Δια στόματος Ελληνοκύπριου φίλου του έφθασαν στα ίχνη του Σλοβάκου συνεργού του Σήφη

Στα κρατητήρια των κατοχικών αρχών, για τις επόμενες τρεις μέρες θα παραμείνει ο 37χρονος Σλοβάκος Balazovjech Miroslav, ο οποίος καταζητείτο από την κυπριακή Αστυνομία για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου και συνελήφθη χθες Δεύτερα, σε σπίτι στην κατεχόμενη Κερύνεια.
 
Ο 37χρονος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον ψευδοδικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτηση του για τρεις μέρες, για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.
 
Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, μαζί με τον 37χρονο ο οποίο χρησιμοποιεί και το όνομα Rudolf Dydi, εντοπίστηκε και συνελήφθη ακόμα ένας Ελληνοκύπριος, ο οποίος όπως μεταδίδεται βοήθησε τις κατοχικές αρχές για τη σύλληψη του Σλοβάκου. Ωστόσο, ο Ε/κ δεν οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου και αφέθηκε ελεύθερος.
 
Υπενθυμίζεται ότι τον 37χρον Σλοβάκο καταζητούν και οι Αρχές της Σλοβακίας για άλλες ποινικές υποθέσεις.
 
Τον Balazovjech είχε εμπλέξει στην υπόθεση της απόπειρας φόνου, ο 26χρονος που κατηγορείται ενώπιον της Δικαιοσύνης και ομολόγησε τη διάπραξη των αδικημάτων, ο οποίος «έδωσε» επίσης και τον Σήφη.
 
‘Οσον αφορά τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, παραμένει υπό κράτηση στις φυλακές των κατεχομένων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του, αφού πιάστηκε με δύο πιστόλια και 100 σφαίρες καθώς και μια πλαστή ταυτότητα.
 
Ως συνεργοί του Σήφη στα κατεχόμενα είχαν συλληφθεί άλλοι δύο Τουρκοκύπριοι που φέρονται ως τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να κρυφτεί στα κατεχόμενα, οι οποίοι ωστόσο αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Απέναντι από τον Σήφη ως μάρτυρας κατηγορίας ο άλλοτε φίλος του
Την ίδια ώρα σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν ο 26χρονος μάρτυρας, άλλοτε φίλος του Σήφη, καθώς και ο 37χρονος Παλαιστίνιος, που είχαν συλληφθεί κατά την προσπάθεια τους να μεταφέρουν το σκούτερ που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Θέλουν πάρε-δώσε οι Κυπριακές Αρχές, κάνει παιχνίδι αντιποίνων η ψευδοαστυνομία

Για την ίδια υπόθεση ήταν επίσης κατηγορούμενος και 33χρονος Ε/κ, ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών και αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο, ενώ ακυρώθηκαν και οι όροι υπό τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος μάρτυρας, μαζί με τον 24χρονο αδελφό του, παραπέμφθηκαν ενώπιον Κακουργιοδικείου και για την υπόθεση ναρκωτικών.
 

Δειτε Επισης

BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο οι συλληφθέντες για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Χειροπέδες σε 34χρονο για υπόθεση απατής-Ενοικίασε σπίτι σε άλλο πρόσωπο, αλλά δεν ήταν δικό του
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για το «Δημητρούι»-Στους 9 οι ύποπτοι για τις αρχές
Ακινητοποιήθηκε φορτηγό και έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού