Δεν απέκλεισε να υπάρχουν ευθύνες και προανήγγειλε έρευνα ο Αρχηγός

Προανήγγειλε έρευνα για τα ερωτήματα που εγείρονται γύρω από τις κινήσεις της Αστυνομίας για τη σειρά εγκλημάτων που συγκλονίζουν το παγκύπριο, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.
 
Ο Αρχηγός της δύναμης, ο οποίος για πρώτη φορά σπάει τη σιωπή του, μετά την φρικιαστική σειρά εγκλημάτων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, αναγνωρίζουμε ότι έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χειρισμού από πλευράς Αστυνομίας κάποιων από τις καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα. Ούτε υποτιμούμε, ούτε βεβαίως απαξιώνουμε τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί. Αντίθετα, κατανοούμε τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας που αυτές οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει στην κυπριακή κοινωνία».
 
Διαβεβαίωσε παράλληλα πως η Αστυνομία έχει κάθε πρόθεση να διερευνήσει πλήρως τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί με διαφάνεια και ειλικρίνεια όπως λέει.
 
«Εκεί και όπου θα διαπιστωθούν αν διαπιστωθούν οποιεσδήποτε αδυναμίες να ληφθούν διορθωτικά μέτρα και βεβαίως θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, αν διαπιστωθούν ότι υπάρχουν».
 
Σημείωσε ακόμα ότι, «πρέπει να τονίσουμε ότι οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν και θα διερευνηθούν μ΄ ένα ιδιαίτερα προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των προνομιών της κείμενης νομοθεσίας ούτως ώστε όταν αχθούν ενώπιον του Δικαστηρίου να έχουν αίσια κατάληξη.
 
Εξέφρασε παράλληλα στις οικογένειες των θυμάτων τη θλίψη και τα ειλικρινά του συλλυπητήρια.
 
Έγκλημα που βλέπουμε μόνο στο εξωτερικό
Αναφερόμενος στα ευρήματα από το φρεάτιο ο κ. Χρυσοστόμου  είπε ότι «οι μέχρι στιγμής διερευνώμενες υποθέσεις φόνου των δύο τουλάχιστον γυναικών και ο μη εντοπισμός της εξάχρονης θυγατέρας μιας εκ των θυμάτων, θέτουν την Αστυνομία και την κυπριακή κοινωνία ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος πρωτοφανούς για τα κυπριακά δεδομένα. Μιας μορφής εγκλήματος, η έκταση της οποίας είναι πρόωρο να εκτιμηθεί. Μιας μορφής εγκλήματος που παρουσιάζεται, πρέπει να πω, συνήθως και όχι συχνά σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες».
 
Καταλήγοντας ανέφερε επίσης ότι «σε αυτό το στάδιο,  ζητούμε την κατανόησή σας καθότι θεωρούμε ότι κορυφαία προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, η διαπίστωση της πραγματικής έκτασης των εγκλημάτων που έχουν λάβει χώρα, η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτησή τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται τα μέλη μας καταβάλλοντας των άπαντων των δυνάμεων τους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών