Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο serial killer-Άκαρπες οι έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο

Ολοκληρώθηκαν για δέκατη μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό της εξάχρονης Sierra Graze, στη λίμνη Μεμι στο Ξυλιάτο, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα, αφού το κοριτσάκι δεν εντοπίστηκε, στο χώρο τον οποίο υπέδειξε ο 35χρονος φερόμενος ως κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος τελεί υπό σύλληψη για την υπόθεση.
 
Μέλη της ΕΜΑΚ, αλλά και δύτες, από νωρίς το πρωί έφθασαν στη λίμνη και με τη χρήση ρομποτικών καμερών αναζήτησαν τη σορό της Sierra, χωρίς ωστόσο οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι Αρχές αποφάσισαν όπως μεταβούν σε σχέδιο Β’ και από αύριο ξεκινήσουν έρευνες με τη χρήση σκάφανδρου από τους δύτες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Τι προβλέπει το «Σχέδιο Β» για τις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου
 
Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν παράλληλα μέλη των ΟΥΚ τα οποία αξιολόγησαν την κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται ως αρκετά δύσκολη, λόγω της λάσπης και του μεγάλου βάθους της λίμνης που είναι περίπου 100 μέτρα. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εντός του νερού υπάρχει καλαγκάθι, το οποίο περιέχει ασίτ, που έχει την ιδιότητα να λιώνει τα πάντα.
 
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή πριν μετατραπεί σε λίμνη το 2003, χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες ως τροφοδότης θειικού οξέος και λιπασμάτων το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βασιλικό.
 
Πώς θα γίνει η χρήση σκάφανδρου
Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι σημερινές έρευνες δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, εγκαταλείπεται η προσπάθεια με τη χρήση κάμερας και πλέον πιάνουν δουλειά οι δύτες, οι οποίοι με τη χρήση σκάφανδρου, θα εμπλακούν σε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή για εντοπισμό του πτώματος της εξάχρονης.
 
Ο ειδικός εξοπλισμός του σκάφανδρου θα επιτρέψει δύτες να εξερευνήσουν εκ του σύνεγγυς τον βυθό της Λίμνης. Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της Λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα, ούτως ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά.
 
Επαναρχίζουν οι έρευνες στο Μιτσερό
Την ίδια ώρα, στο Μιτσερό παρότι αναστάλθηκαν για την Τρίτη οι έρευνες, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με δοκούς των αναβατορίων στους οποίους παρατηρήθηκε κάμψη, εντούτοις το πρόβλημα λύθηκε και από αύριο θα επαναρχίσει η διαδικασία έρευνας για τον πιθανό εντοπισμό πτωμάτων στο ίδιο φρεάτιο που έχουν ανασυρθεί ήδη δύο σοροί.
 
Πρόκειται για τη σορό της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, την οποία αναγνώρισε φίλη της από την οδοντοστοιχία και τα σκουλαρίκια, αλλά και ακόμα μία σορό, η οποία πιστεύεται ότι ανήκει στην 28χρονη Arian Palanas Lozano, την οποία επίσης παραδέχθηκε ότι σκότωσε ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς.
 
Στο μεταξύ σήμερα ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, η οποία διακόπηκε χθες, με τους ιατροδικαστές να μην καταλήγουν σε ακριβή συμπεράσματα για τα ακριβή αίτια θανάτου. Ως εκ τούτου λήφθηκαν δείγματα για εξετάσεις DNA, αλλά και για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.
 
Στη σημερινή διαδικασία, εκτός από τους δύο ιατροδικαστές συμμετείχαν και ανθρωπολόγοι που επιθεώρησαν τη σορό.
 
Όσον αφορά τον ύποπτο τελεί υπό οκταήμερη και εξαήμερη κράτηση για τους δύο φόνους και αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος εξετάστηκε το πρωί απο ψυχίατρο, τα αποτελέσματα του οποίου θα διαβιβαστούν στους ανακριτές. Εκείνο που πρόεκυψε είναι πως ο 35χρονος είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του.
 
Πάντως ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν γύρω από τον 35χρονο εξέδωσε ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυρπιακού Στρατού, ο οποίος αναφέρει ότι εκφράζει τη λύπη και συνάμα την απαρέσκεια του αναφορικά με τις αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις και έχουν να κάνουν με τους φόνους και τις εξαφανίσεις.
 
Για τον λόγο αυτό ο ΣΑΚΣ διόρισε Πειθαρχική Επιτροπή που θα εξετάσει εάν θα αποπέμψει από τις τάξεις του τον 35χρΟνο Αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου