Τι έδειξε η νεκροτομή επί της σορού του Μιχαήλ-Έρευνες και ανακρίσεις

 
Ολοκληρώθηκε η πολύωρη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 44χρονου Χρίστου Μιχαήλ, που δολοφονήθηκε στη Λεμεσό, το άψυχο σώμα του οποίου εντοπίστηκε χθες στη θέση του οδηγού ακινητοποιημένου αυτοκινήτου, σε χωράφι στην περιοχή Πολεμιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Εξαφανισμένο το κινητό του Μιχαήλ, μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του (pics)

 
Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελικής Παπέττα, ο θάνατος του 44χρονου οφείλεται σε αιμορραγικό σοκ συνεπεία ρήξης ζωτικών οργάνων από πυροβόλο κυνηγετικό όπλο, ενώ το θύμα φαίνεται να πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, από το παράθυρο του οδηγού.
Οι ανακριτές της υπόθεσης που επέστρεψαν το πρωί στη σκηνή του φονικού, χτένισαν την περιοχή που βρέθηκε νεκρός ο 44χρονος,πατέρας τριών παιδιών, όπου συνέλλεξαν διάφορα τεκμήρια, ενώ σκιαγράφησαν την πιθανή πορεία του οχήματος του θύματος.
 
Κατά τις έρευνες των μελών της Αστυνομίας, στις τσέπες και στο όχημα του 44χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό 4.400 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε το κινητό του θύματος το οποίο θα «έδειχνε» στους ανακριτές με ποιους συνομίλησε ο Μιχαήλ πριν μεταβεί στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε. Οι ανακριτές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο εκτελεστής να πήρε και να εξαφάνισε το κινητό του θύματος.   
 
Το σενάριο των ανακριτών
 
Η Αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης και η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί εξετάζει ενδελεχώς τις πληροφορίες που συλλέγει μέσα από ανακρίσεις προσώπων που συνδέονται με το θύμα και προσπαθεί να συνθέσει το πάζλ των όσων εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, θεωρείται ότι ο φόνος διαπράχθηκε το βράδυ της Κυριακής, οπότε και γείτονας άκουσε πυροβολισμό,  ενώ άλλη μαρτυρία τοποθετεί το όχημα του 44χρονου στο συγκεκριμένο σημείο από το πρωί της Δευτέρας.
Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο εκτελεστής είχε συναντηθεί με τον 44χρονο μερικά μέτρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε το όχημα του ακινητοποιημένο, δίπλα από ανεγειρόμενη κατοικία.

Κατά τις έρευνες στο δρόμο εντοπίστηκαν εξαρτήματα και κομμάτια του αυτοκινήτου, κάτι που οδήγησε τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι το θύμα καταδιώχθηκε από τον εκτελεστή και πυροβολήθηκε ενώ το όχημα του βρισκόταν εν κινήσει, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε ακυβέρνητο μέχρι που κατέληξε στο χωράφι όπου εντοπίστηκε.

Ωστόσο επί του παρόντος παραμένει άγνωστο για το πώς βρέθηκε στο σημείο ο Μιχαήλ. Εάν δηλαδή είχε ραντεβού με τον δράστη και μετά από λογομαχία τον δολοφόνησε ή εάν του έστησαν καρτέρι θανάτου.
 
Οι ανακριτές αποδίδουν τα κίνητρα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο τα ναρκωτικά αφού ο 44χρονος είχε συλληφθεί το 2017 και η υπόθεση του βρισκόταν ενώπιον δικαστηρίου. Ως εκ τούτου η Αστυνομία άρχισε τη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί με ποιους του θύμα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι