Απέναντι από τον Σήφη ως μάρτυρας κατηγορίας ο άλλοτε φίλος του

Παραδοχή στη μοναδική κατηγορία που του απήγγειλε η Κατηγορούσα Αρχή σε σχέση με την υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, απάντησε σήμερα ο 26χρονος Ε/κ, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Ο 26χρονος κατηγορείται ότι στις 27 Νοεμβρίου 2018 στη Λευκωσία, ενώ γνώριζε ότι δύο πρόσωπα ήταν ένοχα κακουργήματος, δηλαδή απόπειρας φόνου, τούς παρείχε βοήθεια με σκοπό να τους παράσχει τη δυνατότητα να διαφύγουν τη τιμωρία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις κατηγορούμενοι, δύο υποθέσεις και ένας μάρτυρας που δείχνει σε όλα Σήφη

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν εκπροσωπείτο από δικηγόρο, εξέφρασε την πρόθεσή του στις αρμόδιες αρχές να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος του 37 Παλαιστινίου, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση, ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό, προτού ο πελάτης του απαντήσει στις εις βάρος του κατηγορίες. Ο ίδιος επιφύλαξε επίσης το δικαίωμα του για έγερση ένστασης στην κράτηση του 37χρονου.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε σχέση με τη μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε στη Παλλουριώτισσα και την οποία ο Νίκος Ροδοθέου αναγνώρισε ως εκείνη που τον ακολουθούσε την ημέρα της απόπειρας φόνου εναντίον του και στην οποία επέβαιναν τα δύο πρόσωπα που πυροβόλησαν εναντίον του.

Το δικαστήριο όρισε την 29η Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί, για απάντηση του 37χρονου στις κατηγορίες και επιβολή ποινής στον 26χρονο στην κατηγορία που παραδέχθηκε.

Το Δικαστήριο ενέκρινε, επίσης, αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής όπως ο 37χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 29/1 λόγω του ορατού κινδύνου φυγοδικίας που υπάρχει σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος και της ορατής πιθανότητας καταδίκης.   

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής κατέθεσε στο δικαστήριο μέρος του μαρτυρικού υλικού της υπόθεσης, συμπεριλαμβανομένων της κατάθεσης του Νίκου Ροδοθέου και της θεληματικής κατάθεσης του 26χρονου, στην οποία κάνει λόγο για τις οδηγίες που είχε λάβει από τον Ιωσήφ Ιωσήφ, γνωστό ως Σήφη, που καταζητείται από την Αστυνομία για την ίδια υπόθεση.

Για την ίδια υπόθεση ήταν επίσης κατηγορούμενος και 33χρονος Ε/κ, ο οποίος απαλλάχθηκε των κατηγοριών και αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο, ενώ ακυρώθηκαν και οι όροι υπό τους οποίους είχε αφεθεί ελεύθερος.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χ. Πογιατζής εξέφρασε την απαρέσκεια του δικαστηρίου για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από πλευράς της Αστυνομίας στην προσαγωγή του 26χρονου κατηγορούμενου στο δικαστήριο και με αυστηρό ύφος ζήτησε να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση στο μέλλον.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχή εξέφρασε εκ μέρους της Αστυνομίας τις απολογίες της προς το δικαστήριο, λέγοντας ότι η μεγάλη καθυστέρηση οφειλόταν στην κακή συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων τμημάτων της Αστυνομίας που αφορούσαν τα θέματα ασφαλείας.  

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τον Ιωσήφ Ιωσήφ, 40 ετών από τη Λευκωσία και τον Balazovjech Miroslav 37 ετών από τη Σλοβακία, o οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανόν να χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf.

Ο Ιωσήφ Ιωσήφ συνελήφθη στα κατεχόμενα και τελεί υπό επταήμερη κράτηση. Ο 40χρονος εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα και 100 σφαίρες. Για την υπόθεση συνελήφθησαν και δύο Τ/κ που διαπιστώθηκε ότι τον βοήθησαν να περάσει στα κατεχόμενα.

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος Ε/κ συνελήφθη, μαζί με τον 24χρονο αδελφό του, ως ύποπτος και σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση ναρκωτικών. Και οι δύο παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου το οποίο θα συνεδριάσει αύριο.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλουν πάρε-δώσε οι Κυπριακές Αρχές, κάνει παιχνίδι αντιποίνων η ψευδοαστυνομία
 

Δειτε Επισης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου