Απαντά στα περί αποξήρανσης της Λίμνης ο Τράγκολας-«Για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις γνώση»

Αρκετά έντονος ήταν για ακόμα μια φορά ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, αναφορικά με τις προτάσεις που γίνονται για εναλλακτικούς τρόπους που θα βοηθούσαν την γιγαντιαία επιχείρηση για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του 35χρονου serial killer στην Κόκκινη Λίμνη και στη λμνη Μεμί του Ξυλιάτου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Θρίλερ δίχως τέλος… Νέες προσπάθειες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας
 
Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, εξήγησε πως οι προσπάθειες με τα μέσα που ήδη χρησιμοποιούνται θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με τη ρομποτική κάμερα και τους δύτες, ενώ η δουλειά του Sonar αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
 
Όσον αφορά την έλευση νέου εργαλείου για τις έρευνες από τη Μεγάλη Βρετανία, και συγκεκριμένα του ραντάρ διείσδυσης εδάφους, που θα βοηθήσει τις έρευνες αφού έχει τη δυνατότητα να φτάνει μέχρι τα πετρώματα και να «βλέπει» μέσα από τη λάσπη, η Πυροσβεστική βρίσκεται σε συνεννόηση με το πρόσωπο που υπέδειξε η Scotland Yard για να διαφανεί αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες.
 
Ο Μάρκος Τράγκολας απάντησε και στα όσα ακούγονται επανελειμμένως για το άδειασμα της Κόκκινης Λίμνης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.  
 
Ο κ. Τράγκολας επανέλαβε πως επί του παρόντος, όλα αυτά που ακούγονται περί αποξήρανσης, μετακίνησης του νερού, μεταφοράς της λάσπης δεν συζητούνται. «Έχουμε τους τρόπους με τον τρόπο που αποφασίσαμε να πορευθούμε και έχουμε αποτελέσματα. Οπότε για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο να γίνει η αποξήρανση;».
 
Μάλιστα, ο κ. Τράγκολας διερωτήθηκε πως μπορεί να γίνει η αποξήρανση με ένα και δύο εκ. τόνους μολυσμένου νερού και απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.
 
«Για να έχεις γνώμη πρέπει να έχεις και γνώση. Όλα αυτά που λέγονται είναι κάποιες εισηγήσεις και ιδέες που δεν λέω πως δεν λέγονται με καλή πρόθεση, αλλά πρέπει να είναι και εφικτά. Αυτά δεν είναι εφικτά», ενώ πρόσθεσε πως, «συνεχίζουμε τις προσπάθειες με βάση τις ενέργειες που έχουμε αποφασίσει. Για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλες επιλογές θα πρέπει όλα τα περιθώρια των ενεργειών που κάνουμε να φτάσουμε στα άκρα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας