Σάββατο 15 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τι προβλέπει το «Σχέδιο Β» για τις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου

  23/04/2019 13:02
Τι προβλέπει το «Σχέδιο Β» για τις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου

Τι προβλέπει το «Σχέδιο Β» για τις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου

  23/04/2019 13:02
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τα στελέχη ιδιωτικής εταιρείας από τη Λεμεσό στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το άψυχο σώμα της μικρής Sierra, κόρης της Marry Rose που εντοπίστηκε νεκρή στο φρεάτιο του θανάτου του μεταλλείου του Μιτσερού.
 
Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 35χρονου φερόμενου serial killer o ίδιος μετέφερε το εξάχρονο κοριτσάκι στη λίμνη όπου το έριξε μέσα στο νερό.
 
Εδώ και μέρες τα μέλη της Πυροσβεστικής προσπαθούν να εντοπίσουν το κοριτσάκι χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής, Μάρκο Τράγκολα, γίνεται μια ύστατη προσπάθεια με τη χρήση της κάμερας-ρομπότ για να εντοπιστούν εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της εξάχρονης.
 
Το «Σχέδιο Β» 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που και οι σημερινές προσπάθειες αποβούν άκαρπες αποφασίστηκε όπως προχωρήσει το «Σχέδιο Β» που εκπονήθηκε, για τη χρήση σκάφανδρου από δύτες
 
Υπενθυμίζεται ότο μέλη των ΟΥΚ βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και αξιολόγησαν την κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται ως αρκετά δύσκολη, λόγω της λάσπης και του μεγάλου βάθους της λίμνης που είναι περίπου 100 μέτρα. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, εντός του νερού υπάρχει καλαγκάθι, το οποίο περιέχει ασίτ, που έχει την ιδιότητα λιώνει τα πάντα. 
 
 
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή πριν μετατραπεί σε λίμνη το 2003, χρησιμοποιήθηκε για δεκαετίες ως τροφοδότης θειικού οξέος και λιπασμάτων το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Βασιλικό.
 
Πώς θα γίνει η χρήση σκάφανδρου
Σε περίπτωση που και οι σημερινές έρευνες δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα εγκαταλειφθεί η προσπάθεια με τη χρήση κάμερας και θα πιάσουν δουλειά οι δύτες  που με τη χρήση σκάφανδρου, θα εμπλακούν σε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή για εντοπισμό του πτώματος της εξάχρονης.
 
Ο ειδικός εξοπλισμός του σκάφανδρου θα επιτρέψει δύτες να εξερευνήσουν εκ του σύνεγγυς τον βυθό της Λίμνης. Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της Λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα, ούτως ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά.
 
 
Υπέδειξε τη σκηνή
Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος ύποπτος για την υπόθεση, είχε υποδείξει τη λίμνη Μεμί, την περασμένη Παρασκευή, μετά την ομολογία του για το φόνο της Marry Rose, ως το χώρο που είχε πετάξει την εξάχρονη κόρη της Sierra.
 
Ο ύποπτος είχε μεταφερθεί στο σημείο και το πρωί της Κυριακής για νέες υποδείξεις σκηνών, πριν οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, για το φόνο της Arian Palanas Lozano.
 
Πάντως ο 35χρονος δεν παραδέχεται ότι σκότωσε την εξάχρονη, αλλά ισχυρίζεται ότι το αγγελούδι είχε πεθάνει αφού κατάπιε τον εμετό του.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας