Εξαφανισμένο το κινητό του Μιχαήλ, μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του (pics)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται με πρώτο φως της μέρας οι έρευνες στη σκηνή της δολοφονίας του 44χρονου Χρίστου Μιχαήλ, το άψυχο σώμα του οποίου εντοπίστηκε χθες στη θέση του οδηγού ακινητοποιημένου αυτοκινήτου, σε χωράφι στην περιοχή Πολεμιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν τους εκτελεστές του Μιχαήλ-Ξανά στον τόπο του εγκλήματος οι ανακριτές

Οι ανακριτές της υπόθεσης χτενίζουν την περιοχή που βρέθηκε νεκρός ο 44χρονος,πατέρας τριών παιδιών, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν την πορεία του οχήματος του και να συλλέξουν τεκμήρια που πιθανόν να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Κατά τις έρευνες των μελών της Αστυνομίας, στις τσέπες και στο όχημα του 44χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό 4.400 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε το κινητό του θύματος το οποίο θα «έδειχνε» στους ανακριτές με ποιους συνομίλησε ο Μιχαήλ πριν μεταβεί στην περιοχή όπου δολοφονήθηκε. Οι ανακριτές, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο εκτελεστής να πήρε και να εξαφάνισε το κινητό του θύματος.   
Από την αυτοψία που διενεργήθηκε χθες από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, ο 44χρονος φαίνεται να πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, από το παράθυρο του οδηγού, με κυνηγετικό όπλο, τύπου ΔΟΚΟ.
 
Ωστόσο, τα ακριβή συμπεράσματα των ιατροδικαστών θα εξαχθούν με την ολοκλήρωση της νεκροτομής επί της σορού του 44χρονου.
 
Το σενάριο των ανακριτών
 
Η Αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης και η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί εξετάζει ενδελεχώς τις πληροφορίες που συλλέγει μέσα από ανακρίσεις προσώπων που συνδέονται με το θύμα και προσπαθεί να συνθέσει το πάζλ των όσων εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τις μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, θεωρείται ότι ο φόνος διαπράχθηκε το βράδυ της Κυριακής, οπότε και γείτονας άκουσε πυροβολισμό,  ενώ άλλη μαρτυρία τοποθετεί το όχημα του 44χρονου στο συγκεκριμένο σημείο από το πρωί της Δευτέρας.

Επίσης, από την αυτοψία που διενεργήθηκε, φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι ο 44χρονος ήταν νεκρός στο σημείο για αρκετές ώρες.
Όπως προκύπτει από τις έρευνες, ο εκτελεστής είχε συναντηθεί με τον 44χρονο μερικά μέτρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε το όχημα του ακινητοποιημένο, δίπλα από ανεγειρόμενη κατοικία.

Κατά τις έρευνες στο δρόμο εντοπίστηκαν εξαρτήματα και κομμάτια του αυτοκινήτου, κάτι που οδήγησε τους ανακριτές στο συμπέρασμα ότι το θύμα καταδιώχθηκε από τον εκτελεστή και πυροβολήθηκε ενώ το όχημα του βρισκόταν εν κινήσει, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε ακυβέρνητο μέχρι που κατέληξε στο χωράφι όπου εντοπίστηκε.

Ωστόσο επί του παρόντος παραμένει άγνωστο για το πώς βρέθηκε στο σημείο ο Μιχαήλ. Εάν δηλαδή είχε ραντεβού με τον δράστη και μετά από λογομαχία τον δολοφόνησε ή εάν του έστησαν καρτέρι θανάτου.
 
Οι ανακριτές αποδίδουν τα κίνητρα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο τα ναρκωτικά αφού ο 44χρονος είχε συλληφθεί το 2017 και η υπόθεση του βρισκόταν ενώπιον δικαστηρίου. Ως εκ τούτου η Αστυνομία άρχισε τη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί με ποιους του θύμα είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.

Δειτε Επισης

Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάτων
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις