Μάχη σε θολά νερά για την τρίτη βαλίτσα θανάτου-Επιχειρούν ξανά στην Κόκκινη Λίμνη

Επαναρχίζουν για εικοστή όγδοη μέρα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας θανάτου, στην οποία βρίσκεται το πτώμα της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, την οποία πέταξε ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος μετά τη δολοφονία της.
 
Οι έρευνες θα επικεντρωθούν και πάλι σε συγκεκριμένα σημεία που καταγράφηκαν από τη σάρωση του Sonar και στα οποία θα επιχειρήσει δύτης, ο οποίος θα καταδυθεί για να διακριβώσει κατά πόσον υπάρχει σε οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία η βαλίτσα θανάτου.
 
Στο μεταξύ, χθες πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύσκεψη για τα επόμενα βήματα των ερευνών. 
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία έγινε υπό τον νέο Υπαρχηγό της Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου και με τη συμμετοχή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Μάρκου Τράγκολα του υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεοφυτου Σιάηλου αλλά και μελών που συμμετέχουν στις έρευνες, έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης ως έχει μέχρι στιγμής.
 
Παράλληλα, σε ότι αφορά το plan c, που προνοεί τη συνδρομή της Scotland Yard με ειδικό ραντάρ διείσδυσης εδάφους, αναμένεται όπως φθάσει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός οποιασδήποτε σημαντικής ανατροπής.
 
Δεν φαίνεται να συνδέεται ο στηθόδεσμος
Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται γύρω από τη δολοφονική δράση του «Ορέστη», ώστε να στηθούν όλα τα κομμάτια του παζλ, ενώ συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα.

Χθες το απόγευμα, συνεχίστηκε και η ιατροδικαστική εξέταση επί της σορού της 30χρονης που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας. Όπως κατέδειξαν τα πρώτα ευρήματα, ο θάνατος της Κάτχα Ανού, φαίνεται να επήλθε από χτύπημα στο κεφάλι και πιθανό να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 35χρονο, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη στραγγαλισμού.
 
Ο τρόπος που σκότωσε τη νεαρή είναι διαφορετικός με αυτό που δολοφόνησε την Μαρί Ρόους που ανασύρθηκε από το μεταλλείο και την Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη, αφού η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε στραγγαλισμό με κεφαλοκλείδωμα.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, σε ότι αφορά τον στηθόδεσμο που παραλήφθηκε κατά τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, το ενδεχόμενο να συνδέεται με την υπόθεση θεωρείται απομακρυσμένο.
 
Στασιμότητα στις έρευνες στο Ξυλιάτο
Την ίδια ώρα που οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη συνεχίζονται, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όπου αναζητείται η σορός της εξάχρονης Σιέρρα, επικρατεί στασιμότητα, μετά την πρώτη σάρωση του Sonar, που έγινε την περασμένη Τετάρτη και τα αποτελέσματα της οποίας έχουν αξιολογηθεί από τις Αρχές.
 
Στη συγκεκριμένη λίμνη πέταξε το άψυχο σώμα της εξάχρονης ο κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν την σκότωσε αλλά έχασε τη ζωή της από εισρόφηση εμεσμάτων.
 
Όσον αφορά τον ύποπτο συνεχίζει να τελεί υπό οκταήμερη κράτηση για τους φόνους πέντε γυναικών και δύο παιδιών. Πρόκειται για τις Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα, Έλενα Ναταλία Μπουνέα, Μαρύ Ρόους Τιμπούρτσιο, Κάτχα Ανού και Αριάν Παλάνας Λοζάνο, Μαρικάρ Βαλντέζ Αργκιολά και την εξάχρονη Σιέρρα Γκράζε.
 
Εναντίον του διερευνάται επίσης και μία υπόθεση βιασμού εναντίον γυναίκας από τις Φιλιππίνες η οποία διαπράχθηκε το 2017 στη Λευκωσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία