«Θολή» η εικόνα γύρω από την εισαγωγή του ειδικού ραντάρ στην Κύπρο

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν καθημερινά τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι δύτες και η ιδιωτική εταιρεία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί και να ανασυρθεί η τρίτη βαλίτσα θανάτου στην Κόκκινη Λίμνη, ενώ άλλη μια σορός, της εξάχρονης Σιέρρα, βρίσκεται στο βυθό της λίμνης του Ξυλιάτου.  
 
Με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη επικεντρώθηκαν σε τρία σημεία που είχαν σηματοδοτηθεί, ωστόσο παρά τις προσπάθειες του δύτη που καταδύθηκε στα θολά νερά, δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί οτιδήποτε.
 
Στο μεταξύ, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύσκεψη για τα επόμενα βήματα των ερευνών.  
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία έγινε υπό τον νέο Υπαρχηγό της Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου και με τη συμμετοχή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής Μάρκου Τράγκολα του υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεοφυτου Σιάηλου αλλά και μελών που συμμετέχουν στις έρευνες, έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης ως έχει μέχρι στιγμής.

Σε ότι αφορά το plan c, το οποίο προνοεί τη συνδρομή της Scotland Yard με ειδικό ραντάρ διείσδυσης εδάφους, σύμφωνα με την Αστυνομία αναμένεται όπως φθάσει στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός οποιασδήποτε σημαντικής ανατροπής.
 
Ωστόσο σε δηλώσεις του λίγο αργότερα ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι, δεν έχει μέχρι στιγμής ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για εισαγωγή στην Κύπρο.
 
Δεν φαίνεται να συνδέεται ο στηθόδεσμος
 
Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται γύρω από τη δολοφονική δράση του «Ορέστη», ώστε να στηθούν όλα τα κομμάτια του παζλ, ενώ συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα.
 
Το απόγευμα συνεχίστηκε και η ιατροδικαστική εξέταση επί της σορού της 30χρονης που βρέθηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής της Ορούντας. Όπως κατέδειξαν τα πρώτα ευρήματα, ο θάνατος της Κάτχα Ανού, φαίνεται να επήλθε από χτύπημα στο κεφάλι και πιθανό να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 35χρονο, ενώ δεν υπάρχουν ίχνη στραγγαλισμού.
 
Ο τρόπος που σκότωσε τη νεαρή είναι διαφορετικός με αυτό που δολοφόνησε την Μαρί Ρόους που ανασύρθηκε από το μεταλλείο και την Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη, αφού η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε στραγγαλισμό με κεφαλοκλείδωμα.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, σε ότι αφορά τον στηθόδεσμο που παραλήφθηκε κατά τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, το ενδεχόμενο να συνδέεται με την υπόθεση θεωρείται απομακρυσμένο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές