Η φρικτή πρωτιά του Λοχαγού, οι θύμισες του κομμωτή και η ξεχωριστή κατηγοριοποίηση

Το ειδεχθέστερο και συνάμα ένα από τα πιο πολύνεκρα εγκλήματα που διαπράχθηκαν ποτέ στα χρονικά της Κυπριακή Δημοκρατίας, που δεν έχει φόντο τον υπόκοσμο, βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας, η οποία για πρώτη φορά έχει απέναντι της έναν serial killer.
 
Αφορμή για την αποκάλυψη της απόλυτης φρίκης, ήταν ο εντοπισμός της Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, στο φρεάτιο θανάτου στο Μιτσερό, από το οποίο ανασύρθηκε και δεύτερη σορός, ενώ εκτός από το πτώμα της εξάχρονης κόρης της Marry Rose, οι Αρχές ψάχνουν και για άλλα θύματα.
 
Οι δύο γυναίκες και το εξάχρονο αγγελούδι έχουν ανεβάσει τα θύματα του 35χρονου λοχαγού της Εθνικής Φρουράς στα τρία, με τα μόνα που έχουν καταγραφεί περισσότεροι νεκροί να είναι το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας το 2012 και το τετραπλό φονικό του 2016 επίσης στην Αγία Νάπα. Παράλληλα, όμως οι φόβοι που εκφράζουν οι Αρχές για αύξηση των θυμάτων του 35χρονου ενδεχομένως να τον κατατάξουν ακόμα και στην πρώτη θέση των μαζικότερων δολοφονιών στα χρονικά της Κύπρου.
 
Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, πώς είναι η πρώτη σειρά δολοφονιών στη χώρα μας, ενώ παράλληλα κατέχει την φρικτή πρωτιά πως δεν έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα λογαριασμών του υποκόσμου, ούτε επρόκειτο για ένα έγκλημα εν βρασμώ ψυχής.
 
Στο άκουσμα της είδησης ότι νεκρό είναι και η εξάχρονη κόρη της 38χρονης, οι μνήμες ξύπνησαν το έγκλημα που διέπραξε το 2011, ο «κομμωτής» της Πάφου, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ την έγκυο σύντροφο του, ενώ ακολούθως, χωρίς δεύτερη σκέψη, δολοφόνησε την τρίχρονη κόρη του θύματος.
 
Κίνητρο του «κομμωτή», ήταν η παθολογική ζήλια που έτρεφε για τη σύντροφο του.
 
Ως εκ τούτου, η δολοφονία μάνας και κόρης δημιούργησε σενάρια προς αυτή την κατεύθυνση, τα οποία όμως κατέρρευσαν όταν αποκαλύφθηκε ότι εντός του φρεατίου, υπήρχε και δεύτερο πτώμα, το οποίο δολοφονήθηκε σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
Τότε, ήταν που οι ανακριτές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι έχουν να κάνουν με ένα κατά συρροή δολοφόνο και ότι πίσω από τα ειδεχθή εγκλήματα, δεν βρισκόταν προσωπικό κίνητρο.
 
Η εν ψυχρώ εκτέλεση σε 19 δευτερόλεπτα
 
Στις 23 Ιουνίου το 2012 η Κυπριακή κοινωνία συγκλονίζεται από την εν ψυχρώ δολοφονία 5 νεαρών στην καρδιά της Αγίας Νάπας.
Ο δράστης εκτέλεσε και τα 5 θύματα εν ψυχρώ σε διάστημα μόλις 19 δευτερολέπτων, ρίχνοντας εναντίον τους 14 φορές με πιστόλι τύπου Glock. (δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα)
 
Ως δράστες του πρωτοφανούς εγκλήματος αναγνωρίστηκαν οι Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσιος Τσεχιλίδης.
Ο «ΜΑΜ» είχε χαρακτηριστεί τότε από Ελλαδικά μέσα ενημέρωσης ως ένα ντροπαλό αγόρι το οποίο μεγάλωσε στα
 
Εξάρχεια, στη συνέχεια έμπλεξε με ναρκωτικά, αναπτύσσοντας παράλληλα βίαιη συμπεριφορά.
 
Ωστόσο, κατά τη διερεύνηση προέκυψε ότι ο «ΜΑΜ» είχε ταυτοποιηθεί στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Συμμετείχε πολλές φορές σε επεισόδια και δήλωσε «αναρχικός». Μέχρι τότε η ΕΛ.ΑΣ είχε «επεξεργαστεί» αρκετές φορές τον ποινικό φάκελο του μετέπειτα δολοφόνου της Αγίας Νάπας. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που η αντιτρομοκρατική υπηρεσία επέδειξε ενδιαφέρον για τον «ΜΑΜ» εν’ όσο βρισκόταν στις Κυπριακές φυλακές, κυρίως για ενδεχόμενη ανάμιξη του σε δολοφονίες. Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές για ανάμιξη του «ΜΑΜ» στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια. Ελλαδικά μέσα αλλά και ανακριτές που συμμετείχαν στη διερεύνηση χαρακτήρισαν τον «ΜΑΜ» ως μοναδικό εκτελεστή ο οποίος υπογράφει με τη μέθοδο του τα εγκλήματα του.
Έχει θεωρηθεί ότι έχει διαπράξει φόνους κατ’ επανάληψη καθώς είναι πολύ καλός σκοπευτής, που έδρασε με ψυχραιμία και χωρίς αναστολές μπροστά σε ανθρώπινους στόχους. Ο Μαμαλικόπουλος αυτοαποκαλείτο ως «Prince Mamra». (πρόκειται για ήρωα κινουμένων σχεδίων «Thundercats) της δεκαετίας του ’80. Ο κυβερνήτης του πλανήτη ”Τρίτη γη”. Το όνομα αυτού: Μαμ-Ρα. Το πλάσμα αυτό είναι η προσωποποίηση του κακού. Ο Μαμ-Ρα έχει άπειρες μαγικές ικανότητες και δεν πεθαίνει αφού έκανε πριν χιλιάδες χρόνια συμφωνία αίματος με τα αρχαία πνεύματα του κακού. Η σαρκοφάγος του είναι κλεισμένη μέσα σε ένα μυστικό ναό των Πνευμάτων του κακού, μια μαύρη πυραμίδα. Κάθε φορά που τα επικαλείται, αυτόματα αυτά των μεταμορφώνουν στον Μαμ-Ρα τον Παντοτινό και μονό τότε είναι ικανός να βγει από την μαύρη πυραμίδα.)
 
Στις 30 Ιουνίου οι 2 εντοπίστηκαν από μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στα Εξάρχεια. Στις 31/7 παραδόθηκαν στην Κυπριακή αστυνομία. Μέσα από τη διερεύνηση οι ανακριτικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου» το οποίο κλήθηκε να εκτελέσει ο «ΜΑΜ» με τη βοήθεια του «Ντούρου» (Αναστάσιου Τσεχιλίδη).
 
Και στους 2 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, στις 7 Φεβρουαρίου 2014, επέβαλε ποινές πεντάκις ισοβίων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ποινή που επέβαλε ποτέ Κυπριακό δικαστήριο.
 
Το τετραπλό φονικό στη δεύτερη θέση των μαζικών δολοφονιών
 
23 Ιουνίου 2016. Τέσσερα χρόνια μετά το πενταπλό φονικό, διαπράχθηκε το δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα στην Κύπρο. Το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας. Θύματα ήταν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυφύλακας Ηλία Χ΄Ευθυμίου και η σύζυγος του Σκεύη, οι οποίοι σκοτώθηκαν μπροστά στα μάτια των έντρομων παιδιών τους.
 

Ο Μπουρέλι και ο συνεργός του εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου του Φάνου Καλοψιδιώτη το οποίο «εκκρεμούσε» από το πενταπλό φονικό αφού ο επιχειρηματίας ήταν στόχος, αλλά ο εκτελεστής «αστόχησε».
 
Τρείς μήνες πριν το τετραπλό φονικό, στην Κύπρο για μαζικές δολοφονίες έφτασαν Σέρβοι εκτελεστές για τους οποίους η Αστυνομία γνώριζε τα πάντα καθώς έστειλε σήμα η Ιντερπόλ δίνοντας αποκαλυπτικά στοιχεία ενώ κατονόμασε εμπλεκόμενα πρόσωπα. Πρώτος στόχος ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ωστόσο η αστυνομία παρέμεινε σε πλήρη αδράνεια, είτε από ανικανότητα είτε από σκοπιμότητα ενώ στη συνέχεια η «δουλειά» χάλασε αφού ενημερώθηκαν οι εγκέφαλοι ότι το στρατόπεδο των στόχων γνώριζε για τις επικείμενες δολοφονίες.
 
Έτσι, 2 μήνες αργότερα, έφθασε στην Κύπρο ο Μπουρέλι ο οποίος προχώρησε στην εκτέλεση του δεύτερου στόχου, Φάνου Καλοψιδιώτη.
 
Ο Βόγλι, ο δεύτερος εκτελεστής, που καταγόταν από τους Αγίους Σαράντα, δεν φαινόταν στα επίσημα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. να έχει συλληφθεί ξανά. Ωστόσο είχε φυλακισθεί για υπόθεση ναρκωτικών το 2002, είχε εμπλακεί αργότερα σε υπόθεση ανθρωποκτονίας στον Αγιο Παντελεήμονα χωρίς ποινική συνέχεια, ενώ φέρεται να διατηρούσε συνεχείς επαφές με τους δράστες αιματηρής συμπλοκής μεταξύ Αλβανών σε ταβέρνα στην Ερέτρια στις 28 Ιουνίου 2007. Επιπλέον στο δελτίο του φέρεται μία παράνομη είσοδος από την Κρυσταλλοπηγή το 2013. Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές, ταξίδευε συχνά στην Κύπρο.

Ο Μπουρέλι είχε καταδικασθεί το 1997 για απόπειρα αρπαγής και εκβίασης και είχε φυλακισθεί στο Μαλανδρίνο. Ακολούθησε νέα παρόμοια κατηγορία το 2002 και προσφάτως είχε καταδίκη για κατοχή ενός κιλού κοκαΐνης ενώ είχε κατηγορηθεί για ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς ύστερα από ληστεία, όπου όμως δεν προέκυψε δική του συμμετοχή. Οι Μπουρέλι και Βόγλι φέρεται να είχαν γνωρισθεί στις φυλακές.
 
Ο πρώτος δολοφόνος παιδιού στη σύγχρονη εποχή
 
Όσα εγκλήματα κουβαλά μέχρι στιγμής ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, άλλα τόσα κουβαλά και ο 29χρονος Θεόδωρος Θεοφάνους από την Πάφο, γνωστός και ως κομμωτής, η ζήλεια του οποίου είχε τραγικές συνέπειες, αφού δολοφόνησε την 24χρονη σύντροφό του αλλά και το τρίχρονο κοριτσάκι της.
 
Η 24χρονη Μολδαβή, Τζούλια Οπόροκ, που ήταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θαλάσσια περιοχή Γεροσκήπου.

Ο 29χρονος κομμωτής, με τον οποίο συζούσε η Οπόροκ τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε την εξαφάνιση των δυο γυναικών οι οποίες εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα. Το πτώμα της 24χρονης εντοπίστηκε μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρατημένο στην παραλία ενώ έφερε τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.
 
Η 3χρονη Βικτώρια εντοπίστηκε νεκρή 50 μέτρα μακριά από το όχημα.  Βάσει της νεκροψίας, το κοριτσάκι είδε τη δολοφονία της μητέρας του και αργότερα ξεψύχησε βασανιστικά στα χέρια του πατέρα της, ο οποίος φαίνεται ν’ απόφραξε το στόμα και τη μύτη της, μέχρι να ξεψυχήσει.
 
Το ανήλικο θύμα έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης σε όλο του το σώμα με εντονότερα τα σημάδια στο πρόσωπο. Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, το τρίχρονο αγγελούδι σύρθηκε μετά το θάνατό του και πετάχτηκε κοντά στη θάλασσα ημίγυμνο.

Ο 30χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, έτρεφε παθολογική ζήλια για τη νεαρή Μολδαβή, την οποία κακοποιούσε βάναυσα ασκώντας εις βάρος της σωματική βία. Μάλιστα, η Γιούλα νοσηλεύτηκε κατά το παρελθόν σε κλινική από βαριά κακοποίησή της.
 
Η Κύπρος αποκτά τον serial killer της

Στο Μιτσερό γράφεται άλλη μια μαύρη σελίδα με τα μελανότερα ίσως γράμματα στα χρονικά της Δημοκρατίας, με τις εξελίξεις να βρίσκονται σε εξέλιξη επί 24ωρου βάσεως. Συνολικά δύο πτώματα και ένα εξάχρονο κοριτσάκι που αγνοείται είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα των Αρχών στην θλιβερή υπόθεση της σειρά δολοφονιών.

Ύποπτος, ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς, εναντίον του οποίου διερευνώνται κατά συρροή δολοφονίες και ο οποίος έχει συλληφθεί και βρίσκεται υπό κράτηση.
 
Ο 35χρονος φέρεται με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να ψάρευε τα θύματα του από την διαδικτυακή πλατφόρμα Badoo και ακολούθως να τα έπαιρνε στο σπίτι του, όπου τα σκότωνε και τα πετούσε στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό.
Την 38χρονη Marry Rose, την έπνιξε, όπως επίσης και την 28χρονη Arian Palanas Lozano, ενώ το εξάχρονο κοριτσάκι της Marry Rose, Sierra Graze, ισχυρίζεται ότι δεν τη σκότωσε αλλά την πέταξε, αφότου κατάπιε τον εμετό της.
 
Οι Αρχές βρίσκονται ακόμα σε κόκκινο συναγερμό για τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων θυμάτων στο συγκεκριμένο φρεάτιο, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες και για τον εντοπισμό του εξάχρονου κοριτσιού.
 
Στην κατάθεση του ο 35χρονος ισχυρίστηκε στους ανακριτές ότι «ένιωθα ωραία όταν τις έπνιγα», και αποκάλυψε παράλληλα ότι του άρεσαν οι γυναίκες από τις Φιλιππίνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)