Θέλουν πάρε-δώσε οι Κυπριακές Αρχές, κάνει παιχνίδι αντιποίνων η ψευδοαστυνομία

Στην πρίζα φαίνεται πως έχει τις Κυπριακές Αρχές το ψευδοκράτος σε ότι αφορά την παράδοση του Ιωσήφ Ιωσφής που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στα κατεχόμενα και τον οποίο θέλει απεγνωσμένα η Αστυνομία σε σχέση με την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου και την υπόθεση ναρκωτικών.
 
Όπως αποκάλυψε ο REPORTER, οι κατοχικές αρχές επί του παρόντος απαντούν με το ίδιο νόμισμα στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία δεν παρέδωσε κατά τον χρόνο που ζητήθηκε, τον καταζητούμενο Μουχάμαντ Σαλμάν που συνελήφθη στη Λεμεσό για τον φόνο του 53χρονου καλλιτέχνη Χασάν Ισίκ Οζγκιουτσμέν, που διαπράχθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου σε δασική περιοχή έξω από το Τρίκωμο. Κάτι το οποίο φαίνεται να ενόχλησε τις κατοχικές αρχές οι οποίες ακολουθώντας την ίδια τακτική, οδήγησαν ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου το Σήφη για τα αδικήματα της «παράνομης εισόδου» στα κατεχόμενα και της κατοχής οπλισμού, με πρόθεση να τον δικάσουν και μετέπειτα να εξετάσουν το θέμα της παράδοσης του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν τους δώσαμε τους δολοφόνους, δεν μας δίνουν τον Σήφη

Όπως μεταδίδεται σε τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι κατοχικές αρχές είχαν ζητήσει την παράδοση του Χασάν πριν τη σύλληψη του Σήφη, ωστόσο καταδικάστηκε σε τρείς μήνες φυλάκιση και παρά το γεγονός ότι εξέτισε την ποινή του, μέχρι σήμερα δεν τον παρέδωσαν.
 
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την Yeniduzen, έρχεται στο προσκήνιο του πάρε-δώσε αφού οι Κυπριακές Αρχές θέλουν τον Σήφη καθώς για αυτούς θεωρείται ένα βαρυσήμαντο όνομα.
 
Ωστόσο, το ψευδοκράτος μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, εάν δηλαδή θα τον δικάσει με συνοπτικές διαδικασίες και  να τον παραδώσει άμεσα στις Κυπριακές Αρχές ούτως ώστε να γίνει ανταλλαγή με τον Χασάν, ή εάν θα ακολουθηθούν κανονικά οι διαδικασίες και αφού ο Σήφης εκτίσει την ποινή του, τότε θα εξεταστεί το ζήτημα της παράδοσης του.
 
Επί του παρόντος, ο Σήφης τελεί υπό επταήμερη κράτηση όπως επίσης υπό κράτηση βρίσκονται οι δύο τουρκοκύπριοι που φέρονται να είναι τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να κρυφτεί στην Αμμόχωστο.
 
Ο Σήφης συνελήφθη κατόπιν πληροφοριών που έδωσε η κυπριακή Αστυνομία στις κατοχικές αρχές μέσω της δικοινοτικής ομάδας, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στο διαμέρισμα που ενοικίαζε στην Αμμόχωστο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και 100 σφαίρες.  Επίσης στην κατοχή του εντοπίστηκε μια πλαστή ταυτότητα που έφερε το όνομα Νίκος Νικολάου.
 
Όπως μεταδίδεται από τουρκοκυπριακά μέσα, ο Σήφης πέρασε στα κατεχόμενα στις  8 Δεκεμβρίου, ενώ ο ένας εκ των δύο τουρκοκυπρίων στην κατάθεσή του ανέφερε ότι είχε μιλήσει μαζί του πριν από περίπου τρεις εβδομάδες όπου του ζήτησε να του βρει τόπο διαμονής και τον βοήθησε στην μεταφορά του.
 
Ο δεύτερος Τουρκοκύπριος, ο οποίος μετά τη σύλληψη του Σήφη στα κατεχόμενα παραδόθηκε οικιοθελώς στην ψευδοαστυνομία, ανέφερε ότι ο πρώτος τουρκοκύπριος ύποπτος του είχε ζητήσει βοήθεια για να κρύψουν τον Σήφη.  
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, η ψευδοαστυνομία καταζητεί ακόμη ένα πρόσωπο.

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα