Αυτούσια η καταγγελία της πρώην Β. Αρχηγού για την Arian-«Μη αστυνομικής φύσεως»

Νέα ερωτήματα προκύπτουν στον απόηχο των αποκαλύψεων του REPORTER, ως προς τις ενέργειες της Αστυνομίας στη διερεύνηση της εξαφάνισης της Marry Rose και της κόρης της Sierra, αφού διαφάνηκε ότι η Αστυνομία γνώριζε μερικές ώρες μετά την εξαφάνιση για την ύπαρξη του «Ορέστη» και ότι ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είδε την 38χρονη. Τα ερωτήματα αφορούν τους χειρισμούς που έγιναν υπό το φως της εξαφάνισης της 28χρονης Arian Palanas Lozano, η οποία δηλώθηκε ως ελλείπουσα από πρώην Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γνώριζαν για τον «Ορέστη» εδώ και ένα χρόνο-Η καταγγελία που τους «καίει»

Όπως προκύπτει από το έγγραφο, η Αστυνομία προέβη σε πιο εκτεταμένες έρευνες στην περίπτωση της Arian από ό,τι της Marry Rose και της Sierra και κατέληξε πως η υπόθεση της γυναίκας (που σήμερα γνωρίζουμε, κατόπιν της ομολογίας του 35χρονου κρατούμενου, ότι είναι δολοφονία) κρίθηκε ως «μη αστυνομικής φύσεως υπόθεση», γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε ο REPORTER σε χθεσινό ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οικιακή βοηθός πρώην βοηθού Αρχηγού το δεύτερο θύμα-Είχε κλείσει η υπόθεση

 
Η καταγγελία ανέφερε τα ακόλουθα: «Στις 02.08.18 λήφθηκε αλληλογραφία από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Λευκωσίας σχετικά με ελλείπον πρόσωπο. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε από την […] (σ.σ. πρώην Βοηθός Αρχηγός), ότι η οικιακή της βοηθός […], από τις Φιλιππίνες […] απουσιάζει από την οικία της από τις 21.07.2018. Η εν λόγω αλλοδαπή θα διέμενε μεταξύ των ημερομηνιών 21-27.07.2018 σε φιλικό της πρόσωπο στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία. Σύμφωνα με την εργοδότρια, η αλλοδαπή ελλείπει από το σπίτι του φιλικού της προσώπου από τις 23.07.2018. Διενεργήθηκαν εξετάσεις μέσω του Δικοινοτικού Γραφείου Επαφής, της Cyta, του αεροδρομίου Λάρνακας καθώς και του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, χωρίς αποτέλεσμα. Περαιτέρω, στις 03.08.2018, διενεργήθηκαν εξετάσεις στην οδό Ρηγαίνης, καθώς και σε οδούς από τις οποίες εξέπεμψε σήμα το κινητό της τηλέφωνο, επίσης χωρίς αποτέλεσμα. Η φωτογραφία της ελλείπουσας δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας».
 
Σε συνέχεια της αναφοράς, το σχετικό έγγραφο που έχει στα χέρια του ο REPORTER αναφέρει ότι: «Από την ημέρα κατά την οποία το πιο πάνω πρόσωπο καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ως ελλείπον πρόσωπο, διενεργήθηκαν επανειλημμένες εξετάσεις μέσω της Cyta και του Δικοινοτικού Γραφείου Επαφής, χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Από τη δημοσίευση της φωτογραφίας της ελλείπουσας στα ΜΜΕ δεν προέκυψε τίποτε το θετικό. Οι εξετάσεις συνεχίζονται». Περαιτέρω, το σχετικό έγγραφο, αναφέρει ότι, «ο φάκελος της υπόθεσης συμπληρώθηκε και διαβιβάστηκε με την εισήγηση όπως ταξινομηθεί ως ‘μη αστυνομικής φύσεως υπόθεση’».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Μπαίνουν στη λίμνη Ξυλιάτου οι βατραχάνθρωποι, ψάχνοντας για τη σορό της εξάχρονης

 Από το έγγραφο που εξασφάλισε ο REPORTER, προκύπτει και πάλι μία σειρά ερωτημάτων, όσον αφορά τους χειρισμούς της Αστυνομίας:

  • Οι έρευνες που έγιναν ήταν προς την ορθή κατεύθυνση;
  • Ποια στοιχεία που συλλέγηκαν από την Cyta κρίθηκε ότι δεν οδηγούσαν πουθενά;
  • Αφού οι εξετάσεις που έγιναν μέσω των συγκεκριμένων οδών δεν απέδωσαν καρπούς, γιατί δεν διερευνήθηκαν άλλα ενδεχόμενα;
  • Γιατί σταμάτησαν οι έρευνες, αφού δεν οδήγησαν στον εντοπισμό της Arian;
  • Γιατί αξιολογήθηκε μία υπόθεση δολοφονίας ως «μη αστυνομική φύσεως υπόθεση»;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί