θέση ότι η δολοφονική του δράση άρχισε με τη διάπραξη του διπλού φονικού το 2016, με θύματα μητέρα και κόρη. Επίσης εμμένει στη θέση ότι δεν διέπραξε άλλους φόνους.
 
Ο ύποπτος έγραψε τις λεπτομέρειες των φρικιαστικών του εγκλημάτων σε δέκα σελίδες χαρτί και τις παρέδωσε στην Αστυνομία, ενώ υπέδειξε τους χώρους όπου έριξε τα άψυχα σώματα των θυμάτων του.
 
Σε ότι αφορά την καταγγελία για βιασμό 19χρονης, ο «Ορέστης» αρνείται τη διάπραξη του αδικήματος, ενώ ισχυρίζεται ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, με την θέληση της.
 
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του 35χρονου εκδόθηκε τρίτο διάταγμα προσωποκράτησης του για οκτώ ημέρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν οδηγίες για αυστηρή φρούρηση του επί 24ωρου βάσεως.
 
Ο 35χρονος παραμένει απαθείς, ενώ ο ψυχίατρος που τον εξέτασε διαπίστωσε ότι έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του.
 
Εν αναμονή απαντήσεων για το οκτάχρονο αγγελούδι
 
Στο μεταξύ χθες ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της οκτάχρονης Έλενας, που εντοπίστηκε μέσα στην δεύτερη βαλίτσα θανάτου, η οποία ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη.
 
Ωστόσο, η νεκροτομή δεν έδωσε απαντήσεις ως προς την αιτία θανάτου της οκτάχρονης, ενώ λήφθηκαν γύρω στα εκατό μπουκαλάκια με δείγμα τα οποία θα σταλούν για ιστοπαθολογικές και άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις».
  
Τη νεκροτομή διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Νικόλας Χαραλάμπους με τη συνδρομή του ιατροδικαστή της Scotland Yard, Ανδρέα Μαρνερίδη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα